Weekendplanner Kaartjes

Varen en bootverhuur bij Grouw en Eernewoude.

Grouw ligt aan het Pikmeer en bij het Prinses Margrietkanaal. Vanuit het Pikmeer zijn de vele plassen van Nationaal Park de Alde Feanen gemakkelijk te bereiken.

Als u zelf geen zeilboot heeft kunt u er in Grouw één huren. Als u nog niet kunt zeilen kunt u bij de zeilschool van het hostel zeillessen volgen.

Zeilen bij Grouw.

zeilen Pikmeer

Naast het Theehuis kunt u een zeilboot huren.

Bootverhuur in Grouw.

Bij Watersportbedrijf Anja huurt u o.a. open zeilboten, sloepen en zeiljachten. De aanlegsteigers zijn in het centrum van Grouw bij het populaire Theehuis aan het Pikmeer.

Er zijn visbootjes met buitenboordmotor, comfortabele sloepen met een sterke motor en er zijn open zeilboten waarmee u over het Pikmeer kunt zeilen. Als u een open zeilboot voor enkele dagen huurt kunt u er een dektent bij huren zodat u aan boord kunt overnachten.

Voor meer informatie en reserveringen:
Tel.: 0566-621373. Website: Watersportbedrijf Anja.

Camping en Waterpark Ynelijte.

Waterpark Ynelijte is een camping en bungalowpark op een eiland in het Pikmeer. Er is een weg dus u kunt wel met de auto of camper naar het Waterpark rijden. Waterpark Ynelijte ligt ideaal als u met de boot of de fiets de omgeving van Grouw wilt verkennen.

Er zijn kampeerplaatsen waar u met uw eigen tent kunt kamperen. Er zijn echter ook luxe safaritenten, chalets en vakantiehuizen.

Bij de brug zijn aanlegsteigers waar u sloepen en zeilboten kunt huren.
Adres: Waterpark Ynelijte, Yn'e Lijte 1, 9001 ZR Grou, Nederland

Leren zeilen bij Grouw

  • In Grouw kunt u een zeilles nemen of een zeilcursus volgen bij Sail Experience. U kunt er samen met uw gezin, vrienden of kinderen zeillessen nemen. U kunt kiezen uit een zeilles of een complete cursus.
    Locatie: Waterpark Ynelijte.
  • U kunt ook vlakbij Grouw leren zeilen bij Zeilschool Pean. Er zijn groepen voor kinderen, jeugd en volwassenen.
    Zeilschool Pean.
    Adres: Pean 1, Nes-Akkrum. Tel: (0566) 63 13 92
overnachten

Botenverhuur bij Zeilschool Pean.

Bij zeilschool Pean kunt u het hele jaar een boot huren. U kunt er kiezen uit: Electrische sloepen, open zeilboten, motorsloepen en kleine motorboten

De aanlegsteigers liggen vlakbij het Wijde Ee. Het Pikmeer en het Nationaal Park de Alde Feanen zijn gemakkelijk te bereiken. U kunt met een motorbootje ook naar het dorp Akkrum varen.
Adres: Zeilschool Pean, Pean 1, Nes-Akkrum. Tel: (0566) 63 13 92.
Reserveer een boot

Zeilen op de Friese meren.

skûtsje

Een skûtsje.

Bootverhuur bij Eernewoude.

Als u door de sloten en plassen van het Nationaal Park de Alde Feanen wilt varen kunt u er ook voor kiezen om een boot te huren in Eernewoude (Earnewâld).

Het dorp Earnewâld ligt dichtbij de rietvelden van de Alde Feanen. De Alde Feanen is een prachtig natuurgebied met petten, poelen, veenplassen en veel eilandjes.

Bij bootverhuurder Wester Watersport kunt u rubberboten met buitenboordmotor, sloepen en roeiboten huren.
Adres: Wester Watersport, Wiidswei 9, 9264 TL Earnewald, Tel. 511539243.

Bij Bootverhuur Hollema kunt u behalve motorboten en sloepen ook kano's, kajaks en canadese kano's huren.
Adres: Bootverhuur Hollema, Tsjerkepaed 5, 9264 TG Earnewald. Tel. 0511-539213