Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
De dorpen op Terschelling
De dorpen op Terschelling

Terschelling is een groot eiland met veel dorpen. Het grootste dorp is West en verder zijn er de dorpen Midsland, Formerum, Lies, Hoorn en Oosterend.

De badplaats West aan Zee is niet meer dan een hotel en veel vakantiehuizen.

     
Eropuit > Nederland > De Waddeneilanden > Terschelling > De dorpen
Overnachten op Terschelling De natuurgebieden van Terschelling De attracties van Terschelling
De dorpen van Terschelling
West

Het grootste dorp op Terschelling is West. Er wonen ongeveer 2500 mensen. In West ligt de haven, er zijn veel faciliteiten voor toeristen en in de zomer en in het weekend kan het er erg druk zijn.

In West zijn veel mogelijkheden om te overnachten, er zijn een aantal leuke winkelstraten met winkeltjes, terrasjes en restaurants. West ligt aan zee en is omringt door zee, duinen en bos.

Meer over West-Terschelling

fietsenverhuur bij de haven West -Terschelling
Foto: Fietsenverhuur bij de haven in het dorp West.

West aan Zee

West aan Zee ligt ongeveer 8 km van het dorp West-Terschelling bij de Noordzee ter hoogte van Paal 8. West aan Zee is vanuit West-Terschelling gemakkelijk te bereiken via de Badweg. Eigenlijk is West aan Zee een dorp van vakantiehuizen in de duinen.

In West aan Zee ligt het hotel Sandton Hotel Paal 8 aan de Badweg vlakbij het strand. Er zijn rondom West aan Zee veel fietspaden door de bossen en de duinen.

Overnachten op Terschelling

West aan Zee
Foto: West aan Zee bij Paal 8.

Midsland

De tweede plaats in grootte is Midsland. Midsland ligt ongeveer 6 km van het dorp West-Terschelling in het midden van het eiland. Ook in Midsland vindt u leuke winkels en u kunt er uitgaan in de dancing en er zijn diverse eethuisjes. Buiten Midsland liggen enkele campings.

Formerum

Formerum is veel kleiner dan Midsland en West. Het dorp ligt ongeveer 8 km van het dorp West-Terschelling. In het dorp kunt u o.a. naar het wrakkenmuseum en u kunt ene kopje koffie drinken in de koffiemolen.

De Koffiemolen is een korenmolen uit 1876 en staat in Formerum. Tegenwoordig is er een populair koffiehuis in gevestigd. Formerum ligt 2 km van de Waddenzee en grenst aan een bos.

Lies

Lies is een klein dorp aan de Terschellinger Hoofdweg. Eigenlijk is het niet meer dan enkele boerderijen met wat huizen. Lies grenst aan het duinengebed De Koegelwieck. Lies ligt vlakbij Hoorn. In Lies vindt u het hotel De Walvisvaarder.

Hoorn

Hoorn bestaat u een winkelstraat en enkele zijstraten. Het dorp ligt aan de Terschellinger Hoofdweg ongeveer 9 km van West. In Hoorn zijn vier restaurants en twee kroegen.

Hoorn is het dorp waar de populaire zanger Hessel zijn Café-Restaurant Hessel heeft. In het weekend zijn er in het café optredens van Hessel.

Oosterend op Terschelling
Foto: Oosterend gezien vanuit de duinen.

Oosterend

Oosterend ligt bijna aan het einde van de Terschellinger Hoofdweg. Het is een klein dorp aan de rand van de duinen. Oosterend ligt aan het bekende natuurgebied De Boschplaat. Aan het eind van de Badweg vindt u aan het strand een strandpaviljoen.

Aan het strand bij Oosterend ligt het op Terschelling bekende café Heartbreak Hotel. Dit café is geheel in Elvis Presley stijl ingericht.

Informatie voor uw vakantie op Terschelling

 
 
Kaart Waddeneilanden
 
 
Dorpen op Terschelling
 
koffers
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Terschelling
 
 
Kaart Waddeneilanden
 
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media