Weekendplanner Kaartjes

Leuke dingen doen op het waddeneiland Borkum.

Borkum is een prachtig Waddeneiland met een kleine stad, veel natuur, brede stranden, frisse lucht en zuiver zeewater.

Naar Borkum gaat u voor een verwenweekend in één van de kuurhotels, voor het strand, de duinen en de bossen.

Het strand van Borkum.

Borkum strand

Borkum heeft een breed strand met een apart gedeelte voor vliegers.

1. Het strand en de zee van Borkum.

Borkum heeft een breed zandstrand. Op het strand bij de promenade kunt u een tweepersoons strandstoel huren, de zogenaamde "Strandkorb".

De zee bij de promenade is rustig want het ligt achter een zandbank. Op de zandbank kunt u met het blote oog de zeehonden zien liggen.

Op het Noordstrand is naaktstrand. Ook is er een gedeelte van het strand gereserveerd voor vliegers en u kunt er strandzeilen.

Een dagje naar het strand van Borkum.

De zeehonden op het strand.

Externsteine Teutoburgerwald

U kunt met een boot de zeehonden op de zandbank van dichtbij zien.

2. Wellness op Borkum.

Het eiland Borkum is een erkent Seeheilbad waarbij gewerkt wordt met wind, zon en zeewater. De lucht is zuurstofrijk en arm aan pollen.

Als toerist die voor een wellness weekend naar Borkum gaat kunt u naar het grote wellnesscentrum Gezeitenland. Gezeitenland is zowel een luxueus wellness centrum als een waterattractiepark met zwembaden waaronder een golfslagbad met verwarmd zeewater en waterbanen. Heel apart is de indoorsurfbaan waarbij u of uw kinderen liggend op een plank op een golf surft.

Op Gezeitenland worden ook veel verschillende soorten massages en wellness behandelingen aangeboden.

Adres: Kuurcentrum Gezeitenland op Borkum – Wasser und Wellness, Goethestrasse 27, Tel. 04922933650

strand Borkum

Vanaf de promenade kunt u de zeehonden op het strand zien liggen.

3. De promenade van Borkum.

Langs het strand bij de stad Borkum vindt u een plein met hotels, restaurants en enkele kuurcentra. Vanaf dit plein heeft u een prachtig uitzicht over het strand, de zandbank met de zeehonden en de Noordzee.

Bij het strand loopt de strandpromenade met terrasjes, restaurants en een muziekpaviljoen waar u in het weekend vaak gratis naar muziek kunt luisteren.

promenade Borkum

De strandpromenade van Borkum.

4. De restaurants van Borkum

De specialiteit van Borkum is verse vis, garnalen en krabben. Er zijn in de stad Borkum dan ook veel visrestaurants. De meeste restaurants vindt u in de Bismarckstrasse tussen het treinstation en het strand.

In de winkelstraat Franz-Habich-Straße, bij het station, zijn veel goedkope restaurants en eetcafés. De visrestaurants in deze straat zijn goed en goedkoop.

5. De zeehondenbank van Borkum

Voor het strand voor de enige stad van Borkum ligt een zandbank waar ongeveer 200 zeehonden en kegelrobben liggen. U kunt er bij laag water naar toe lopen. Vandaar dat er een hek staat om te voorkomen dat de zeehonden teveel gestoord worden.

De zeehonden zwemmen vaak tot vlakbij het strand dus het is mogelijk dat u bij het pootjebaden plotseling oog in oog staat met een zeehond.

U kunt op Borkum met een boot langs de zandbank varen. Kaarten voor een rondvaart zijn te boeken bij het loket op het station van Borkum. Het is ook mogelijk om met een gids of met een huifkar vanuit de stad naar de zeehonden te gaan. De zeehonden worden bij de rondvaarten of begeleide excursies niet gestoord. Ga niet zelf met een kano of een zeilboot naar de zandbank.

vervoer Borkum

Het station van Borkum. Links kunt u fietsen huren of een wadlooptocht reserveren.

6. De natuur van Borkum.

Borkum ligt in Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer en er zijn gebieden aangewezen voor recreatie en rustgebieden. In de rustgebieden moet u op de wandelpaden en fietspaden blijven. Dit is met borden aangegeven.

Eén van de belangrijkste attracties van Borkum is de zeehondenbank. Op Borkum hoeft u niet veel moeite doen om zeehonden te zien. Een korte strandwandeling is voldoende.

Tip: Neem een verrekijker mee.

7. Wadlopen bij Borkum.

Op Borkum kunt u bijna iedere dag wadlopen op de wadden voor de kust. U kunt een wadlooptocht boeken bij wadloopgids Peter de Buhr. U vindt zijn kantoor tegenover het busstation van Borkum. Tel. 0172-9059113.

Behalve de wadlooptochten kunt u ook met gids over het eiland naar de natuurgebieden in Ostland wandelen en er zijn tochten naar de zeehonden.

Wadlopen en wadlooptochten.

Fietsverhuur op Borkum

fietsverhuur

8. Het treintje en het station van Borkum.

De meeste attracties van Borkum kunt u boeken bij het loket op het treinstation van Borkum. Dit station is gemakkelijk te vinden. Als de veerboot op Borkum aankomt wordt u met een historisch treintje naar dit kleine station gebracht.

Rondom het station vindt u veel hotels, restaurants en een casino. Er tegenover ligt een toeristenbureau en u kunt er fietsen huren.

Op het station kunt u o.a. kaartjes kopen voor de boot naar Juist en Norderney, rondvaarten rond het eiland en naar de zeehondenbank.

Openbaar vervoer op Borkum.

Het eiland Juist.

Overnachten op Borkum.

Overnachten