Weekendplanner Kaartjes

Paardrijden en huifkartochten op Terschelling.

Terschelling is een leuke bestemming voor een weekend paardrijden. Op verschillende maneges kun je dan ook een paard huren of meegaan voor een buitenrit.

Gevorderde ruiters kunnen zelfs op het strand rijden.

Naar de Boschplaat bij Oosterend.

Huifkartochten Terschelling

Paardrijden op Terschelling.

Terschelling heeft zo'n 40 kilometer zandstrand en er is een netwerk aan ruiterpaden door de bossen, heidevelden en de duinen. Als het laagwater is kunt u met een gehuurd paard heerlijk langs zee galopperen. Er zijn op Terschelling verschillende maneges waar u een paard kunt huren voor een buitenrit.

U kunt ook onder begeleiding een buitenrit kunt maken. In de manege kunt u bespreken hoe lang u wilt rijden. Als u weinig ervaring heeft met paardrijden is een korte rit aan te raden. U hoeft zelf geen cap of rijbroek meenemen maar draag wel schoenen met een hak.

Overnachten

De huifkartochten op Terschelling.

Behalve paardrijden zijn ook huifkartochten populair op Terschelling. In een huifkar kunt u bijvoorbeeld door het natuurgebied de Boschplaat rijden en op plekken komen die op een andere manier moeilijk te bereiken zijn.

Er zijn vanuit Hoorn dagtrips mogelijk waarbij ook een kampvuur gemaakt wordt. Ook vanuit het dorp Oosterend kunt u een huifkartocht maken.

Als u liever op een paard achter de huifkar wilt rijden kan dat ook.

Wandelen met een ezel.

Als u met kinderen bent kunt u gaan wandelen met een ezel.

Foto's Terschelling

De boerderij van Puur-Terschelling.

Paardrijden en huifkartochten met Huifkarbedrijf Terpstra.

Bij Huifkarbedrijf Terpstra in Hoorn kunt u paarden huren en er zijn buitenritten onder begeleiding voor beginners en gevorderden. De manege is het enige bedrijf dat huifkartochten door De Boschplaat organiseert. Er zijn zelfs dagtrips mogelijk met een kampvuur.

Het is ook een adres voor een ruiterweekend of een weekend weg. U verblijft dan in een ruim appartement achter de stallen.

Adres: Huifkarbedrijf Terpstra, Dorpsstraat 20, 8896 JE Terschelling Hoorn.
Website Huifkarbedrijf Terpstra.

Paardrijden op Terschelling

Terschelling

Foto's van Terschelling

Rijpaardenverhuur Lok

Bij Rijpaardenverhuur Lok kunt u als beginnende ruiter onder begeleiding mee met korte ritten van een uur tot anderhalf uur. Gevorderde ruiters kunnen onder begeleiding door de bossen en over de duinen en het strand rijden.

U kunt bij deze manege zelfs in de winter paardrijden.

Voor kinderen kunt u een gezadelde pony huren om mee te wandelen. Een half uur wandelen kost ongeveer 10 euro.

Adres: Rijpaardenverhuur Lok, Landerum 9, Landerum.
Website Rijpaarden Verhuur Lok

Oosterend activiteiten

Adres: Puur Terschelling, Oosterend 39, Terschelling.
Tel. 0562-449487.

De activiteiten bij Puur Terschelling

Bij Puur Terschelling kunt u onder begeleiding buitenritten maken op een mooi Fries paard. Er zijn buitenritten voor beginners en gevorderden van ongeveer twee uur. Ook kunt u in combinatie met een huifkar rijden. Er zijn zelfs ritten waarbij u met het paard de zee in mag gaan.

De huifkarren van Puur-Terschelling zijn waterdicht overkapt. In de winter kunnen de huifkarren verwarmd worden en kunt u een deken krijgen.

Met dit bedrijf kunt u ook voor de kust van Terschelling gaan wadlopen, er zijn strandtochten en heel veel andere leuke activiteiten.

Website Puur Terschelling