Weekendplanner Kaartjes

Een dagje of weekend naar Volendam en Marken.

Met bussen tegelijk worden iedere dag toeristen uit de hele wereld naar de dijk bij de haven van Volendam gebracht. De attracties: souvenirwinkels, cafés met Volendamse muziek en restaurants met verse vis.

Bij de haven van Volendam zijn een aantal leuke hotels met een mooi uitzicht.

De hotels en vakantiehuizen in Volendam.

Dijk Volendam

Toeristen gaan vooral naar de Dijk. De Dijk is Zuideinde, Haven en Noordeinde.

Overnachten in Volendam.

In het hoogseizoen is het overdag en 's avonds erg druk rond de haven van Volendam. Bij de haven vindt u een drietal goede driesterrenhotels.

Het Hotel Old Dutch ligt aan de haven op één van de beste locaties van Volendam. Het hotel heeft kamers met uitzicht op het IJsselmeer of op het historische centrum. In het visrestaurant van het hotel, Restaurant Pompedour, kunt u een lekkere palingstoofpot eten.

Het gezellige Hotel Cafe Restaurant Van Den Hogen in de haven heeft 4 kamers boven het café.

Overnachten in Volendam.

Overnachten

De haven en de kade van Volendam.

In Marina Volendam, de haven van Volendam, liggen veel luxe jachten. Hier vertrekt de veerboot naar Marken. Langs de Dijk is het in het weekend vaak druk met dagjesmensen.

U kunt in Marina Volendam ook een zeiljacht met schipper huren voor dagtochten naar bijvoorbeeld Muiden of Marken.

Achter de haven van Volendam bevindt zich een doolhof aan straatjes. Langs de kade in Volendam vindt u leuke visrestaurants en terrasjes. Door de openstaande deuren van de cafés klinkt gezellige muziek.

tickets voor boottochten en fietsverhuur in Volendam.

Noord-Holland
attracties

De Dijk is Zuideinde, Haven en Noordeinde.

Volendam Haven

De haven van Volendam.

Volendam haven

Een restaurant bij de haven.

Het stadje Edam naast Volendam.

Het mooie Edam is tegen het dorp Volendam aangebouwd. U kunt van het centrum van Volendam gemakkelijk naar het centrum van Edam lopen of fietsen.

In Edam vindt u 16de en 17de-eeuwse panden met trapgeveltjes, verstilde grachten, heerlijke terrasjes, goede restaurants en romantische hotels.

Een dagje naar Edam (3 km).

Dijk Volendam

Restaurants bij de haven in Volendam.

De veerboot van Volendam naar Marken.

De Volendam-Marken Express, de veerboot tussen Volendam en het voormalige eiland Marken, vertrekt tussen april en oktober ieder half uur. U vindt de boot in de haven van Volendam.

De overtocht en het mooie Marken zijn echte aanraders. Op Marken staat een hotel dus u kunt ook op het eiland overnachten.

Het voormalige eiland Marken.

Volendam Haven

De haven van Volendam.

Volendam Haven

De Dijk in Volendam.

Volendam haven

Bij de restaurants in de haven kunt u vis eten.

Verse vis eten in Volendam.

Niet ver van de oude haven ligt de nieuwe jachthaven. Hier kunt u vers gerookte paling en makreel kopen in de winkel van Palingrokerij Paviljoen Smit-Bokkum. In de palingrokerij van dit paviljoen wordt al meer dan hondervijftig jaar vis gerookt.

Als u wilt kunt u in de palingrokerij een rondleiding krijgen en kunt u in het restaurant vis eten. Het paviljoen is op maandag gesloten.
Adres: Paviljoen Smit-Bokkum, Paviljoen Smit Bokkum,, Slobbeland 19, Volendam. Tel. 0299-363373.

Bij de oude haven ligt op een hoek van Zuideinde een klein viswinkeltje dat gespecialiseerd is in vers gerookte paling en makreel. Het winkeltje ligt naast Bistro D'Ouwe Helling. U kunt uw vis op de kade opeten.