Weekendplanner Kaartjes

Een weekend of korte vakantie op Terschelling.

In het dorp West Terschelling kunt u uitgaan in één van de vele leuke cafés en restaurants, al dan niet met terras.

Andere dorpen op Terschelling zoals Oosterend, Hoorn, Formerum en Midsland zijn rustiger. U kunt echter overal een hotel, camping of vakantiehuis vinden.

Reserveer een overnachting.

Terschelling.

Waddeneilanden Terschelling

Het Waddeneiland Terschelling.

Terschelling is één van de grotere Waddeneilanden. Auto's zijn op het eiland toegestaan, dit in tegenstelling tot eilanden als Vlieland en Schiermonnikoog. Op het eiland ligt het natuurgebied De Noordvaarder met een prachtige natuur, rust en ruimte.

Terschelling is een groot eiland met meerdere dorpen. De belangrijkste dorpen op Terschelling zijn West, Hoorn, West aan Zee, Lies en Oosterend.

De dorpen op Terschelling.

Overnachten op Terschelling.

Overnachten

Overnachten op Terschelling.

In West, het grootste dorp van Terschelling, zijn een aantal goede hotels en appartementen te vinden. Zo is er het luxe viersterrenhotel Hotel Schylge dat vlakbij het dorp aan de Waddenzee ligt. Vanuit veel kamers heeft u een prachtig uitzicht over het Wad. Het hotel beschikt over o.a. familiekamers, een binnenzwembad , een sauna en u kunt er fietsen huren.

Het appartementen-hotel ApartHotel Boschrijck op West-Terschelling heeft zowel appartementen en hotelkamers. Het hotel is mooi gelegen aan de rand van een bos. Met de fiets bent u vanuit het hotel snel bij zee.

De hotels, vakantiehuizen en appartementen.

Groene Strand

Paviljoen de Walvis ligt vlakbij West aan het Groene Strand.

Twee hotels met appartementen.

Het ApartHotel Boschrijck heeft diverse wellness faciliteiten zoals sauna, solarium, fitnessruimte en jacuzzi. U kunt gratis gebruik maken van het subtropisch zwembad. Het zwembad is verbonden met het hotel dus u hoeft er niet voor naar buiten.

Het appartementen-hotel Tjermelân ligt in Oost-Terschelling in het dorp Oosterend. Er zijn in dit hotel luxe appartementen met een eigen sauna hebben. In Vakantiepark Tjermelan kunt u vier persoons en zes persoons-bungalows huren.

West en West aan Zee.

Het dorp West is de plaats waar u met de boot aankomt. In West zijn veel leuke cafés, restaurants en kleine winkels. De meeste hotels en campings liggen dan ook in en rond West.

West ligt aan de Waddenzee maar heeft wel een strand.

Via de Badweg kunt u naar West aan Zee gaan. West aan Zee ligt aan het strand van de Noordzee bij Paal 8.

Het dorp West-Terschelling.

Low budget overnachten op Terschelling.

Iets buiten het dorp West-Terschelling ligt het hostel Stayokay Terschelling. Stayokay Terschelling is een low budget herberg met uitzicht over het dorp en de Waddenzee. De herberg ligt op loopafstand van de haven.

Behalve hotels en appartementen kunt u op Terschelling ook op één van de vele campings overnachten. Overal op het eiland zijn campings. Op een camping kunt u ook vaak een caravan of bungalow huren.

Het Oerol Festival op Terschelling.

Jaarlijks wordt op Terschelling het Oerol festival gehouden. In deze periode is het heel moeilijk om een hotel, pension of kampeerplaats te boeken.

Vervoer naar Terschelling.

Als u naar het eiland wilt neemt u de veerboot tussen Harlingen en Terschelling.

Er is een sneldienst die u in ongeveer 45 minuten naar Terschelling brengt. Met de normale veerboot duurt de overtocht ongeveer twee uur. Als u uw eigen auto mee wilt nemen naar Terschelling moet u vooraf de plaats op de veerboot reserveren.

De veerboten vanuit Harlingen.

De veerboten naar Terschelling.

veerboten Harlingen dorpen Terschelling