Weekendplanner Kaartjes

Een dagje naar het strand van de Borkum.

Het Duitse eiland Borkum ligt vlakbij de kust van Groningen. Met de veerboot vaart u vanuit de Eemshaven snel en gemakkelijk naar dit eiland in de Waddenzee.

Het eiland is kleiner dan Schiermonnikoog maar heeft een mooi breed strand. U heeft er zelfs op de meest zonnige dagen nog volop de ruimte.

Het Waddeneiland Borkum.

Waddeneiland

Borkum Duitsland

De veerboot Eemshaven-Borkum.

Een dagje naar het strand op Borkum.

De badplaats op Borkum is een typisch Duits kuuroord met mooie 19de-eeuwse gebouwen waarin vaak hotels en restaurants gevestigd zijn. Als u op Borkum bent voelt u zich echt in het buitenland.

Als de boot in de haven aanlegt staat er een kleine trein klaar om u in stijl naar de badplaats op Borkum te brengen. Een kaartje voor de trein kopen is niet nodig, uw bootkaartje is voldoende.

Vanaf het station van Borkum loopt u in ongeveer 5 minuten naar de promenade en het strand.

zeehonden Borkum

Op de zandbank voor het strand liggen zeehonden.

strandzeilen

Op het strand van Borkum kunt u een buggy huren en gaan strandzeilen.

Zeehonden bij het strand.

Externsteine Teutoburgerwald

Een zeehond die naar de badgasten kijkt.

Het strand en de zee van Borkum.

Borkum heeft een breed strand aan de Noordzee. Op het Noordstrand, dat voor de promenade ligt, kunt u bij de kiosken een overdekte strandstoel huren. U mag natuurlijk ook op een badlaken op het strand gaan liggen.

Het strand bij de badplaats op Borkum ligt beschut voor hoge golven achter een zandbank. Op die zandbank kunt u met het blote oog zeehonden zien liggen. Dankzij de zandbank is de zee hier erg veilig voor kinderen. Als u naar de branding wilt moet u bij het Noordstrand iets verder het strand oplopen.

Het Zuidstrand is minder breed dan het Noordstrand maar ook hier kunt u de overdekte strandstoelen huren en er zijn strandrestaurants waar u Oost-Friese gerechten kunt eten.

Uitwaaien op het strand van Borkum.

Borkum beschikt over zo'n 20 km aan wit zandstrand met lage duinen en een klein bos. Hier kunt u het hele jaar uitwaaien. Er zijn verschillende parcours uitgezet als u van Nordic Walking houdt.

Als u op een koude dag toch wilt zwemmen kunt u dat doen in het verwarmde zeewater in het golfslagbad van het kuurcentrum op Borkum. U hoeft overigens niet te kuren om toegang te krijgen tot de zwembaden.

Borkum strand

Een strandpaviljoen en een verhuurder van strandstoelen.

Het naturistenstrand van Borkum.

Het naaktstrand van Borkum (FFK) ligt ongeveer 10 minuten fietsen van het Noordstrand. Het naaktstrand van Borkum is bewaakt en u kunt er gebruik maken van de sauna op het strand. Als u wilt kunt u in de duinen in een duinpan liggen.

Ook hier op het strand kunt u overdekte strandstoelen en tenten huren. In de duinen is een kraampje waar u snacks kunt kopen.

strand Borkum

Een typische strandstoel op Borkum.

strand Borkum

De strandstoelen huurt u op het strand.

strand Borkum

Een gedeelte van het strand is gereserveerd voor vliegeren.

De zeehondenbank voor het Noordstrand.

Voor het Noordstrand ligt een zandbank die de branding voor de kust van Borkum breekt. Hier liggen altijd zeehonden in de zon. Er zijn op Borkum zo'n 200 zeehonden en de zeehondenbank is dan ook een populaire attractie van Borkum.

U kunt met een boot naar de zeehondenbank om de zeehonden van dichtbij te zien maar u kunt ook over het strand naar de zandbank lopen. Bij laagwater kunt u tot op de zandbank komen. Er staat een hek om de zeehonden te beschermen tegen te opdringerige belangstelling.

Als u bij het Noordstrand in zee gaat moet u niet verbaast opkijken als vlakbij u plotseling de kop van een zeehond boven water komt.

De hondenstranden van Borkum.

Voor bezoekers met honden zijn aparte gedeeltes van het strand op Borkum gereserveerd. Er is een hondenstrand bij het Nordbad (voor de promenade), bij het Südbad en bij het naaktstrand.

Honden moeten overal op het eiland aangelijnd zijn. Dat geldt ook voor het strand.

Het Jeugdstrand.

Als u vanuit het Noordstrand langs de branding loopt komt u bij het Jeugdstrand. Hier hangen basketbalnetten. U kunt gratis een bal lenen bij de reddingspost.

Het strand bij de promenade.

brasserie

Het water ligt achter een zandbank dus er is weinig branding zo vlakbij de promenade.

Overnachten