Weekendje weg
De site voor uw weekend weg
Leuke dingen doen op Vlieland
Leuke dingen doen op Vlieland

Net zoals de andere Waddeneilanden heeft Vlieland veel natuur en rust te bieden. Als u van actie houdt kunt u zich ook opgeven voor een boottocht over het Wad.

Ook kunt u op het eiland paardrijden, u kunt er door de duinen dwalen en in de zee kunt u zeilen, kanoën of surfen.

     
Eropuit > Nederland > De Waddeneilanden > Vlieland > De attracties
Fietsen op Vlieland Overnachten op Vlieland Een weekend op Vlieland
zee
zoeken
Romantisch weekend
Weekend trips
Stedentrips
Low budget weekend
Actief weekend
Culinair weekend
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Weekendhuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
fietsenverhuur
Fietsenverhuur op Vlieland
Oost-Vlieland
De vuurtoren van Vlieland staat op een hoog duin bij het dorp. Vanaf het duin heeft u een prachtig uitzicht over het eiland.
Watersport op het Wad
Bij het Vlieland Outdoor Center kunt u o.a. leren waterskiën, blokarten en kitesurfen.
Vlieland zeilboot
Zeilen, kanoën en waterskiën kunt u vanuit de jachthaven.
Vlieland jachthaven
De jachthaven van Vlieland.
Zeilen op een groot zeilschip
Leuke dingen doen op Vlieland
De boottochten vanuit Vlieland

Als u door de Dorpsstraat van Oost-Vlieland loopt ontkomt u er niet aan. Op veel plaatsen kunt u kaartjes reserveren voor een boottocht op de Waddenzee. Zo kunt u met de boot oversteken naar de Waddeneilanden Texel en Terschelling. Ook kunt u met snelle rubberboten over het Wad scheren.

De boten vertrekken vanuit de jachthaven, ongeveer één km van het dorp Oost-Vlieland. Naast wildwatervaren kunt u deze boten ook voor een zeehondentocht reserveren (ongeveer 15 euro per persoon) of u kunt zich met de rubberboot snel naar Harlingen, Texel, Terschelling of Ameland laten vervoeren als een soort watertaxi.

U kunt de boottochten over het Wad in het dorp bij de fietsverhuurders in de Dorpsstraat boeken.

Voor meer informatie en prijzen kunt u bellen met Fietsverhuur Jan van Vlieland. Tel. 0562-451 509 of mail naar zeehondentochten@janvanvlieland.nl.

rondvaarten op Vlieland
Foto: Voor de kust van Vlieland kun u wildwatervaren en er zijn zeehondtochten. Deze boot wordt ook gebruikt als watertaxi.
 
 
Vlieland
 
koffers
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Vlieland
 
 
Waddeneiland
 
zoeken
De Vliehors Expres en het voetveer op Vliehors

Vlieland beschikt over een reusachtige zandvlakte bij zee, de Vliehors. Dit reusachtige strand van twintig vierkante kilometer op West-Vlieland ligt de hele zomer droog maar in de winter overstroomt het wel eens. Ook ligt er wel eens drijfzand (oppassen dus). Dit unieke gebied kunt u verkennen met de Vliehors Express. Deze omgebouwde legervoertuigen vertrekken voor een tocht over het strand bij de Badweg.

Er zijn verschillende tochten mogelijk. Zo zijn er rondritten in de middag, er zijn avondtochten en er is een drenkelingentocht.

De Vliehors Expres is ook het vervoermiddel om u over de zandvlakte van Vliehors naar de voetveer naar Texel te brengen. Vliehors expres: 0562-451971

Vliehors
Foto: De Vliehors Expres bij het restaurant Het Posthuys op West-Vlieland.
Het strand van Vlieland

Het strand van Vlieland bij de Noordzee is één van de mooiste stranden van Nederland. De stranden op het eiland zijn schoon en er is zoveel ruimte dat naaktrecreatie op het hele strand van Vlieland is toegestaan. Alleen op het strand ter hoogte van de Badweg moet u uw zwembroek aanhouden.

Bij slecht weer heeft de zee bij Vlieland hoge golven en spoelt er veel aan. Als u in het najaar op Vlieland bent kunt u lekker uitwaaien bij zee en u kunt dan veel interessante dingen tegenkomen op het strand.

Bij mooi weer vormen zich bij hoog en laag water meertjes op het strand die door de zon verwarmt worden. Hier kunnen kinderen garnalen en krabben vangen. Een netje om garnalen te vangen kunt u in het dorp kopen.

Andere leuke dingen op Vlieland

Paardenritten onder begeleiding bij Stal Edda: U huurt een paard (een IJslander) en dan zijn er verschillende buitenritten mogelijk. Voor kinderen zijn er wandelpony's. Meer over Stal Eddda: Tel: 0562-451128.

Fietsen op Vlieland

Zo ziet Vlieland eruit.
Vlieland
De attracties van Vlieland
Strand van Vlieland
Foto: U kunt strandstoelen op het strand bij de badweg huren.

Zoek hier informatie voor uw vakantie op de Waddeneilanden

© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media