Weekendplanner Kaartjes

Leuke dingen doen op Terschelling.

Het eiland Terschelling heeft veel attracties.

Zo kunt u er gaan strandzeilen, er zijn huifkartochten, u kunt een paard of fiets huren en u kunt met een vissersboot het Wad opgaan om zeehonden te zien.

Het strand van Terschelling.

De Waddeneilanden hebben prachtige stranden en vooral op Terschelling en Vlieland zijn de golven hoger dan elders aan de Nederlandse kust. Tussen Paal 8 en paal 12 en bij Midsland aan Zee is het strand bewaakt.

Bij West ligt het Groene Strand aan de Waddenzee. Hier kunt u zonder vergunning windsurfen. Tussen paal 9 en 11 kunt u kitesurfen.

Het strand bij West aan Zee.

Fietsen door de bossen

Terschelling fietspad

Behalve fietsen kunt u ook een tandem of een skelter huren.

Fietsen op Terschelling

Op Terschelling lopen veel fietspaden door de duinen en de bossen. Vaak zijn het schelpenpaden maar er zijn ook geasfalteerde fietspaden. Auto's kunnen hier niet komen. De fiets is dan ook het handigste vervoermiddel op het eiland.

In ieder dorp op Terschelling kunt u een fiets of tandem huren. Bij de haven in West zijn bijvoorbeeld twee grote verhuurders.

Als u aankomt met de boot en direct een fiets huurt kan de fietsverhuurder uw bagage naar uw overnachtingsadres brengen (en later weer ophalen).

Natuurmuseum en Zee Aquarium op Terschelling

In dit museum vindt u o.a. aquaria met vissen uit de Waddenzee. Uw kinderen kunnen er roggen aaien in de roggenaaibak.
Adres: Burgemeester Reedekerstraat 11, Terschelling West.

Zwembad

Het subtropisch zwembad, Zwemparadijs de Dôbe, ligt naast Hotel Boschrijck.
Adres: Sportlaan 7, 8881EP, Terschelling. Tel. 0562-442257.

De huifkartochten.

De huifkartochten duren ongeveer 3 uur en er zijn verschillende thematochten. Zo zijn er jutterstochten op het strand, er zijn kampvuurtochten en combinatietochten waarbij u tijdens de rit voor de huifkar of voor een paard kunt kiezen.

Tip: U kunt ook met de huifkar vanuit Oosterend naar het Amelandergat reizen waarna u met een powerboat met 80 km per uur naar Ameland gebracht wordt.

De huifkartochten op Terschelling.

Paardenverhuur op Terschelling.

Bij Huifkarbedrijf Terpstra in Hoorn kunt u ook gaan paardrijden over het strand en door de duinen. De ritten zijn onder begeleiding en vaak is zelfs rijden over het Wad mogelijk.

U kunt ook een pony huren om met uw kind te wandelen. Met een pony kunt u zonder begeleiding gaan wandelen.

  • Huifkarbedrijf Terpstra, Dorpsstraat 20, 8896 JE Terschelling Hoorn, Tel. 0562 - 448837.
  • Paard- ponyverhuur G. Lok: Landerum nr. 9, tel. 0562 448188. Voor zowel ervaren als onervaren ruiters.

Paardrijden op Terschelling.

Wadlopen voor de kust van Terschelling.

Het is mogelijk om met een gids voor de kust van Terschelling over het Wad te lopen. Uiteraard zijn het korte tochten, u zult niet naar de kust van Friesland lopen.

U vertrekt vanaf Oosterend.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Puur Terschelling, Oosterend 39, Telefoon: 0562-449487

Rondvaarten op het Wad.

U kunt met het vissersschip de IJmond het Wad gaan verkennen. U vaart langs zandbanken en ziet zeehonden. Adres C. Douwesstraat 12, Terschelling-West , tel. 06-53856325.

Andere schepen waarop u een zeehondentocht kunt boeken zijn: het kleine schip m.s. Brandaris: tel.: 06 22109803 en de Talisman: tel. 0562 443362 of 06 53308825.

De zeehondentochten, vistochten en excursies.

Blokarten en kanovaren op zee.

Op het strand van Terschelling kunt u via MooiWeer kennismaken met Blokarten (strandzeilen). U zit in een driewieler met zeil en raast met een snelheid van soms wel 70 km per uur over het strand. Als u bij Paal 8 het strand opgaat ziet u de blokarts misschien wel rijden. U moet van te voren bij Mooiweer reserveren.

Andere activiteiten via Mooiweer zijn o.a. kanovaren op de Waddenzee, robbentochten, kajakken op zee en met een jeep over het strand scheuren.
Reserveren bij Mooiweer.

Suppen op Terschelling.

Op Terschelling kunt u suppen op de Noordzee, op de Waddenzee en in het duinmeer. U kunt bij weinig wind en golven supboards huren op de surfschool Surfvillage op het strand van West aan Zee.

Het evenement Oerol Festival.

Het Oerol Festival is het grootste evenement van Terschelling. Het theaterfestival wordt in juni gehouden, duurt 10 dagen en trekt meer dan 55.000 bezoekers.

Op het eiland zijn overal op locatie theatervoorstellingen. In de straten, op het festival terrein en op het Groene Strand (bij het dorp West-Terschelling) zijn theater- en muziekvoorstellingen.

Het is tijdens Oerol erg druk op Terschelling dus als je er wilt overnachten moet je op tijd een hotel, hostel of kampeerplaats reserveren.