Weekendplanner Kaartjes

Overnachten in Grouw (Grou).

Als u in Grou wilt overnachten heeft u de keuze uit een hotel, een B&B, een hostel, een chalet of een kampeerplaats.

In het hostel Oer 't Hout of op camping Waterpark Yn´e Lijte kunt u goedkoop overnachten aan het water.

De hotels, B&B's en vakantiehuizen van Grou.

Grou hotel Oostergoo

Hotel Oostergo ligt aan het water.

1. Hotel Oostergo.

Hotel Oostergo ligt op één van de mooiste plekken van Grou aan het Pikmeer en toch in het centrum van het dorp. Het hotel heeft een eigen aanlegsteiger dus als u met de boot bent kunt u voor de deur afmeren. Het hotel heeft een mooi terras aan het water.

Vanuit het hotel loopt u in een paar minuten naar de belangrijkste winkelstraat van Grouw. In het hotel kunt u een fiets huren om het mooie landschap van Friesland mee te verkennen.

Overnachten in Grou.

Overnachten

2. Herberg Oer 't Hout Grou.

Herberg Oer 't Hout heeft een eigen aanlegsteiger met een groot terras en ligt in het centrum van Grouw aan het Pikmeer.

Er zijn éénpersoonskamers tot zespersoonskamers te boeken. Het hostel is dus heel geschikt voor gezinnen en jongeren. U moet er wel zelf uw bed opmaken.

Als u met de auto komt kunt u voor het hostel op het plein gratis parkeren. Komt u met de boot dan kunt u achter het hostel aanleggen.

Low budget overnachten in een hostel.

3. Hotel Atboot

Atboot is een hotel, of misschien meer een B&B aan de rand van Grouw. In het hotel zijn 6 kamers en appartementen.

Hotel Atboot heeft een eigen aanlegsteiger zodat u met uw eigen boot bij het hotel kunt aanleggen. Als u wilt kunt u bij het hotel een sloep met motor huren.

Botenverhuur en zeillessen.

camping Grou

Aan de overkant van het meer bij Grou zijn vakantiehuizen en chalets.

4. B&B De Thuiskamer.

B&B De Thuiskamer is een Bed & Breakfast in de Hoofdstraat van Grouw. Het B&B is gevestigd in een fraai 400 jaar oud pand. Er is voor de gasten een woonkamer met open haard.

Er zijn twee kamers in B&B De Thuiskamer waar u kunt overnachten. Als u met beide kamers boekt heeft u het gebouw voor uzelf.

Via B&B de Thuiskamer kunt u een boot of een fiets huren of zeillessen regelen.

Botenverhuur

Overnachten in de buurt van Grouw.

Grouw ligt ongeveer 15 minuten rijden van Leeuwarden en ook de IJsbaan Thialf in Heerenveen is vanuit Grouw gemakkelijk te bereiken. Veel bezoekers van Leeuwarden en Heerenveen overnachten dan ook in Grouw.

Als de hotels in Grouw vol zijn kunt u uitwijken naar Hotel Goerres in het nabijgelegen watersportdorp Akkrum. Akkrum ligt ongeveer 5 km van Grouw.

Als u in de Alde Feanen wilt overnachten kunt u een hotel of vakantiehuis in Earnewâld boeken.

Earnewâld ligt ongeveer 8 km van Grouw in Nationaal Park de Alde Feanen.

De vakantieparken aan de Friese Meren.

Camping en vakantiepark Yn'e Lijte

Aan de andere kant van het Pikmeer liggen Camping Yn'e Lijte Yne 'e Lijte. Hier kunt u kampeerplaatsen, safaritenten, trekkershutten en vakantiehuizen huren.

De camping Yn'e Lijte zijn via een brug of een voetveer gemakkelijk te bereiken vanuit Grouw. U kunt vanaf de camping en het vakantiepark met de fiets, auto of watertaxi naar Grouw reizen.

Kamperen in Friesland.

Bungalows en vakantiehuizen in Friesland.

Oer 't Hout Grou

De aanlegsteigers van Herberg Oer 't Hout Grou.

Vakantiehuizen bij Grouw

Bij de Friese meren kunt u overnachten in een woonboot of vakantiehuizen. Dat kan dus ook bij Grouw. Veel vakantiehuizen hebben een eigen aanlegsteiger. Dat is handig als u een eigen boot heeft of er één wilt huren.

Aan de overzijde van het Pikmeer kunt u overnachten in één van de chalets of vakantiehuizen in Recresatiepark Yn'e Lijte. De meeste vakantiehuizen hebben hier meerdere slaapkamers.

De vakantiehuizen in Recreatiepark Yn'e Lijte in Grouw.