Weekendplanner Kaartjes

Een weekend naar Hindeloopen.

In het voorjaar en in de zomer bezoeken veel toeristen en dagjes mensen Hindeloopen, de kleinste stad van de Friese elf steden.

In het centrum van Hindeloopen zijn weinig hotels. Er zijn wel appartementen en vakantiehuizen in het stadje.

De hotels en vakantiehuizen in Hindeloopen.

Hindeloopen.

Sluis Hindeloopen

De sluis tussen de jachthaven en de oude haven.

Overnachten in Hindeloopen.

Hotel de Stadsboerderij is gevestigd in een verbouwde boerderij. De ingang van het hotel ligt in een mooi straatje in het centrum van Hindeloopen. Aan de achterzijde van het hotel ligt een vaart met een kade. Het hotel beschikt over een eigen parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren.

Iets buiten Hindeloopen ligt het appartementenhotel De Gelukskever. In deze verbouwde boerderij kunt u een appartementen huren. Buiten de boerderij is een kleine speeltuin en u kunt er barbecuen.

Hindeloopen is een leuke stad voor een weekendje weg. Een overnachting in een vakantiehuis is er populair.

Overnachten in Hindeloopen.

Overnachten

De bezienswaardigheden van Hindeloopen.

Hoewel Hindeloopen een stad is wonen er maar 870 mensen. In de 17de en 18de eeuw was het een rijke handelsstad. In het mooie centrum van Hindeloopen is nog veel van het rijke verleden bewaard gebleven.

Hindeloopen heeft dan ook een beschermd dorpsgezicht. In het stadje kunt u door de smalle straten en bruggetjes wandelen en de vele 17de en 18de huizen van de kapiteins van de 18de-eeuwse handelsvloot bekijken.

De historische zeilschepen van de Bruine Vloot doen de haven van Hindeloopen regelmatig aan.

Hindeloopen

Hindeloopen

Friesland.

Friese steden

De restaurants en cafés in Hindeloopen

Eetcafé de Brabander in het pittoreske straatje De Nieuwe Weide maakt deel uit van Hotel de Stadsboerderij. Bij de jachthaven en bij de Oude haven vindt u meerdere leuke restaurants en eetcafés.

Museum Hindeloopen.

Voor Hindelooper schilderkunst en klederdracht gaat u naar het Museum Hindeloopen. Het museum is open van 1 april tot 1 november tot 17:00 uur.
Adres: Het Museum Hindeloopen: Dijkweg 1, Hindeloopen.

Openbaar vervoer in Hindeloopen.

Ieder uur stopt er een trein van Leeuwarden en Sneek naar Stavoren op het station van Hindeloopen. Het station ligt echter ver buiten het stadje. Het is ongeveer een half uur lopen van het station naar Hindeloopen. U kunt wel een fiets meenemen op de trein.

Tourist Info Hindeloopen.

Bij Tourist Info Hindeloopen kunt u gratis een plattegrond van Hindeloopen krijgen. Op de Havenkade is een infozuil waar u de plattegrond ook kunt krijgen.

Hindeloopen

U kunt met een sloep Hindeloopen in varen.

Hindeloopen

Met de trein kunt u naar Stavoren of naar Sneek en Leeuwarden reizen.

dagje Hindeloopen

Hindeloopen ligt achter de dijk van het IJsselmeer

De jachthaven van Hindeloopen.

De jachthaven van Hindeloopen ligt tegen het centrum aan. De jachthaven heeft een open verbinding met het IJsselmeer en in de zomer is het er dan ook altijd gezellig druk. De jachthaven ligt op één van de mooiste plekken van Hindeloopen.

Vanuit de haven kunt u wandelen over de dijk of de smalle straten van Hindeloopen verkennen. Tussen de dijk en de sluis vindt u een aantal leuke restaurants met terras. Hier is ook een kleine supermarkt.

Met een motorboot of sloep zijn de Friese steden Workum, Stavoren, Bolsward en Sneek gemakkelijk te bereiken. In het nabijgelegen Workum kunt u boten huren.