Weekendplanner Kaartjes

Een weekend of korte vakantie op Ameland.

Lekker fietsen, uitwaaien of in de zon liggen op het strand. Ieder weekend gaan veel dagjesmensen en vakantiegangers met de veerboot vanuit Holwerd naar Ameland.

Hier vindt u informatie voor een korte vakantie op Ameland en u kunt informatie vinden over de hotels en vakantiehuizen.

De hotels en vakantiehuizen op Ameland.

Een weekend op Ameland.

Waddeneilanden Ameland

Het eiland Ameland.

In het hoogseizoen is het ieder weekend en in iedere vakantie druk op de veerboot naar Ameland. De overtocht naar Ameland duurt maar 45 minuten en als u in het noorden van Nederland woont kunt u dus ook voor een dagje uit naar Ameland.

Op Ameland is meer dan 90 km fietspad aangelegd. De fietspaden slingeren door bossen en duinen en lopen langs mooie dorpen als Hollum, Nes, Buren en Ballum.

De veerboot tussen Holwerd en Ameland.

Overnachten op Ameland

Overnachten

De attracties van Ameland

Op Ameland vindt u een prachtige natuur met duinen, grote witte stranden, de Waddenzee en bos. De vele dorpen op Ameland zijn vaak monumentaal en er is in de zomer veel te doen.

  • De natuurgebieden Oerd (een uitgestrekt oud duingebied) en Hôn (hoge duinen met duinvalleien en duinmeertjes) in het oosten van Ameland zijn als natuurgebieden internationaal befaamd.
  • Op het strand van Nes kunt u supboards huren en gaan suppen.
  • In bijna alle hotels en in de dorpen kunt u fietsen huren. U mag echter op Ameland ook uw auto gebruiken.
veerboot Ameland

De veerboot naar Ameland

De veerboot van Holwerd naar Nes (Ameland)

De overtocht van het vaste land naar Ameland gaat via een veerboot van rederij Wagenborg van Holwerd naar Nes. Bij de haven van Holwerd is een parkeerplaats waar u uw auto kunt parkeren.

U kunt uw auto echter ook meenemen op de boot maar dan moet u wel reserveren. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten.

Voor de exacte vertrektijden en meer informatie kunt u de website van Rederij Wagenborg raadplegen.

strand Ameland

De aankomst in de haven van Nes.

Vanaf de haven in Nes rijden bussen en taxi's naar de verschillende dorpen, campings en hotels op het eiland. In Nes kunt u net zoals in de andere dorpen fietsen huren.

Robbentochten vanuit Nes.

Vanuit de jachthaven van Nes kunt u meevaren met Rondvaartbedrijf Zeehond. Op de Waddenzee bezoekt u o.a. een zandbank met zeehonden.

Rondvaartbedrijf Zeehond.

Het grootste dorp Nes.

Het dorp Nes is het grootste dorp op Ameland. De veerboot komt in Nes aan. In het dorp vindt u mooi gerestaureerde commandeurshuizen. Nes is het drukste dorp van Ameland met veel winkels, restaurants en cafés met terrasjes. Als u van drukte en uitgaan houdt is dit de plaats om een hotel te zoeken. Nes ligt ongeveer 10 a 15 minuten van het strand.

Tip: Het Golden Tulip Resort Noordsee in Nes is een luxe viersterrenhotel op Ameland. In het hotel heeft u de beschikking over een restaurant, Grand Café, een binnen zwembad, sauna, Turks bad, terrassen en een speeltuin.

De hotels, appartementen en vakantiehuizen.

De attracties van Nes.

Het dorp Ballum.

Ballum is het kleinste dorp van Ameland. Ooit stond hier op de plaats van het gemeentehuis een kasteel van de adellijke familie die hier woonde maar daar is niets meer van bewaard gebleven. Er is een klein vliegveld waar u in de zomer een rondvlucht over het eiland kunt maken.

Het dorp Hollum.

Hollum heeft een beschermd dorpsgezicht. De vele 17de en 18de-eeuwse huizen in het dorp laten de welvaart zien die Ameland ooit had.

Hotel-Resort Amelander Kaap in Hollum.

Het luxe vier sterren Hotel-Resort Amelander Kaap ligt in Hollum. Het hotel ligt vlakbij de zee biedt een à la carte restaurant, een brasserie, een tennisbanen, een squashbaan, een beautycentrum, een solarium, een sauna, diverse familiekamers, appartementen en een zwembad.

Naast het hotel ligt een mooie golfbaan. Het is een 9-holes NGF-golfbaan met A-status en een 9 holes par-3 baan die ook voor niet GVP houders toegankelijk is.

Fietsen in de bossen van Ameland.

Waddeneilanden

Fietstrips met een elektrische fiets.

Het dorp Buren.

Buren is een dorp waar oorspronkelijk boeren en strandjutters woonden. Er zijn kleine winkeltjes, restaurants en een supermarkt.

Bij Buren kunt u vissen bij Forellenvisvijvers 'T Nijlân'. Er is ook een natuurvisvijver waar u ook steur, karper, striper en meerval kunt vangen. U kunt er hengels huren en als u wilt zeevissen kunt u er ook zeepieren kopen.
In de lunchroom kunt u forellen en meervallen uit eigen kwekerij eten.
Vissen in een forellenvisvijver.

De campings op Ameland.

Bekende campings op Ameland zijn camping Roosdunen, camping Duinoord, camping Kiekduun en camping Klein Vaarwater.
De campings op de Waddeneilanden.