Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Een weekend op Ameland
Een weekend of korte vakantie op Ameland

Lekker fietsen, uitwaaien of in de zon liggen op het strand. Ieder weekend gaan veel dagjesmensen en vakantiegangers met de veerboot vanuit Holwerd naar Ameland.

Hier vindt u informatie voor een korte vakantie op Ameland en u kunt informatie vinden over de hotels en vakantiehuizen.

     
Eropuit > Nederland > Badplaatsen > De Waddeneilanden > Ameland
Texel Terschelling Overnachten op Ameland Schiermonnikoog
Een weekend, midweek of korte vakantie op Ameland
Het eiland Ameland

In het hoogseizoen is het ieder weekend en in iedere vakantie druk op de veerboot naar Ameland. De overtocht naar Ameland duurt maar 45 minuten en als u in het noorden van Nederland woont kunt u dus ook voor een dagje uit naar Ameland. Als u een weekend of langer op het eiland verblijft zult u ook meer dan het strand willen zien.

Op Ameland vindt u een prachtige natuur met duinen, grote witte stranden, de Waddenzee en bos. De natuurgebieden Oerd (een uitgestrekt oud duingebied) en Hôn (hoge duinen met duinvalleien en duinmeertjes) in het oosten van Ameland zijn als natuurgebieden internationaal befaamd.

Op Ameland is meer dan 90 km fietspad aangelegd. De fietspaden slingeren door bossen en duinen en lopen langs mooie dorpen als Hollum, Nes, Buren en Ballum. In bijna alle hotels en in de dorpen kunt u fietsen huren. De dorpen zelf zijn vaak monumentaal en er is veel te doen.

Hieronder vindt u informatie over de dorpen Nes, Buren, Ballum en Hollum met de hotels en vakantiehuizen in de buurt..

De veerboot van Holwerd naar Nes (Ameland)

De overtocht van het vaste land naar Ameland gaat via een veerboot van rederij Wagenborg van Holwerd naar Nes. Vooraf een kaartje voor de overtocht reserveren is niet mogelijk. Bij de haven van Holwerd is een parkeerplaats waar u uw auto kunt parkeren.

U kunt uw auto echter ook meenemen op de boot maar dan moet u wel reserveren. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten.

Voor de exacte vertrektijden en meer informatie kunt u de site van Rederij Wagenborg raadplegen.

Vanaf de haven in Nes rijden bussen en taxi's, aansluitend op de aankomsttijden van de veerboten, naar de verschillende dorpen, campings en hotels op het eiland. In Nes kunt u ook fietsen huren.

Het is mogelijk om vanaf Ameland een dagje met een veerboot naar de Waddeneilanden Terschelling of Schiermonnikoog te gaan.

Dorpen op Ameland met hotels en vakantiehuizen

- Nes

Het dorp Nes is het grootste dorp op Ameland. De veerboot komt in Nes aan. In het dorp vindt u mooi gerestaureerde commandeurshuizen. Nes is het drukste dorp van Ameland met veel winkels, restaurants en cafés met terrasjes. Als u van drukte en uitgaan houdt is dit de plaats om een hotel te zoeken. Nes ligt ongeveer 10 a 15 minuten van het strand.

Reserveer een hotel of vakantiehuis in Nes, Ameland.

Tip: Het Golden Tulip Resort Noordsee in Nes is een luxe viersterrenhotel op Ameland. In het hotel heeft u de beschikking over een restaurant, Grand Café, een binnen zwembad, sauna, Turks bad, terrassen en een speeltuin.

Het luxe vier sterren Hotel-Resort Amelander Kaap ligt in Hollum. Het hotel ligt vlakbij de zee biedt een à la carte restaurant, een brasserie, een tennisbanen, een squashbaan, een beautycentrum, een solarium, een sauna, diverse familiekamers, appartementen en een zwembad.

Naast het hotel vindt u een mooie golfbaan. Het is een 9-holes NGF-golfbaan met A-status en een 9 holes par-3 baan die ook voor niet GVP houders toegankelijk is.

- Hollum

Hollum heeft een beschermd dorpsgezicht. De vele 17de en 18de-eeuwse huizen in het dorp laten de welvaart zien die Ameland ooit had.

Reserveer een hotel of vakantiehuis in Hollum.

- Ballum

Ballum is het het kleinste dorp van Ameland. Ooit stond hier op de plaats van het gemeentehuis een kasteel van de adellijke familie die hier woonde maar daar is niets meer van bewaard gebleven. Er is een klein vliegveld waar u in de zomer een rondvlucht over het eiland kunt maken.

Vakantiehuizen in Ballum op Ameland.

- Buren

Buren is een dorp waar oorspronkelijk boeren en strandjutters woonden. Er zijn kleine winkeltjes, restaurants en een supermarkt.

Vakantiehuizen in Buren, Ameland.

De campings op Ameland

Bekende campings op Ameland zijn camping Roosdunen, camping Duinoord, camping Kiekduun en camping Klein Vaarwater. De campings op de Waddeneilanden

Hotels en appartementen op Ameland

Informatie voor uw vakantie op de Waddeneilanden

 
 
Ameland
 
Waddeneiland
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Ameland
 
 
Waddeneiland
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media