Weekendplanner Kaartjes

Leuke plaatsen in Friesland.

Hieronder vindt u de leukste watersportplaatsen van Friesland. Deze plaatsen liggen in de buurt van de Friese meren, het IJsselmeer of de Waddenzee.

U kunt in een hotel of pension overnachten en ter plekke een boot huren.

Grouw, Akkrum en Eernewoude.

De watersportplaatsen Grouw, Akkrum en Eernewoude liggen bij de meren en plassen van Nationaal Park De Alde Feanen. Grouw, Akkrum en Eernewoude liggen niet zo ver van elkaar vandaan dus u kunt van de ene naar de andere plaats varen of fietsen.

Veel hotels in deze dorpen hebben een eigen aanlegsteiger en soms kunt u er ook een boot huren.

De hotels en vakantiehuizen .

Een visweekend bij goed viswater.

Overnachten in Friesland.

Overnachten

Een weekend in Grouw.

Grouw ligt aan het Pikmeer en aan het Prinses Margriet Kanaal. Het dorp is een echt watersportdorp. Er zijn in Grouw veel winkels, restaurants en terrasjes. Rondom Grouw kunt u goed wandelen en fietsen. Bekend is de pontjesroute waarbij u lopend of fietsend acht voetveren passeert.

Behalve in de jachthaven van Grouw kunt u ook overnachten in B&B Atboot, Hotel Oostergoo en Stayokay Grou. Het hotel, het hostel en zelfs het B&B hebben een eigen aanlegsteiger.

Eropuit in Friesland.

Friesland

Een dagje uit in Friesland.

Het watersportdorp Akkrum.

Het dorp Akkrum ligt vlakbij Grouw aan het begin van de vaarroute De Turfroute en is dan ook voor velen de startplaats van een vaarvakantie.

Akkrum is een leuk dorp met veel water en enkele bijzondere winkels.

Een weekend in Akkrum.

De havenstad Harlingen.

Harlingen is een mooie Friese havenstad met 17de-eeuwse herenhuizen en grachten.

Veel toeristen nemen in Harlingen de veerboot naar Vlieland of Terschelling. Harlingen is echter ook een stad voor een weekendje weg.

In de haven liggen skûtsjes en klippers. U kunt meevaren voor een boottocht op de Waddenzee.

Een weekend in Harlingen.

Eropuit in Friesland.

Friesland

Vakantie in Lemmer.

Lemmer

Een weekend in Earnewâld.

Earnewâld (Eernewoude) ligt in het Nationaal Park De Alde Feanen. Bij Eernewoude liggen uitgestrekte meren, rietlanden, sloten en bossen. U kunt hier een boot of fiets huren om het gebied te leren kennen.

Als u in Eernewoude wilt overnachten is Hotel Princenhof een aanrader. Dit hotel ligt aan het water en u kunt in de buurt een open zeilboot, motorboot of kajak huren om de vele plassen in de omgeving te verkennen.

Botenverhuur in Earnewâld.

De hotels, campings en vakantiehuizen.

Een weekend in Bolsward

Bolsward is een oude Hansestad met een mooie binnenstad. Het is de stad van Sonnema Berenburg en u kunt in de zomermaanden een rondleiding door de fabriek krijgen. Uiteraard mag u proeven.

Adres: Bezoekerscentrum Distilleerderij F.J. Sonnema, Stoombootkade 12, Bolsward, Tel. 0515-572949

Overnachten in Bolsward.

Terherne (Terhorne) aan het Sneekermeer.

De attracties en vakantieparken van Terherne.

Een weekend naar Stavoren

Stavoren is de oudste stad van Friesland. In Stavoren moet u de Oude Haven zien. Hier liggen altijd historische zeilschepen. U kunt er ook de veerboot naar Enkhuizen nemen.