Weekendplanner Kaartjes

Enkele vakantieparken bij de meren van Friesland..

In Friesland zijn een aantal mooie vakantieparken van Roompot Vakanties en Landal bij de Friese meren. Vooral bij het Sneekermeer zijn veel vakantieparken.

In Terherne, dat aan het Sneekermeer ligt, zijn zelfs vier vakantieparken, drie campings en er zijn hotels en vakantiehuizen.

De hotels en vakantiehuizen in Terherne.

Vakantieparken in Nederland.

vakantieparken Friesland

De vakantieparken van Friesland

Vier vakantieparken bij het Sneekermeer.

 1. Roompot Waterpark Oan ‘e Poel
 2. Roompot Havenresort Terherne
 3. Landal Waterpark Sneekermeer
 4. Roompot Waterpark Terkaple

De vakantieparken bij het Sneekermeer.

Overnachten in Friesland.

Overnachten

Terherne aan het Sneekermeer.

In het Friese watersportdorp Terherne, in het Nederlands: Terhorne, zijn twee vakantieparken van Roompot Vakanties en er is een vakantiepark van Landal.

Terherne ligt aan het Sneekermeer en watersport is dan ook een belangrijke attractie. Toeristen komen ook naar Terhorne omdat het dorp model heeft gestaan voor het dorp uit de jeugdboeken over jongens van de Kameleon. Bezoek met kinderen zeker de attracties in het overdekte nagebouwde dorp Lenten:
Adres: Kameleon Terherne, Koailân 2, Terherne

De omgeving van het Sneekermeer.

Vanuit de haven in Terherne kunt u een middag gaan skûtsjesilen, u kunt gaan vissen en zwemmen of gaan windsurfen en suppen. U kunt in Terhorne een supboard, kano, sloep of zeilboot huren en daarmee de meren opvaren. Er zijn meerdere bootverhuurders in Terherne.

In de omgeving van Terherne zijn mooie fiets- en wandelroutes door het merengebied.

Een weekend in Terherne (Terhorne).

Een video (2 min.) over Terherne.

Vakantieparken in Terherne.

 1. Waterpark Oan ‘e Poel:
  De ruime vakantiehuizen van Waterpark Oan ‘e Poel liggen in Terherne aan het meer Terhernster Poelen. U komt dus gemakkelijk op het Sneekermeer. Iedere woning heeft een eigen aanlegsteiger waar u kunt vissen of uw boot kunt aanleggen.
 2. Havenresort Terherne:
  In het haven resort overnacht u in één van de havenwoningen bij de haven van Terherne.

Zowel Waterpark Oan 'e Poel en Havenresort Terherne maken deel uit van Roompot Vakanties.

Landal Waterpark Sneekermeer en Waterpark Terherne.

Het Landal Waterpark Sneekermeer en Waterpark Terherne ligt bij het Sneekermeer. Iedere vakantiewoning ligt aan het water en heeft een eigen aanlegsteiger. U vaart zo vanaf uw aanlegsteiger naar het Sneekermeer.
In Waterpark Terherne kunt u een supboard, zeilboot, kano, motorboot of luxe sloep huren.

Het Landal vakantiepark.

Het vakantiepark van Terkaple.

Iets meer dan drie kilometer van Terherne ligt het dorp Terkaple. Hier ligt het vakantiepark Waterpark Terkaple. Het is een kleinschalig en luxe park met ruime vakantiehuizen aan het water. Ieder huis heeft zijn eigen aanlegsteiger waar u kunt vissen of uw boot kunt aanleggen. Uiteraard heeft u ook hier gratis wifi en u kunt in het vakantiepark fietsen huren.

Het vakantiepark bij Eernewoude (Earnewâld).

Het dorp Eernewoude ligt aan de rand van het natuur- en watersportgebied het Nationaal Park De Alde Feanen. Het is een prachtig natuurgebied met meren, rietlanden en moerasbossen. Hier ligt het vakantiepark en camping It Wiid van Roompot Vakanties.

Veel bungalows staan aan het water. U kunt gaan vissen of een kano, sup, sloep, zeilboot of surfplank huren en op de nabijgelegen meren gaan varen. U kunt bijvoorbeeld naar het Pikmeer bij Grouw of naar het Sneekermeer varen. U kunt ook een fiets huren om de mooie omgeving te verkennen.

Andere vakantieparken in Friesland.

 • Noord-Bergum (Noard-Burgum):
  Waterpark Zwartkruis ligt in de buurt van het Bergummer Meer.
 • Langelille
  Het ruim opgezette Waterpark Langelille ligt aan de rivier de Tjonger op de grens van Friesland en Overijssel. De huizen hebben uitzicht op water en er zijn veel meren in de buurt.
  Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt ook in de buurt.

De vakantieparken in Friesland.