Weekendplanner Kaartjes

Een weekend of korte vakantie op Texel.

Texel is door haar mooie natuur en haar prachtige stranden een populaire bestemming voor een weekend weg.

Op Texel zijn veel luxe hotels te vinden maar ook gastvrije en goedkope familiehotels en enkele bungalowparken en campings.

Hotels en appartementen op Texel.

Naar de Waddeneilanden.

Texel Waddeneilanden

Een weekend of midweek op Texel.

Texel heeft ongeveer 30 km strand, duinen die deel uitmaken van een nationaal park en een aantal leuke dorpen als de Koog, de Cocksdorp, De Waal, Den Burg, Den Hoorn, Oosterend en Oudeschild.

In deze plaatsen vindt u gezellige cafés, restaurants, terrasjes en leuke winkels. In en rond deze dorpen zijn veel hotels en vakantiehuizen.

De badplaats de Koog ligt vlakbij de duinen en het strand. De Koog is dan ook de meest populaire bestemming op Texel bij toeristen en dagjesmensen.

Zoek een overnachting op Texel

Overnachten

Het centraal gelegen dorp Den Burg

Den Burg is het grootste en belangrijkste dorp op Texel. Den Burg in het midden op het eiland. In het centrum van Den Burg zijn veel winkels te vinden. Sommige winkels zijn ook op zondag open. Op maandagochtend is er in het centrum een markt.

Vanuit het dorp kunt u met de fiets, een auto of met het openbaar vervoer gemakkelijk het eiland kan verkennen. Alle bussen op Texel stoppen in het centrum van Den Burg.

Den Burg: het grote dorp op Texel.

De veerboot van Den Helder naar Texel.

Overnachten
Badplaats de Koog

De badplaats De Koog ligt aan de Noordzee.

De badplaats De Koog aan het Noordzeestrand

Het dorp De Koog ligt vlakbij zee. Slechts twee duinenrijen scheiden het dorp van het strand. Deze badplaats op Texel heeft ook een subtropisch zwembad en er zijn veel terrasjes en winkels.

Op zondag zijn de meeste winkels in De Koog gewoon open.

De badplaats De Koog.

De vakantieparken bij De Koog.

overnachten

Hotel de Lindenboom ligt in het centrum van Den Burg.

De Cocksdorp op de Noordpunt van Texel.

Cocksdorp ligt in het noorden van Texel aan de zeedijk. In het noorden van Texel ligt ook het vliegveld van Texel waar u kunt leren parachutespringen. Er is een aanlegsteiger voor de voetveer naar Vlieland.

Het strandpaviljoen bij Cocksdorp is het hele jaar geopend.

De Cocksdorp ten noorden van Texel

Vakantiepark de Krim op Texel.

Vakantiepark de Krim op Texel vlakbij Cocksdorp biedt bungalows en chalets aan. Op het vakantiepark vindt u o.a. diverse zwembaden, een golfbaan, een bioscoop, een indoor kinderspeelparadijs, tennisbanen, en fietsenverhuur. Vakantiepark de Krim op Texel ligt vlakbij het strand en de duinen.

De hotels, appartementen en vakantiehuizen op Texel.

Het dorp Oosterend.

Oosterend is een oud dorp met kleine straatjes en gerestaureerde huisjes.

ticketsVerhuur van E-bikes op Texel.

Het dorp Den Hoorn

Den Hoorn is een leuk dorp om in het voorjaar te bezoeken. Het dorp ligt in de bollenvelden van Texel dus in het voorjaar bent u hier omringt door bloemen.

Den Hoorn ligt bij Het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit natuurgebied beslaat het hele duingebied ten westen van Texel (bij de Noordzee). Bij Den Hoorn is het duingebied het breedst, bij badplaats De Koog het smalst.

De haven van Oudeschild

rondvaarten

De haven van Oudeschild met op de achtergrond het Havenhotel.

Het dorp Oudeschild

Het dorp Oudeschild ligt aan de Waddenzee. Hier vindt u nog sporen van het VOC uit de 17de eeuw. Ieder weekend ligt de vissersvloot van Texel in de haven van Oudeschild.

Als u wilt kunt u vanuit de haven een tochtje maken op een garnalenboot of zeehonden kijken op de Waddenzee. Er is ook een jachthaven.

In de vissershaven van Oudeschild staat het mooie 17de-eeuwse Hotel de Zeven Provinciën.

Meer over de attracties van Oudeschild.

De rondvaartboten van Texel.