Weekendplanner Kaartjes

Een korte vakantie op het waddeneiland Borkum.

Borkum ligt vlak voor de kust van Groningen en vanuit de Eemshaven is het eiland snel en gemakkelijk te bereiken.

Borkum heeft een prachtig strand, u kunt zeehonden kijken op de promenade, u kunt fietsen over de smalle paden door de duinen en bossen van Ostland en er zijn diverse rondvaarten op zee.

De hotels en appartementen op Borkum.

De Duitse Waddeneilanden.

Duitsland Waddeneilanden

Er varen veel veerboten van Eemshaven naar Borkum.

De reis naar Borkum.

De stad Emden.

Overnachten op Borkum.

Op het eiland liggen bijna alle hotels en pensions in de enige badplaats op het eiland. Vooral rond het kleine station en in de buurt van het strand zijn veel hotels. De badplaats Borkum is niet groot en alles ligt op loopafstand.

Op Borkum zijn veel hotels met uitgebreide wellness faciliteiten en kuurbehandelingen. Als u voor een verwenweekend naar Borkum gaat heeft u een ruime keus aan hotels met een sauna, stoombaden, een aanbod van schoonheidsbehandelingen en massages en een binnenzwembad.

Overnachten op Borkum.

Overnachten

Enkele leuke hotels en appartementen op Borkum.

Zo zijn het viersterrenhotel Inselhotel VierJahresZeiten bij het station en het Strandhotel VierJahresZeiten met uitzicht op zee een goede keuze. Beide hotels bieden uitgebreide wellness faciliteiten en zijn centraal gelegen in Borkum.

Ook Strandhotel Hohenzollern is een goed hotel met uitgebreide wellness faciliteiten. Sommige kamers in dit hotel hebben uitzicht op zee.

In de badplaats Borkum zijn veel appartementen en vakantiehuizen te huur. Dat kan al vanaf één nacht.

De hotels en appartementen op Borkum.

Een hotel op Borkum.

Hotel Borkum

Hotel Inselhotel VierJahresZeiten ligt bij het station van Borkum.

attracties Borkum

De veerboot naar Borkum in Eemshaven. U kunt in de haven parkeren.

Borkum badplaats

In de Bismarckstrasse zijn de restaurants en winkels.

De attracties op Borkum.

De meest populaire attracties van Borkum zijn het brede strand, het schone zeewater en de schone zeelucht. Bij zee kunt u uitwaaien, paardrijden, zonnebaden en zwemmen. Kinderen kunnen garnalen en krabben vangen en de zeehonden zien.

Het eiland heeft een prachtig natuurgebied met veel fietspaden en wandelpaden. Overal in de stad Borkum kunt u fietsen huren. In kuurcentrum Gezeitenland kunt u kuren met uitzicht op zee. Er zijn ook zwembaden met zeewater.

De attracties en bezienswaardigheden van Borkum.

Het strand van Borkum.

Borkum strand

Het strand bij de promenade van Borkum.

De winkels op Borkum.

Op Borkum vindt u de meeste winkels in de winkelstraten Strandstrasse, Franz-Habich-Straße en de Bismarckstrasse. Verwacht echter niet teveel van de mogelijkheden om te winkelen op Borkum.

Op zaterdagmiddag zijn sommige winkels gesloten en op zondag zijn alleen enkele winkels in de Bismarckstrasse een paar uur rond de middag geopend.

Schiermonnikoog

attracties Borkum

Strandhotel Hohenzollern staat aan de promenade langs het strand.

Vervoer op Borkum.

brasserie

Vanuit de haven van Borkum wordt u met de trein naar de badplaats op Borkum gebracht.

Vervoer naar Borkum.

Het eiland Borkum is gemakkelijk te bereiken. Er vertrekken meerdere veerboten per dag via de Nederlandse havenplaats Eemshaven naar Borkum. Er vaart een snelle catamaran in ongeveer 15 minuten van Eemshaven naar Borkum.

De autoboot doet de overtocht in ongeveer 50 minuten. U hoeft niet van te voren te reserveren. Er is altijd genoeg plaats aan boord. Alleen op de overtocht met de catamaran op vrijdagavond is reserveren aan te raden. De kaartjes voor de veerboot kunt u bij de boot kopen.

Als u de haven van Borkum bereikt staat er een kleine trein met historische wagons gereed. Deze trein rijdt u in ongeveer 10 minuten naar het station van Borkum in het centrum van de badplaats. U hoeft geen kaartje te kopen. De bootticket is voldoende.

De veerboten naar Borkum.