Weekendplanner Kaartjes

De dorpen van Terschelling.

Terschelling is een groot eiland met veel dorpen. Het grootste dorp is West en verder zijn er de dorpen Midsland, Formerum, Lies, Hoorn en Oosterend.

De badplaats West aan Zee is niet meer dan een hotel en veel vakantiehuizen.

De dorpen op Terschelling.

Waddeneilanden Terschelling

Het dorp West.

Het grootste dorp op Terschelling is West. Er wonen ongeveer 2500 mensen. In West ligt de haven, er zijn veel faciliteiten voor toeristen en in de zomer en in het weekend kan het er erg druk zijn.

In West zijn veel mogelijkheden om te overnachten, er zijn een aantal leuke winkelstraten met winkeltjes, terrasjes en restaurants. West ligt aan zee en is omringt door zee, duinen en bos.

Meer over West-Terschelling.

Overnachten

West aan Zee.

West aan Zee ligt ongeveer 8 km van het dorp West-Terschelling bij de Noordzee ter hoogte van Paal 8. West aan Zee is vanuit West-Terschelling gemakkelijk te bereiken via de Badweg. Eigenlijk is West aan Zee een dorp van vakantiehuizen in de duinen.

In West aan Zee ligt het hotel Sandton Hotel Paal 8 aan de Badweg vlakbij het strand. Er zijn rondom West aan Zee veel fietspaden door de bossen en de duinen.

Overnachten op Terschelling.

attracties

Het dorp West ligt aan de Waddenzee. De bossen en het Groene Strand liggen vlakbij.

Midsland.

De tweede plaats in grootte is Midsland. Midsland ligt ongeveer 6 km van het dorp West-Terschelling in het midden van het eiland. Ook in Midsland zijn leuke winkels, u kunt er uitgaan in de dancing en er zijn diverse eethuisjes.

Buiten Midsland liggen enkele campings. Verder zijn er vakantiehuizen en appartementen. Populair zijn de vakantiehuizen van Résidence Terschelling in Midsland.

Formerum

Formerum is veel kleiner dan Midsland en West. Het dorp ligt ongeveer 8 km van het dorp West-Terschelling. In het dorp kunt u o.a. naar het wrakkenmuseum en u kunt een kopje koffie drinken in de molen van Formerum, De Koffiemolen.

De Koffiemolen is een korenmolen uit 1876 en staat in Formerum. Tegenwoordig is er een populair koffiehuis in gevestigd. Formerum ligt 2 km van de Waddenzee en grenst aan een bos.

Midsland aan Zee

Midsland aan Zee ligt in de duinen van Terschelling. Hier bent u heel dichtbij het strand. Midsland aan Zee bestaat uit een aantal vakantiewoningen in de duinen. Er zijn geen andere woningen maar u bent niet zo ver van Midsland en Lies.

De vakantiewoningen van Midsland aan Zee.

Lies

Lies is een klein dorp aan de Terschellinger Hoofdweg. Eigenlijk is het niet meer dan enkele boerderijen met wat huizen. Lies grenst aan het duinengebed De Koegelwieck. Lies ligt vlakbij het dorp Hoorn.

In Lies kunt u o.a. overnachten in hotel De Walvisvaarder.

Oosterend

Oosterend ligt bijna aan het einde van de Terschellinger Hoofdweg. Het is een klein dorp aan de rand van de duinen. Oosterend ligt aan het bekende natuurgebied De Boschplaat. Aan het eind van de Badweg vindt u aan het strand een strandpaviljoen.

Bij het strand van Oosterend ligt het op Terschelling bekende strandpaviljoen Heartbreak Hotel. Deze strandtent is geheel in Elvis Presley stijl ingericht. Adres:

Hoorn

Hoorn bestaat u een winkelstraat en enkele zijstraten. Het dorp ligt aan de Terschellinger Hoofdweg, ongeveer 9 km van West. In Hoorn zijn vier restaurants en twee kroegen.

Hoorn is het dorp waar de populaire zanger Hessel zijn Eetcafé De Groene Weide heeft. Er zijn op meer dan 250 dagen per jaar café optredens van Hessel en zijn dochter Tess. Adres: Dorpsstraat 81, Hoorn.

De hotels en vakantiehuizen in Hoorn en Lies.