Weekendplanner Kaartjes

Overnachten aan het water bij de Friese meren.

Friesland is ideaal als u van watersport of schaatsen houdt. Aan het water liggen mooie landschappen, levendige dorpen en steden als Sneek, Stavoren en Hindeloopen.

De Friese Meren zijn met elkaar verbonden door sloten, kanalen en vaarten. Als u gaat zeilen of kajakken kunt u dus mooie tochten maken.

Aan het water in Friesland.

Friese meren

Vakantiehuizen aan de Friese meren.

Het watersportdorp Woudsend.

Het dorp Woudsend ligt aan een vaart tussen het Slotermeer en het Heegermeer. Er zijn jachthavens in Woudsend in de Wellesloot. Deze vaart stroomt naar de Noorder Ee.

Hotel Restaurant Omke Jan is gevestigd in een mooi verbouwde boerderij aan het water. In het sfeervolle hotel is een goed restaurant met een terras aan het water gevestigd.

De hotels en vakantiehuizen in Woudsend.

Overnachten aan de Friese Meren.

Overnachten

Overnachten aan het water in Grouw.

In de buurt van Grouw zijn veel vakantiehuizen aan het water. Vaak hebben de vakantiehuizen een eigen aanlegsteiger dus u kunt uw boot meenemen of voor een paar dagen een boot huren. Er zijn ook woonboten en zelfs een jacht in de jachthaven van Grou waar u kunt overnachten.

Hotel Restaurant Oostergoo ligt in het centrum van Grou aan het Pikmeer. Voor het hotel zijn aanlegsteigers. Als u wilt kunt u in het hotel een sloep of een fiets huren. Vlakbij het hotel ligt Herberg Oer't Hout. De voorzijde van de herberg ligt in het centrum van Grou, de achterzijde van het hostel heeft een grote aanlegsteiger bij het Pikmeer.

Overnachten aan het water in Grou.

Recreatiepark Yn'e Lijte bij Grou.

Aan de overzijde van het water bij het dorp Grou ligt vakantiepark Yn’e Lyte. Hier kunt u een vakantiehuis of chalet huren en er is ook een camping. Op Camping Yn’e Lyte zijn tenten, blokhutten en lodges waar u kunt overnachten.

Overnachten op recreatiepark Yn'e Lijte.

Watersportplaatsen in Friesland.

overnachten

Tip: Hotel Restaurant Ie Sicht op de Veenhoop bij Oudega ligt aan het water.

Overnachten aan het water in Akkrum.

In Akkrum heeft u een ruime keus als u aan het water wilt overnachten. Het meest bekend is Hotel Restaurant Goerres met aan de achterzijde een aanlegsteiger. In het hotel kunt u een motorboot of een fiets huren.

Verder zijn er in en rond Akkrum campings en vakantiehuizen aan het water.

Overnachten aan het water in Akkrum.

Overnachten aan het water in Stavoren.

Stavoren ligt aan het IJsselmeer en u kunt vanuit Stavoren met de fiets of in een boot de andere Friese Meren bereiken.

Zo zijn er in Stavoren vakantiehuizen met een boothuis aan de Warnservaart. Ook kunt u overnachten bij de haven in Hotel De Vrouwe van Stavoren.

Overnachten aan het water in Stavoren.

Boottochten rond Stavoren.

Overnachten in Heeg.

In het dorp Heeg aan het Heegermeer kunt u aan het water overnachten in hotel De Watersport in Heeg. Ook zijn er meerdere vakantiehuizen aan het water. In het dorp zijn bootverhuurders waar u een kano, sloep of zeilboot kunt huren.
Het hostel van Stayokay in Heeg is helaas permanent gesloten.

De hotels en vakantiehuizen in Heeg.

Overnachten aan het water in Terherne.

Terherne is een dorp  tussen het Sneekermeer en de Goëngarijpster-, Terkaplester- en Terhornsterpoelen. Met een boot of op de fiets is het merengebied in Zuidwest Friesland vanuit Terherne gemakkelijk te verkennen.

In Terherne liggen  hotels, vakantieparken en campings aan het water. Vaak met eigen aanlegsteigers en botenverhuur.

De vakantieparken en hotels in Terherne.

Watersport in Friesland.

Friesland

De attracties van Friesland.