Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Een dagje uit in Friesland
Leuke dingen doen in Friesland met het gezin

Het vele water in Friesland trekt veel dagjesmensen. Bij het Snekermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee kunt u zeilboten en motorboten huren.

Ook plaatsen in Friesland die niet aan het water liggen hebben veel te bieden. In Appelscha kunt u naar de bossen.

     
Eropuit > Europa > Nederland > Attracties in Friesland
Nationale Parken in Friesland Watersportplaatsen in Friesland Dierenparken in Friesland
Een dagje uit in Friesland

De Friese Waddeneilanden

De Friese Waddeneilanden zijn totaal anders dan de rest van het land. Op de vier Friese eilanden vindt u badplaatsen, brede stranden, een Noordzee met soms hoge golven en oude visserdorpen. Op de eilanden kunt u fietsen, paardrijden, wandelen langs het strand, zwemmen, zeilen en vissen.

Het eiland Vlieland is klein en overzichtelijk. Het eiland is autovrij en er is maar één dorp. De overtocht vanuit Harlingen duurt langer dan die naar andere Waddeneilanden dus meestal gaat men niet voor een dagje uit naar Vlieland.

Als u een wat rustiger weekend wilt dan dan is Vlieland de ideale plaats voor een weekend weg. Een weekend naar Vlieland

Leuke dingen doen op Vlieland

Een dagje naar het strand op Vlieland
Een dagje naar het strand op Vlieland

Terschelling is een groter eiland met veel bossen, weilanden en vele dorpen. Hier zijn meer toeristen enhet eiland beschikt over de daarbij behorende faciliteiten. Het eiland kan het echter hebben.

Ieder jaar vindt op Terschelling in juni het Oerol festival plaats.

Meer over een dagje uit op Terschelling.

Ameland is het derde Friese waddeneiland. Het is het meest toeristische eiland van Friesland. De overtocht vanuit Holwerd duurt niet zo lang. Ameland is dan ook een geschikte bestemming voor een dagje uit.

Meer over een dagje uit op Ameland

Het hele eiland Schiermonnikoog is een nationaal park vanwege de rijke natuur. Brede stranden, veel duinen, en een dorp dat anders is dan de rest van Nederland.

Met een dagje uit naar Schiermonnikoog bent u er helemaal uit. De overtocht vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog duurt ongeveer 50 minuten.

Een dagje uit naar Schiermonnikoog.

Wadlopen in Friesland en Groningen

Langs de kust van Friesland en Groningen liggen de mooie Wadden. Grote zandbanken doorsneden door diepe en ondiepe geulen. De zandbanken worden door de stroming van de zee verplaatst dus het is voor de gidsen lastig de plaatsen de vinden om een geul kunt doorkruisen.

Ieder jaar gaan duizenden dagjesmensen wadlopen naar Schiermonnikoog, Ameland of gewoon een mooie tocht over de Wadden. Er zijn een aantal organisaties die wadlooptochten organiseren.

Informatie over wadlopen in Friesland en Groningen

Watersport op de meren van Friesland

Friesland is volgens velen vanaf het water het mooist. In de zomer en in de weekenden kan het dan ook druk zijn op het water met boten. Populaire meren bij watersporters zijn het Sneekermeer, het IJsselmeer en de Fluessen. Ook de Waddenzee is populair.

Als u wilt kunt u als groep een skutsje of Lemsteraak met schipper huren. In watersportplaatsen als Harlingen, Grouw, Stavoren, Terherne, Lemmer en Sneek is het ook mogelijk om zelf of als groep een zeilboot te huren.

Zeilen en windsurfen bij Grouw - Varen en fietsen bij Hindeloopen

zeilen op de waddenzee
Zeilen op de Waddenzee

De bossen van Appelscha

Naar Appelscha gaat u natuurlijk voor de bossen en de zandverstuivingen en volop gelegenheid. U kunt er gaan mountainbiken of te fietsen.

Voor kinderen is er het attractiepark Duinen Zathe. Het attractiepark is geopend van eind maart tot eind september en in de herfstvakantie.

Voor regenachtige dagen zijn er vele overdekte attracties.

De Nationale Parken in Friesland

Aqua Zoo Friesland

Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden is het hele jaar geopend. In dit dierenpark maakt u kennis met dieren die in en om het water leven. Er is ook een speeltuin, het Pinguïn Paviljoen waar kinderen kunnen spelen en in de kinderboerderij de dieren kunnen knuffelen.

Aqua Zoo Friesland, De Groene Ster 2, 8926 XE Leeuwarden. Tel.: 0511-431214

Informatie voor uw weekend in Friesland

Zeilen in Friesland Evenementen en attracties in Friesland
De klimbossen in Friesland Een weekend weg met kinderen
Het Waddeneiland Terschelling Vakantiehuizen in Friesland
Pretparken in Nederland Het strand van Vlieland
De veerboot naar de Waddeneilanden Nationale Parken in Friesland
Grouw aan het Pikmeer Een weekend in Leeuwarden
Naar de sauna in Friesland  
 
 
Friesland
 
 
Havens in Friesland
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Friesland
 
 
Havens in Friesland
 
 
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media