Weekendplanner Kaartjes

Een dagje uit of een weekendje weg in Hoorn.

Hoorn is een historisch havenstadje aan het Markermeer. Rond de haven van Hoorn vindt u nog veel terug uit de tijd van de VOC.

Er zijn enkele uitstekende hotels in Hoorn. Hotel De magneet en Hotel Petit Nord zijn twee goede hotels in de historische binnenstad.

De haven van Hoorn.

Haven van Hoorn

Overnachten in Hoorn.

Een bekend hotel in Hoorn is het viersterrenhotel Hotel Petit Nord. Het hotel ligt in het centrum van Hoorn, vlakbij het station.

Het driesterrenhotel Hotel De Magneet wordt ook als goed beoordeeld is de reviews. Het hotel ligt vlakbij de haven in het centrum van Hoorn. Het hotel heeft naast één- en tweepersoonskamers ook familiekamers en het beschikt over eigen parkeerruimte.

De hotels en appartementen in Hoorn.

Noord-Holland
centrum Hoorn

Het centrum van Hoorn

attracties Hoorn

De Hoofdtoren (1532)

Overnachten in Hoorn.

Overnachten

Een dagje uit in Hoorn.

Hoorn ligt aan het Markermeer in West-Friesland. De kleine stad ligt ongeveer 40 km van Amsterdam en 15 km van Enkhuizen. De jachthaven en de oude binnenstad van Hoorn zijn de grote trekpleisters van de stad.

In Hoorn vindt u veel traditionele gevels. Bij de 16de eeuwse Hoofdtoren in de haven ziet u vaak historische schepen van de Bruine Vloot. Rondom de haven vindt u prachtige historische gebouwen rond een plein met terrasjes, cafés en restaurants. Overal in het centrum van Hoorn ziet u de sporen van de VOC.

Veel bezoekers van Hoorn overnachten op een schip in de haven maar in Hoorn vindt u ook enkele hotels.

Een visweekend bij goed viswater.

Met de stoomtrein, stoomboot en trein..

Vanaf het station in Hoorn vertrekt op veel weekenden een stoomtram naar Medemblik. In Medemblik kunt u overstappen op de oude veerboot "De Friesland" voor een boottocht naar Enkhuizen.

Vanuit Enkhuizen kunt u de trein nemen en terug naar Hoorn reizen. De stations en de aanlegsteiger liggen vlakbij elkaar dus u hoeft niet ver te lopen.

Deze rondreis met stoomtrein en boot staat bekend als de Historische Driehoek.

haven Hoorn

De haven van Hoorn.

De historische zeilschepen in de haven.

In de haven van Hoorn liggen prachtige zeiljachten en historische zeilschepen. Sommige zeilboten kunt u huren voor een zeildagtocht of een rondreis over het IJsselmeer of de Waddenzee.

In de haven liggen ongeveer 25 historische schepen. Er is een bezoekerscentrum waar u informatie kunt krijgen over het Varend Erfgoed.
Adres: Stichting Varend Erfgoed Hoorn, Schuijteskade 22 (Oostereiland), 1621 DE Hoorn. Tel. 0629601641.

attracties

De Waag uit 1609. Adres: Roode Steen 8, 1621 CV Hoorn.

attracties

Het centrum van Hoorn.

station Hoorn

De historische stoomtrein staat bij het station van Hoorn.

Het Westfries Museum.

In het Westfries Museum ziet u een presentatie over de Gouden Eeuw. Er worden zo'n 30.000 objecten tentoongesteld en je kunt met een VR bril een virtuele wandeling door het Hoorn van 1650 maken.
Adres: De Roode Steen, 1, Hoorn.
Het Westfries Museum.

De Bontekoerace.

De Bontekoerace is een zeilwedstrijd op het Markermeer met historische zeilschepen. Deze wedstrijd vindt ieder jaar eind oktober plaats. De meeste deelnemers zijn charterschepen.
Het is een prachtig gezicht om de vele klippers, tjalken, schouwen, botters en kwakken op het Markermeer te zien varen.