Weekendplanner Kaartjes

Stavoren en de watersport.

Stavoren is een historisch stadje aan het IJsselmeer. Vanuit de haven van Stavoren vaart u gemakkelijk naar Lemmer en naar de Friese meren.

Vlakbij Stavoren ligt een camping waar u motorboten en kano's kunt huren. U kunt ook een vaartocht maken op één van de prachtige historische zeilschepen in de haven.

Stavoren

In de oude haven van Stavoren bij het station ligt de Bruine Vloot.

De jachthaven van Stavoren.

Stavoren is vanaf het IJsselmeer een belangrijke toegangspoort tot de Friese meren.

Via de Johan Friso Sluis bij Stavoren kunt u vanaf het IJsselmeer gemakkelijk naar de Friese meren varen. In Stavoren zijn dan ook altijd veel watersporters die in de jachthaven, Marina Stavoren, overnachten.

Vanaf de jachthaven is het ongeveer 15 minuten lopen over de dijk naar het toeristische centrum van Stavoren, de Oude Haven. Rondom de oude haven is het altijd druk en er zijn leuke terrasjes.

Veerboot Enkhuizen

De aanlegplaats voor de veerboot is naast het treinstation in de Oude Haven.

Rondvaarten vanuit Stavoren.

In de zomermaanden vertrekt er één keer per dag een rondvaart met een open sloep. Rondom Stavoren liggen veel vaarten en meren door een open landschap.

De rondvaart duurt zo'n twee uur en leidt door een deel van de Elfstedentocht. De vertrekplaats is bij de sluis bij het treinstation van Stavoren.

Reserveren is aan te raden.

De veerboot naar Enkhuizen.

Een leuke boottocht op het IJsselmeer is overigens de overtocht met de veerboot van Stavoren naar Enkhuizen. Onderweg heeft u een mooi uitzicht op Stavoren.
Kaartjes voor de veerboot koopt u in de Oude Haven.

Varen met de Bruine Vloot vanuit Stavoren.

In de Oude Haven van Stavoren liggen altijd veel skûtsjes en klippers. U kunt een schip met schipper huren voor rondvaarten op het IJsselmeer en de Waddenzee.

Een paar keer per jaar kunt u vanuit Stavorten ook als individuele reiziger meevaren. Voor een boottocht van één of twee dagen op een historisch zeilschip kunt u ook een boottocht in Enkhuizen boeken.

Skûtsjes in Stavoren.

skûtsje Stavoren

Huur een kano, motorboot, fiets of SUP-board.

U kunt een motorbootje, kano, fiets, of E-bike huren op Camping 't Séleantsje in Molkwerum. Deze camping ligt aan het IJsselmeer, ongeveer 5 km van Stavoren. U kunt met uw boot vanaf de camping naar Stavoren, Hindeloopen en Workum varen.
Adres: Camping 't Séleantsje, 't Séleantjse 2, Molkwerum, Tel.: 0031-514-681395

Bij Jachthaven en camping de Roggebroek kunt u luxe sloepen huren. Op de camping zijn ook fietsen en kano’s te huur.
Adres: Jachthaven en Camping De Roggebroek, Koeweg 44, Stavoren
Tel. 0514 681469.

Verhuur van supboards, kano's en kajaks.