Weekendplanner Kaartjes

Meevaren vanuit Enkhuizen.

Enkhuizen is een historische havenplaats aan het IJsselmeer. In de haven van Enkhuizen, tegenover het treinstation, ligt de haven met veel historische zeilschepen.

Als u een weekend in Enkhuizen bent moet u ook eens het water opgaan. U kunt een zeiltrip op een historisch zeilschip of luxe zeiljacht boeken. In Enkhuizen kunt u ook kano's en fluisterboten huren.

Enkhuizen
Friesland

Een dagje of weekend zeilen vanuit de haven van Enkhuizen

In de haven liggen veel historische zeilboten en in de jachthaven is het druk met luxe jachten. Als u wilt kunt u een zeiltocht met een zeiljacht of een historische klipper of schoener maken.

Vanuit Enkhuizen kunt u op het IJsselmeer en zelfs op de Waddenzee zeilen.

Meevaren op een zeilschip vanuit Enkhuizen.

Zeilreis vanaf €230

De veerdienst tussen Enkhuizen en Stavoren.

Vanuit de haven van Enkhuizen kunt u met de veerboot naar het mooie plaatsje Stavoren in Friesland. De veerboot is een luxe salonboot en u zult dan ook een leuke overtocht op het IJsselmeer hebben. Een dagretour kost rond de €14,-. Het is mogelijk om een fiets mee te nemen.

Uw kaartjes koop u bij het VVV, vlakbij de aanlegplaats van de boot in de veerhaven. De boot vaart van april tot en met oktober. De vertrektijden zijn 8.30 uur en 16.30 uur. tussen mei en september vertrekt er ook een veerboot om 12.30 uur.

Enkhuizen

In de haven van Enkhuizen liggen veel historische zeilschepen. U kunt met sommige schepen meevaren op het IJsselmeer of naar de Waddenzee

Op een historisch zeilschip van Enkhuizen naar Urk.

Tussen begin juli en half augustus kunt u op de historische zeilschoener De Willem Barenz naar Urk zeilen. De driemaster onderhoudt dan de veerdienst tussen Urk en Enkhuizen. Kaartjes koopt u bij de VVV. De zeilboot vaart niet op zondag.

De boot vaart één keer per dag en niet op zondag. U kunt een fiets meenemen zodat u naar Stavoren kunt fietsen. In Stavoren neemt u dan de veerboot terug naar Enkhuizen.

De veerdienst Urk - Enkhuizen.

Enkhuizen

De jachthaven van Enkhuizen

Met de veerboot tussen Urk en Enkhuizen.

Tussen 1 juli en 1 september vaart het passagiersschip De Zuiderzee een veerdienst tussen Enkhuizen en Urk. De rest van het jaar vaart het schip rondvaarten vanaf Urk.

Uw kunt uw kaartjes aan boord kopen maar u kunt ook online reserveren.

De veerdienst Urk - Enkhuizen.

veerboot

De veerboot tussen het treinstation en het Zuiderzeemuseum. Koop uw kaartjes bij de VVV naast het station.

Botenverhuur in Enkhuizen.

U kunt in Enkhuizen tussen begin april en eind oktober motorboot of sloep huren. Enkele mogelijkheden om naartoe te varen:

  • In de grachten en de havens van Enkhuizen is veel te zien.
  • Als u iets verder wilt varen kunt u naar het recreatiegebied Het streekbos varen.
  • Vanuit Enkhuizen kunt u ook het natuurgebied de Weelen invaren. De boottocht leidt door smalle slootjes, riet, wilgenbosjes en open grasland. Er zijn verborgen strandjes en er is een vogelreservaat.
  • Kanoverhuurders en kanovaren in Nederland.

Adres van Bootverhuur Enkhuizen: Olifantsteiger 3, Enkhuizen, tel. 0228 318 370