Weekendplanner Kaartjes

Een visweekend of een visvakantie in Nederland.

Voor een visweekend of visvakantie kunt u gewoon in Nederland blijven. Veel vakantieparken hebben zelfs een eigen recreatiemeer waar u kunt varen en vissen. Er zijn zelfs vakantieparken met eigen visvijvers.

U kunt ook kiezen voor een hotel of appartement aan het water. Langs de kust heeft u veel mogelijkheden.

vissen

Bron: Pixabay

Een vakantiehuis met vissteiger in Friesland.

In Friesland liggen bij de Friese meren veel vakantiehuizen aan het water. U kunt er met uw eigen boot naartoe maar u kunt er vaak ook wel een boot of roeiboot huren. Vissen kan vanaf de steiger en natuurlijk in uw visbootje.
Leuke plaatsen aan het water in Friesland.

Rond het IJsselmeer zijn in Friesland, in Noord-Holland en in Flevoland veel vakantiehuizen geschikt voor een visweekend.
Leuke plaatsen aan het IJsselmeer.

Zoek een overnachting aan het water.

Overnachten

Een vakantiehuis bij het water in een vakantiepark.

Vakantieparken als die van Landal, Center Parcs en Roompot liggen in Nederland vaak bij een recreatiemeer. In deze meertjes kunt u vissen op o.a. witvis en karpers. Vaak kunt u hier ook huizen huren met een eigen steiger en roeiboot. Als het meer in het vakantiepark ligt heeft u geen visvergunning nodig. Is dat niet het geval dan kunt u ter plekke online een vispas kopen.

  • Center Parcs Sandur ligt bij Emmen in Drenthe. Bijna alle vakantiehuizen liggen bij de Rietplas. U kunt overal vissen. Uiteraard kunt u ook een bootje huren.
  • Landal Esonstad bij het Lauwersmeer in het noorden van Friesland. U kunt hier ook zeevissen.

Reserveer een vakantiehuis aan het water.

Twee vakantieparken bij Roermond.

Vakantiepark de Leistert ligt bij een eigen visvijver waar u o.a. graskarpers kunt vangen. Een visvergunning is niet nodig. De camping het vakantiepark liggen tussen Roermond en Nationaal Park de Groote Peel.

Vakantiepark Boschmolenplas ligt aan het meertje Boschmolenplas in de buurt van Roermond. Deze natuurlijke plas heeft een open verbinding met de Maas. Ideaal voor een visvakantie of duikvakantie in Limburg.

Een weekend naar Roermond.

Aan het water bij de Maasplassen.

schepnet

Een schepnet mag nooit ontbreken.

Villavakantiepark IJsselhof.

Villavakantiepark IJsselhof ligt aan een meertje met een open verbinding met het IJsselmeer. De plaatsen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik liggen vlakbij. Bijna iedere villa heeft een eigen vissteiger.

In het meertje bij het villapark kunt u witvissen en karpers vangen.

Een huisje aan het water in Giethoorn.

Overnachten aan het water in Giethoorn.

De vakantieparken aan het water bij Giethoorn.

Het vakantiepark bij Eernewoude, Friesland.

Roompot Vakantiepark en camping It Wiid ligt in een groot merengebied in Friesland bij de plaats Eernewoude. U kunt er fietsen, zeilboten, sloepen en visboten huren.

In het meer bij het vakantiepark kunt u brasem, paling, snoekbaars en karpers vangen. Het meer staat in open verbinding met de Friese Meren dus u moet wel een vispas aanschaffen. U mag dan in de vrij bevaarbare wateren van de Alde Feanen vissen.

Reserveer een overnachting in Eernewoude.

Vakantieparken aan het water in Friesland.

Aan het water in Friesland.

Een blokhutboot.

Er zijn in Nederland veel woonboten en zelfs hotelboten, de botels. Nog mooier is een blokhuis boot. Deze woonboten kunnen varen. Zo heeft u iedere dag een nieuwe visstek.
Reserveer een blokhutboot

De blokhutboten varen vanuit:

Den Bosch

Een blokhutboot vaart door Den Bosch.

Een hotel of appartement aan zee.

Op de Waddeneilanden en in de badplaatsen langs de kust tot en met Zeeland kunt u zeevissen op het strand of op de dijk.