Weekendplanner Kaartjes

Leuke dingen doen in Friesland.

Het vele water in Friesland trekt veel dagjesmensen. Bij het Sneekermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee kunt u een zeilboot en motorboot huren.

Ook plaatsen in Friesland die niet aan het water liggen hebben veel te bieden.

De bossen van Appelscha.

Naar Appelscha gaat u natuurlijk voor de bossen en de zandverstuivingen. U kunt er gaan mountainbiken, wandelen of fietsen.

Voor kinderen is er het attractiepark Duinen Zathe. Het attractiepark is geopend van eind maart tot eind september en in de herfstvakantie. Voor regenachtige dagen zijn er de vele overdekte attracties.

Een paar dagen naar Appelscha

Overnachten in Friesland.

Overnachten

De Friese Waddeneilanden.

De Friese Waddeneilanden zijn totaal anders dan de rest van het land. Op de vier Friese eilanden vindt u badplaatsen, brede stranden, een Noordzee met soms hoge golven en oude vissersdorpen. Op de eilanden kunt u fietsen, paardrijden, wandelen langs het strand, zwemmen, zeilen en vissen.

Wadlopen in Friesland.

Het Waddeneiland Vlieland.

Het eiland Vlieland is klein en overzichtelijk. Het eiland is autovrij en er is maar één dorp. Het strand van Vlieland is breed en er zijn grote golven. Als u een wat rustiger weekend wilt met strandwandelingen en fietsen door de duinen en de bossen is Vlieland het ideale eiland.

Een weekend naar Vlieland.

Het Waddeneiland Terschelling.

Terschelling is een groter eiland met veel bossen, weilanden en vele dorpen. Hier zijn meer toeristen en het eiland beschikt over de daarbij behorende toeristische attracties, restaurants, cafés, hotels, campings en vakantieparken. Het eiland kan de toestroom van toeristen echter wel hebben.

Ieder jaar vindt op Terschelling in juni het Oerol festival plaats.

Een dagje uit op Terschelling.

Naar het strand in Friesland.

Naar het strand.

overnachten

De stranden van Vlieland.

Het waddeneiland Ameland.

Ameland is het derde Friese waddeneiland. Het is het meest toeristische eiland van Friesland. De overtocht vanuit Holwerd duurt niet zo lang.

Meer over een dagje uit op Ameland.

Het waddeneiland Schiermonnikoog.

Het hele eiland Schiermonnikoog is een nationaal park vanwege de rijke natuur. Brede stranden, veel duinen, en een dorp dat anders is dan de rest van Nederland.

Een dagje uit naar Schiermonnikoog.

Texel

Wadlopen in Friesland en Groningen.

Langs de kust van Friesland en Groningen liggen de mooie Wadden. Grote zandbanken doorsneden door diepe en ondiepe geulen. De zandbanken worden door de stroming van de zee verplaatst dus het is voor de gidsen lastig de plaatsen de vinden om een geul kunt doorkruisen.

Ieder jaar gaan duizenden dagjesmensen wadlopen naar Schiermonnikoog, Ameland of gewoon een mooie tocht over de Wadden. Er zijn een aantal organisaties die wadlooptochten organiseren.

Wadlopen in Friesland en Groningen.

Nationale Parken in Friesland.

Watersport op de meren van Friesland.

Friesland is vanaf het water het mooist. In de zomer en in de weekenden kan het dan ook druk zijn op het water. Populaire meren bij watersporters zijn het Sneekermeer, het IJsselmeer en de Fluessen.

In watersportplaatsen als Harlingen, Grouw, Stavoren, Terherne, Lemmer en Sneek is het mogelijk om een zeilboot, motorboot of kajak te huren.

Aqua Zoo Friesland.

Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden is het hele jaar geopend. In dit dierenpark maakt u kennis met dieren die in en om het water leven. Er is ook een speeltuin en een kinderboerderij.
Aqua Zoo Friesland, De Groene Ster 2, 8926 XE Leeuwarden. Tel.: 0511-431214

De attracties van Dokkum.

Het vestingstadje Dokkum heeft binnen de vestingwerken een mooie binnenstad. In de omgeving van Dokkum kunt u varen, fietsen en wandelen.

De attracties van Dokkum.