Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
De veerboten naar Vlieland en Terschelling
De veerboten vanuit Harlingen naar Vlieland en Terschelling

Een overtocht met de veerboten van Harlingen naar Vlieland en Terschelling zijn een aangenaam begin van uw vakantie.

De boten beschikken voor en achter over grote ramen. U heeft dus een goed uitzicht over de Waddenzee. U kunt eten en drinken aan boord krijgen.

     
Eropuit > Nederland > De Waddeneilanden > De veerboten vanuit Harlingen
Vlieland Overnachten in Harlingen Terschelling
De veerboten naar de Waddeneilanden
De veerboten naar Vlieland

Iedere dag vertrekken er vanuit Harlingen verschillende veerboten naar Vlieland. De boottocht naar Vlieland duurt ongeveer anderhalf uur. Aan boord is een restaurant aanwezig. U kunt hier ook pinnen maar doe dat wel in de buurt van de kust.

Er zijn twee snelle veerboten, de MS Koegelwieck en de MS Tiger van Rederij Doeksen. De overtocht duurt met deze boten ongeveer 45 minuten.

U kunt uw bagage mee aan boord nemen maar het is handiger als u uw koffers afgeeft voor u aan boord gaat. U hoeft dan tijdens de overtocht niet op uw koffers te passen.

Leuke dingen doen op Vlieland

Op de veerboot naar Vlieland
Foto: Op het bovendek van de veerboot naar Vlieland

De veerboot naar Terschelling

De overtocht naar Terschelling duurt ongeveer 1 3/4 uur. U kunt uw auto of motor meenemen naar Terschelling. U moet echter wel ruim van tevoren plaats op de veerboot reserveren voor de auto.

Net zoals bij Vlieland varen de snelle MS Koegelwieck en de MS Tiger van Rederij Doeksen ook op Terschelling. De overtocht duurt met een snelle veerboot 45 minuten. U kunt online reserveren.

veerboot naar Terschelling
Foto: De veerboot naar Terschelling
Leuke dingen doen op Terschelling

De aankomst op West-Terschelling

Kaarten reserveren voor de veerboten en dienstregeling

U kunt op de site van Rederij Doeksen plaatsen reserveren voor de overtocht naar Terschelling en Vlieland. Wijzigen is kosteloos dus vooraf reserveren is aan te raden.

Kaarten voor de veerboten naar Terschelling en Vlieland

Lang parkeren in de haven van Harlingen

De havens van Harlingen zijn vanaf de snelweg gemakkelijk te vinden. Volg gewoon de borden. In de haven is beperkte parkeerruimte. Vaak is er geen plaats meer. Er zijn echter ook een aantal parkeerplaatsen op een parkeerterrein dat iets verder weg ligt.

Het parkeerterrein is vanaf de snelweg en vanaf de haven gemakkelijk te vinden. U kunt het beste de koffers eerst met de auto naar de haven brengen en daarna parkeren.

Als u iets voor de haven op het parkeerterrein parkeert moet u nog ongeveer 10 minuten lopen om de veerboot te bereiken. Iets duurder is de parkeergarage onder de veerbootterminal in Harlingen. De terminal is vanuit de parkeergarage gemakkelijk en snel te bereiken.

De parkeergarages van Harlingen

Veerboot Harlingen - Vlieland
Foto: De snelle veerboot naar Terschelling

Met de trein naar de haven van Harlingen

De haven van Harlingen heeft ook een klein station. Hier stopt de trein vanuit Leeuwarden. De trein en de veerboten sluiten goed op elkaar aan. Het kleine station ligt naast de veerboten dus ver hoeft u niet te lopen met uw bagage.

Overnachten in Harlingen

Informatie voor een weekend op de Waddeneilanden

Veerboten vanuit Harlingen
 
 
Waddeneiland
 
koffers
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Veerboten vanuit Harlingen
 
 
Waddeneiland Borkum
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media