Weekendplanner Kaartjes

Even weg op een elektrische fiets.

De laatste jaren zijn elektrische fietsen, de E-bikes, steeds populairder geworden. U trapt met een elektrische fiets veel lichter. Het is alsof u heeft altijd met de wind in de rug in de rug fiets.

Als u van lange fietstochten houdt is een elektrische fiets ideaal. Huur eens een E-bike als u het eens wilt proberen.

Tip: Als u ergens wilt fietsen kunt u uw eigen fiets meenemen of ter plekke een E-bike huren. Een elektrische vouwfiets is erg handig mee te nemen.

De accu van een elektrische fiets.

U kunt bij een lege accu onderweg natuurlijk gewoon zonder motor verder fietsen. U kunt de fiets ook opladen in een hotel, herberg of café. Het opladen van een elektrische fiets kan gewoon via het stopcontact.

Het vermogen van de accu bepaalt mede hoever u met de motor kunt fietsen. Voor langere ritten kunt u dus het beste voor een accu met meer vermogen kiezen.

Een fiets met een uitneembare accu is bij een lange fietstocht erg handig. Als u een fiets heeft met een uitneembare accu kunt u uw lege accu onderweg vervangen door een volle. U hoeft dus niet onderweg de accu op te laden.

 ,

Elektrische toerfietsen.

Met deze fietsen kom je nog ergens. De fietsen zijn gemaakt voor de lange afstand en veel bagage. Het frame van dit soort fietsen is dus extra stevig. De bouw lijkt dan ook wel wat op die van een mountainbike.

Meestal kunt u zowel op de bagagedrager als aan de voorvork fietstassen hangen.

Met een elektrische vouwfiets komt u overal.

Een elektrische vouwfiets is ideaal als u niet steeds dezelfde route wilt rijden. U kunt de fiets opgevouwen in de kofferbak leggen en met de auto naar het begin van uw fietstocht rijden. Een elektrische vouwfiets neemt u ook gemakkelijk mee in de trein. Als de fiets is opgevouwen is dat zelfs gratis.

De elektrische vouwfiets is een ideaal vervoermiddel om een stad te verkennen of om er het bos mee in te trekken.

Elektrische fietsen met prijzen.

Speed pedelec.

Een Speed Pedelec is een snelle elektrische fiets waarmee u 45 km per uur kunt rijden. Deze fietsen zijn te snel voor op het fietspad. Binnen de bebouwde kom mag u er niet mee op de fietspaden rijden.

De fietsen hebben een bromfietskentekenplaat nodig. Voor deze fiets gelden dus de regels voor de bromfiets. U moet dus op een bromfietspad of op de rijbaan rijden en een helm is verplicht.

fietsen bossen

Bron: Pixabay

Een elektrische mountainbike (E-MTB).

In Nederland zijn nog weinig elektrische mountainbikes maar in het buitenland worden ze al populair. Met een elektrische mountainbike (E-MTB) rijdt u sneller, beklimt u steilere berghellingen en kunt u langer fietsen.

Tip: Huur eens een E-MTB als u op vakantie bent.

Een fiets met een Bosch motor.

Er zijn veel verschillende soorten motor aandrijvingen. Om de fiets te vinden die het beste bij u past moet u veel fietsen uitproberen.

Als u op safe wilt spelen kunt u kiezen voor een Bosch aandrijving. De Bosch motor geeft een middenaandrijving, dus tussen de trappers. Het zwaartepunt ligt laag in het midden van de fiets en is dus stabiel.

Dit soort fietsen is heel geschikt voor lange afstanden maar ook voor korte ritten.