Weekendplanner Kaartjes

Het dorp West-Terschelling.

In het dorp West-Terschelling overnachten veel toeristen. Er zijn een aantal grote hotels gevestigd in het dorp.

Er zijn in West gezellige cafés en restaurants, het dorp ligt aan de rand van een groot duin- en bosgebied met veel fietspaden, er is een groot strand en vanuit de haven kunt u op de Waddenzee varen.

West-Terschelling.

Het grootste dorp op Terschelling is West-Terschelling. De veerboot komt in de haven van West aan en vanuit dit dorp verspreiden toeristen zich over het eiland.

In West is een jachthaven waar veel watersporters overnachten, iets buiten het dorp liggen diverse campings en er zijn een aantal goede hotels en appartementenhotels.

In West staat ook de Stayokay jeugdherberg. Het kan in de zomer en in het weekend dan ook erg druk zijn in het dorp.

Overnachten op West-Terschelling.

Brandaris in West

De aankomst met de veerboot in West-Terschelling.

De veerboot komt in de haven van West-Terschelling aan. Als u in één van de andere dorpen overnacht kunt u in de haven een bus of taxi nemen. De bussen rijden volgens de aankomst van de veerboten.

U kunt bij de haven ook een fiets huren. De fietsverhuurders brengen (en later halen) dan uw bagage gratis naar uw hotel of camping.

Let er wel op dat de keukens van veel restaurants op Terschelling om 20.00 uur sluiten. Als u laat aankomt heeft u dus kans dat u in de snackbar moet eten.

De veerboten van harlingen naar Terschelling

Het centrum van West-Terschelling.

In de zomer kan het erg druk zijn in het dorp West-Terschelling. In West zijn dan ook veel faciliteiten voor toeristen. Hier zijn gezellige straten met kleine winkels en er zijn veel terrasjes, restaurants en cafés.

De vuurtoren de Brandaris staat in het midden van het dorp en is het meest bekende gebouw op Terschelling. Op het plein voor de Brandaris zijn een aantal goede restaurants en een ijssalon.

Bij Hotel Bosrijck ligt een openbaar subtropisch zwembad, Zwemparadijs de Dôbe

De haven van West.

West Terschelling

Foto's van West-Terschelling

De hotels, vakantiehuizen en appartementen in West.

Enkele bekende hotels in West zijn Hotel Bornholm, WestCord Hotel Schylge en Hotel Oepkes.

U kunt ook kiezen voor een appartement. Aan de rand van het bos bij West ligt het appartementenhotel Boschrijck. Landal heeft in West 79 appartementen voor twee, vier en zes personen.

In bungalowpark Dellewal aan de rand van West kunt u een bungalow huren. Er zijn ook appartementen met maximaal vijf slaapkamers.

De hotels, appartementen en vakantiehuizen in West.

De veerboot naar West.

veerboten Terschelling

De dorpen van Terschelling.

Terschelling

De omgeving van West-Terschelling

West-Terschelling grenst aan de Waddenzee. Langs een deel van de kust bij het dorp ligt de jachthaven. In de weekends komen veel zeilers overvaren om op West-Terschelling uit te gaan.

Aan de andere kant van het dorp, vlakbij de haven, ligt een groot en breed strand, Het Groene Strand. Achter het strand ligt een uitgebreid duingebied en er zijn bossen. Het dorp West-Terschelling is dus omringt door de natuur.

Vanuit West loopt de Hoofdweg naar de andere dorpen op het Waddeneiland.