Weekendplanner Kaartjes

De vakantieparken bij natuurgebied de Weerribben-Wieden rond Giethoorn.

Vlakbij Giethoorn ligt het prachtige natuurgebied Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Het is een landschap met veel vaarten en meren. Door het laagveengebied lopen fietspaden en wandelpaden.

Als u van boottochten en fietstochten in een waterrijk natuurgebied houdt moet u hier zijn voor een weekend weg. Er liggen bij Nationaal Park de Weerribben-Wieden meerdere vakantieparken waar u een vakantiehuis aan het water kunt huren.

De vakantieparken van Roompot.

Een video (3 min.) over Waterresort Bodelaeke in Giethoorn.

De vakantieparken bij Nationaal Park de Weerribben-Wieden.

  1. Vakantiepark Giethoorn
  2. Waterresort Bodelaeke in Giethoorn
  3. Waterstaete Ossenzijl
  4. Villapark de Weerribben in Paasloo
  5. Waterpark Belterwiede bij Wanneperveen

Overnachten in de Kop van Overijssel.

Overnachten

1. Vakantiepark Giethoorn.

Vakantiepark Giethoorn is een vrij nieuw vakantiepark in het centrum van Giethoorn. Het vakantiepark ligt op drie schiereilandjes dus er is veel water waar u kunt vissen, varen en suppen.

Bij de receptie kunt u een fiets huren.

In het vakantiepark is een restaurant en een café. Voor de kinderen is er een indoor-speeltuin.

Tip: Als u tussen april en oktober in het vakantiepark verblijft heeft ligt er bij uw bungalow ook een fluisterboot die u mag gebruiken.

De vakantieparken van Roompot.

2. Waterresort Bodelaeke.

Waterresort Bodelaeke is een goed onderhouden vakantiepark dat op loopafstand van Giethoorn ligt. Op het vakantiepark staan veel gezellig ingerichte vakantiehuizen aan het water. Alle vakantiehuizen hebben een tuin met een aanlegsteiger.

Op het vakantiepark kunt u goed eten in het restaurant met een terras aan het water. Op het park kunt u fluisterboten huren die u bij uw aanlegsteiger kunt aanleggen.

Waterresort Bodelaeke.

3. Waterstaete Ossenzijl.

Waterstaete Ossenzijl is een rustig vakantiepark bij het dorp Ossenzijl. In het vakantiepark staan 55 villa's met grote ramen dus u heeft er een prachtig uitzicht over het water. Iedere villa heeft een eigen aanlegsteiger. Tussen april en oktober heeft u de beschikking over uw eigen sloep bij het huis. De vaarten en meren van Nationaal Park Weerribben-Wieden en de meren van Friesland liggen vlakbij. U kunt ook naar Giethoorn varen.

Het vakantiepark heeft zelf bijna geen voorzieningen dus ideaal als u van rust houdt. Uiteraard kunt u zwemmen of vissen in het water bij uw vakantiehuis. Er is ook een strandje. U kunt bij de receptie een fiets huren en daarmee o.a. naar Giethoorn, Blokzijl of Steenwijk fietsen.

Een video (1.30 min.) over Villapark de Weerribben.

Leuke dingen doen in een vakantiepark.

4. Villapark de Weerribben in Paasloo.

Villapark de Weerribben is een kleinschalig vakantiepark bij het dorp Paasloo. In het vakantiepark staan mooie vrijstaande villa's met rieten daken en grote tuinen.

Er is een verwarmd zwembad met peuterbad, een tennisbaan, een speeltuin, twee restaurants, een café en gratis wifi. U kunt in het vakantiepark een fiets, een elektrische fiets of een skelter huren.

Sommige vakantiehuizen hebben een wellness ruimte met sauna en zonnebank.

Tip: U kunt in het villapark vissen, er is het Klimbos Avontuurlijk Paasloo en ook Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha ligt vlakbij.

5. Waterpark Belterwiede.

Waterpark Belterwiede ligt aan het meer Belterwijde, vlakbij Meppel en Giethoorn. In het vakantiepark staan luxe, met riet gedekte vakantievilla’s met een tuin en een eigen aanlegsteiger. Ideaal als u wilt vissen, zwemmen of een boot bij het huis wilt hebben. Er is in het vakantiepark geen zwembad.

Als u een boot, sloep of kano huurt kunt u de rietlanden in de natuurgebieden Weerribben en de Wieden over het water bezoeken. U kunt ook naar Giethoorn varen.
Bij de receptie kunt u een fiets, boot, sloep of kano huren.

Een video (1.40 min.) over Waterpark Belterwiede.

Leuke plaatsen rond Giethoorn.