Weekendplanner Kaartjes

Kuren en wellness op Borkum.

Op het Duitse eiland Borkum zijn twee grote kuuroorden en een aantal kleinere spa's met uitzicht op zee.

Veel hotels in het stadje Borkum beschikken over uitgebreide wellnessfaciliteiten, een zwembad, sportruimtes en een restaurant.

Het kuuroord Borkum.

Wellness Borkum

Het wellness centrum Gezeitenland ligt in de duinen aan zee.

Het kuuroord Borkum.

Nederlandse toeristen komen naar het eiland voor de stranden, de sauna's en de massages.

Op doktersadvies komen uit heel Duitsland patiënten met o.a. astma, hart- en vaatziektes, stress of een burn-out in Borkum om te kuren. Borkum is door haar klimaat, de schone zeelucht zonder pollen of vervuiling, het zeewater en de jodium in de lucht uitermate geschikt als kuuroord.

U hoeft echter geen klachten te hebben om te genieten van Borkum. De spa's en het kuuroord is een prima bestemming voor een verwenweekend met sauna's, stoombaden, massages, beauty behandelingen en lange strandwandelingen.

Het strand van Borkum.

strand

De zeelucht is vrij van pollen dus u zult op Borkum geen last van hooikoorts krijgen.

Genieten in Gezeitenland op Borkum.

Het grootste wellness centrum van Borkum is Gezeitenland. Behalve 8.000 m2 aan sauna's, stoombaden, ruimtes voor kuurbehandelingen is er in Gezeitenland ook een gedeelte met diverse waterattracties.

Het gebouw van Gezeitenland ligt in de stad, in de duinen en bij het strand en heeft de vorm van een zeeschip. In het gebouw vindt u een groot zonnedek, een groot saunalandschap met een prachtig uitzicht op de zee en een verdieping met attracties als zwembaden en een groot indoor surfpark. Verder zijn er in Gezeitenland fitnessruimtes, tennisvelden en badmintonzalen en een restaurant.

Gezeitenland is het hele jaar iedere dag geopend.

Adres: Gezeitenland, Goethestraße 27, 26757 Borkum, Tel. (04922)933-600.

De spa's op Borkum.

In Borkum zijn veel spa's en ontspanningscentra waar u o.a. zich kunt laten masseren. Uiteraard is Gezeitenland hiervoor een goed adres maar ook de meeste viersterrenhotels op Borkum bieden wellnessfaciliteiten aan waar u ook gebruik van kunt maken als u niet in het hotel logeert.

  • Strandhotel Vier-Jahreszeiten
  • Nordsee Hotel Borkum
  • Strandhotel Hohenzollern
brasserie

Strandhotel Vier-Jahreszeiten ligt aan de boulevard. Onder de trap is de ingang van wellness centrum Oase.

De Wellness Oase.

De Wellness Oase is een ontspanningscentrum in hotel Strandhotel Vier-Jahreszeiten. Hier kunt u aromatherapie, ontspanningsmassages en Ayurveda behandelingen krijgen. Het hotel ligt aan de boulevard bij zee op de hoek van de Bismarckstrasse.

Adres: Wellness Oase, Bärbel Greder, Bismarckstraße 40 (in Strandhotel Vier-Jahreszeiten). Zonder afspraak geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 – 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur.

brasserie

Typisch voor het strand van Borkum zijn de overdekte strandstoelen. U kunt deze stoelen op het strand huren.

Strandsauna Borkum.

Bij het naaktstrand (FKK strand) van Borkum staat ieder jaar een sauna bij het strand. Vanuit de sauna heeft u een prachtig uitzicht op zee. Afkoelen kunt u in de Noordzee. Bij de sauna is een strandpaviljoen met een terras waar u kunt eten en drinken. Uiteraard kunt u ook een strandstoel huren of op het strand zitten.

De strandsauna is iedere dag geopend vanaf 25 maart tot 20 oktober.

Nordsee Hotel Borkum.

Het kuurhotel Nordsee Hotel Borkum ligt aan de boulevard langs het strand. Er zijn zeewaterbaden, modderbaden en diverse soorten massages.

Strandhotel Vier-Jahreszeiten.

Het Strandhotel Vier-Jahreszeiten is een mooi kuurhotel aan de boulevard. Veel kamers hebben een uitzicht op zee. Het hotel beschikt over een overdekt zwembad, een sauna, een solarium en een Turks stoombad.

In het hotel is ook een ontspanningscentrum gevestigd waar u massages kunt krijgen.

Waddeneilanden
brasserie

In Inselhotel Vier-Jahreszeiten liggen de badjassen en handdoeken voor de sauna al op uw kamer als u arriveert.

Strandhotel Hohenzollern.

Strandhotel Hohenzollern ligt aan het strand. Het hotel biedt naast een groot terras en een gastronomisch restaurant ook uitgebreide wellness faciliteiten aan. Zo zijn er een fitnessruimte, een sauna, een solarium, een jacuzzi en u kunt er massages krijgen. Veel kamers hebben uitzicht op zee. Voor kinderen is er een apart kindergedeelte waar ze kunnen spelen.

Het hotel is wel overal toegankelijk voor huisdieren dus minder geschikt als u allergisch voor honden bent.