Weekendplanner Kaartjes

Badplaats De Koog op Texel.

De Koog is de enige badplaats op Texel en heeft voor een week of weekend weg dan ook veel te bieden. De Koog ligt vlakbij het strand en er zijn in de dorpsstraat genoeg leuke winkels, restaurants en cafés.

In De Koog en vlakbij het strand zijn een aantal uitstekende hotels en B&B's.

Overnachten op Texel.

dorpen op Texel

Het strand bij De Koog.

Het strand bij De Koog is te voet gemakkelijk te bereiken. Als u vanuit de plaats Den Burg met de bus naar het strand gaat kunt u in De Koog vlakbij het strand uitstappen. Het strand ligt slechts twee duinrijen verwijderd van de badplaats.

Op Texel zijn de delen van het strand weergegeven door genummerde palen. Bij de bushalte in De Koog ligt het strand van Paal 20 het dichtste bij.

Overnachten op Texel

Overnachten

Overnachten in De Koog

Het hotel op de mooiste locatie in badplaats De Koog is Strandhotel Noordzee aan de Badweg. Dit hotel ligt hoog op een duin naast het strand. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op zee. U loopt vanuit het hotel zo het strand op.

Ook hotel Grand Hotel Opduin Hampshire Classic ligt in de duinen bij De Koog. Bij dit viersterren hotel vindt u maar liefst drie restaurants. Het hotel is dan ook uitstekend geschikt voor een culinair weekend op Texel.

Eén van de beste driesterren hotels in De Koog is Hotel Kogerstaete Texel in de Dorpsstraat. Het hotel beschikt over ruime kamers, suites en familiekamers.

De vakantieparken in De Koog.

Landal Beach Park op Texel

Landal Beach Park

De vakantieparken Landal Beach Park en Roompot Kustpark Texel liggen ook bij De Koog.

Hier moet u zijn op het strand.

De bewaakte strandgedeeltes bij De Koog liggen bij Paal 17, 19, 20 en 21. Hier vindt u ook de strandpaviljoens. Bij veel strandpaviljoens op Texel kunt u ook strandstoelen en ligbedden huren.

Als u van actie en gezelligheid houdt moet u op het strand bij paal 17 zijn. Hier kunt u kitesurfen en golfsurfen.

Van strandpaal 9 tot 15 kunt u ongestoord op het strand vissen.

Tips voor een dagje op het strand.

dorpsstraat Koog

Restaurants in de Koog.

De meeste restaurants en cafés in De Koog vindt u in de Dorpsstraat. Als u door de Dorpsstraat loopt ziet u overal terrasjes. In de avond kunt u in het dorp uitgaan in cafés en discotheken. Op het strand zijn een paar strandpaviljoens.

Behalve op een terras zitten en heerlijk eten kunt u in sommige strandpaviljoens ook strandstoelen en windschermen huren.

paardrijden Texel

Paardrijden en huifkartochten op Texel.

Iedere dag behalve op zondag kunt u een ritje maken in de Jan Plezier, een huifkar die getrokken wordt door twee paarden. U rijdt door het bos, de duinen, de Slufter en het strand.

U kunt reserveren tussen 19.00 uur en 22.00 uur, tel: 06-20097793, of ter plekke bij de koetsier.

Jan Plezier is ook een adres voor ruiterritten op een Belgisch trekpaard over het strand.

U kunt ook bij Manege Elzenhof in De Koog een strandrit of bosrit boeken. Adres: Manege Elzenhof, Bosrandweg 252, De Koog, Tel. Telefoon: 0222-317469

Wandelen en fietsen op Texel.

Tussen De Koog en het strand liggen slechts twee duinenrijen maar elders op Texel is het duingebied veel breder.

In het natuurgebied zijn veel wandelpaden en fietspaden door de bossen en de duinen rond De Koog. De mooie wandelpaden in de duinen zijn gemarkeerd door gele paaltjes.

In de badplaats De Koog vindt u meerdere fietsenverhuurders. Ook in veel hotels in De Koog kunt u fietsen en elektrische fietsen huren.

Fietsen op een elektrische fiets.

Het Ecomare op Texel

Het Ecomare is het opvangcentrum van zeehonden en vogels op Texel. De Ecomare is ook het bezoekerscentrum van Nationaal Park Duinen van Texel.

In het Ecomare ziet u zeehonden, de behandeling van gewonde vogels en er is een ondergronds zeeaquarium.

Het Ecomare is uitgegroeid tot een belangrijke attractie van Texel.
Adres: Ecomare, Ruijslaan 92, De Koog, tel.0222-317741.