Weekendje weg
De site voor een weekend weg.
Overnachten op Terschelling
Een weekend of korte vakantie op Terschelling

In het dorp West Terschelling kunt u uitgaan in één van de vele leuke cafés en restaurants, al dan niet met terras.

Andere dorpen op Terschelling zoals Oosterend, Hoorn, Formerum en Midsland zijn rustiger. U kunt echter overal een hotel, camping of vakantiehuis vinden.

Vlieland    
Eropuit > Nederland > De Waddeneilanden > Terschelling
De attracties op Terschelling West-Terschelling Overnachten op Terschelling Dorpen op Terschelling
Overnachten op Terschelling
Terschelling

Terschelling is één van de grotere Waddeneilanden. Auto's zijn op het eiland toegestaan, dit in tegenstelling tot eilanden als Vlieland en Schiermonnikoog. Op het eiland ligt het natuurgebied De Noordvaarder met een prachtige natuur, rust en ruimte.

Terschelling is een eiland met meerdere dorpen. De belangrijkste dorpen op Terschelling zijn West, Hoorn, West aan Zee, Lies en Oosterend.

Het dorp West is de plaats waar u met de boot aankomt. In West zijn veel leuke cafés, restaurants en kleine winkels. De meeste hotels en campings vindt u dan ook in en rond West.

Het dorp West aan Zee ligt aan de Noordzee bij Paal 8.

Zo ziet Terschelling eruit.
Terschelling
Leuke plekken op Terschelling

Als u naar het eiland wilt zult u de veerboot tussen Harlingen en Terschelling moeten nemen.

Er is een sneldienst die u in ongeveer 45 minuten naar Terschelling brengt. Met de normale veerboot duurt de overtocht ongeveer twee uur.

Als u uw eigen auto mee wilt nemen naar Terschelling moet u vooraf de plaats op de veerboot reserveren.

Het dorp West-Terschelling

Veerboten naar Vlieland en Terschelling.

Het dorp West -Terschelling
Foto: De vuurtoren de Brandaris met het dorp West Terschelling.
 
 
Dorpen op Terschelling
 
 
Vlieland
 
 
Waddeneiland
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen
 
 
Dorpen op Terschelling
 
 
Vlieland
 
 
Waddeneiland
 
koffers
 
zoeken
De hotels, bungalows en appartementen op Terschelling

In het belangrijkste dorp van Terschelling zijn een aantal goede hotels te vinden. Zo is er het luxe viersterrenhotel Hotel Schylge dat vlakbij het dorp aan de Waddenzee ligt. Vanuit veel kamers heeft u een prachtig uitzicht over het Wad. Het hotel beschikt over o.a. familiekamers, een binnenzwembad , een sauna en u kunt er fietsen huren.

In het appartementen-hotel ApartHotel Boschrijck op West-Terschelling vindt u zowel appartementen en hotelkamers. Het hotel is mooi gelegen aan de rand van een bos. Met de fiets bent u vanuit het hotel snel bij zee.

Het ApartHotel Boschrijck heeft diverse wellness faciliteiten zoals sauna, solarium, fitnessruimte en jacuzzi. U kunt gratis gebruik maken van het subtropisch zwembad. Het zwembad is verbonden met het hotel dus u hoeft er niet voor naar buiten.

Het appartementen-hotel Tjermelân ligt in Oost-Terschelling in het dorp Oosterend. Er zijn in het hotel luxe appartementen die de begaande grond een eigen sauna hebben. In Vakantiepark Tjermelan kunt u vierpersoons en zespersoons-bungalows huren.

De hotels, appartementen en bungalows op Terschelling

Hotel Bosrijck
Low budget overnachten op Terschelling
Stayokay Terschelling

Iets buiten het dorp West-Terschelling ligt Stayokay Terschelling. Stayokay Terschelling is een low budget herberg met uitzicht over het dorp en de Waddenzee. De herberg ligt op loopafstand van de haven.

Stayokay Terschelling

Behalve hotels en appartementen kunt u op Terschelling ook op één van de vele campings overnachten. Overal op het eiland zijn campings. Hier kunt u ook vaak een caravan of bungalow huren.

Jaarlijks wordt op Terschelling het Oerol festival gehouden. In deze periode is het heel moeilijk om een hotel, pension of kampeerplaats te boeken.

© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media