Weekendplanner Kaartjes

Fietsen op Vlieland.

Vlieland is een eiland dat uitstekend per fiets te verkennen is. Het eiland is klein en er zijn nauwelijks auto's.

Populaire fietstochten zijn een fietstocht naar het Posthuys of een tocht rond het eiland over de vele schelpenpaden door de duinen en de bossen.

Fietsverhuur Vlieland

Fietsverhuur Zeelen ligt in het begin van de dorpsstraat.

Fietsen verhuur op Vlieland.

Als u met de boot op Vlieland aankomt ziet u tegenover de aankomsthal een grote fietsverhuurder Jan van Vlieland. Vlakbij vindt u in de dorpsstraat meer fietsenverhuurders.

Zo zijn er in de Dorpsstraat ook de fietsverhuurders Van Zeelen en Frisia. U kunt bij de verhuurders tandems, mountainbikes, E-bikes, kinderfietsen en zelfs skelters huren.

Naast fietsen huren kunt u bij de meeste fietsverhuurders ook boottochten over het Wad en tochten met de Vliehors Express reserveren.

Vlieland veerhaven

Fietsverhuur Jan van Vlieland is tegenover
de terminal van de veerboot.

fietsverhuur Vlieland

Hier kunt u bij de jachthaven een fiets huren bij Van Zeelen.

Overnachten

Een fietspad in de bossen van Vlieland.

De fietstocht naar het Posthuys

Als u een fiets gehuurd heeft moet u zeker een keer naar het Posthuys fietsen. U fietst dan heerlijk langs het Wad naar de westzijde van het eiland langs duinen en bossen. Het Posthuys ligt bij de grote zandvlakte de Vliehors. Ooit werd hier de post vanuit Texel gebracht.

Tegenwoordig is het Posthuys een hotel-restaurant met een speeltuintje voor kinderen. Een sorbet of pannenkoek eten in het Posthuys is een aanrader als u met kinderen gaat fietsen.

Als u met de boot naar Texel wilt kunt u bij het Posthuys de Vliehors Expres vinden. Dit is een speciaal voor het strand geprepareerde vrachtwagen, die u naar de boot brengt op de Vliehors.

Hotelletje de Veerman

Hotelletje de Veerman ligt aan het eind van de Dorpsstraat.

Fietsen reserveren

Een fiets vooraf reserveren is op Vlieland eigenlijk zelden nodig. Er zijn meestal genoeg verhuurders en fietsen voor alle toeristen.
Als u vooraf een fiets of tandem wilt reserveren kunt u fietsenverhuurder Van Zeelen bellen (tel. 0562-451090).

Als u in een hotel overnacht kunt u meestal bij de receptie een kortingsbon krijgen waarmee u een fiets kunt ophalen bij de fietsenverhuurder waar het hotel afspraken mee heeft.

Fietsen op Vlieland

Omdat er op Vlieland geen auto's rijden is fietsen de belangrijkste vorm van vervoer.

Bij aankomst op Vlieland huren de meeste toeristen dan ook direct een fiets om verder te reizen. De fietsverhuurders Van Zeelen en Jan van Vlieland liggen bij de boot.

De belangrijkste weg op Vlieland is de Postweg. Als u vanaf het dorp deze weg volgt komt u bij Hotel het Posthuys. Dit hotel-restaurant ligt bij het natuurgebied de Vliehors.