Weekendplanner Kaartjes

Naar Dwingeloo en het Dwingelderveld.

Dwingeloo is een mooi brinkdorp in Drenthe, niet ver van Diever. Opvallend is de uivormige torenspits van de kerk, de siepel.

Vlakbij Dwingeloo liggen de bossen, de natte heidevelden en de vennen van het Nationaal Park Dwingelderveld en de bossen van het Drents-Friese Wold. Hier kunt u wandelen, fietsen en paardrijden.

De hotels en vakantiehuizen bij Dwingeloo.

Texel

Dwingeloo.

Het brinkdorp Dwingeloo.

In Drenthe liggen veel zogenaamde brinkdorpen. Een brink is een grote ruimte in het centrum van het dorp waar vroeger vee werd verzameld. Vaak bestaat de brink uit een groot grasveld met bomen maar veel brinken zijn tegenwoordig bestraat. In Dwingeloo is de brink nog steeds een grasveld met een poel.

Rond de groene brink van Dwingeloo staan nog steeds enkele boerderijen.

Een weekend in Drenthe.

Overnachten bij Dwingeloo.

Overnachten

De hotels, vakantiehuizen en het vakantiepark.

 1. Hotel Wesseling ligt op de Brink in het midden van Dwingeloo. Het hotel heeft 33 kamers in twee gebouwen. In het hotel heeft u gratis Wifi en er is een café-restaurant. Het hotel heeft ook familiekamers.
 2. B&B de Ster van Dwingeloo is met 15 kamers misschien meer een hotel dan een B&B. De schone kamers hebben prima bedden allemaal een eigen badkamer. Er is een open haard voor de koude winteravonden.
 3. Camping en vakantiepark de Noordster ligt in het natuurgebied Dwingelderveld, ongeveer 3 km van het centrum van Dwingeloo. In het vakantiepark kunt u een kamer of een bungalow huren.
 4. Van der Valk Hotel Spier ligt in de bossen van het natuurgebied Dwingelderveld bij het dorpje Spier. Het viersterrenhotel heeft een eigen zwembad met sauna en u kunt er fietsen huren.

De campings van Dwingeloo.

Deze campings liggen ongeveer 4 km van Dwingeloo:

 • Camping Torentjeshoek
  Leeuweriksveldweg 1, Dwingeloo
 • Camping De Bosrand
  Bosrand 9, Dwingeloo
 • Camping De Olde Bargen
  Oude Hoogeveensedijk 1, Dwingeloo

De natuurgebieden bij Dwingeloo.

Wandelroutes in Drenthe.

Fietsverhuur in Dwingeloo.

In de fietsenwinkel van Reiber Rijwielen kunt u fietsen, tandems en E-bikes huren. Op zondag en maandag is de winkel gesloten maar u kunt wel een afspraak maken om een fiets te huren.
Adres: Brink 24, tel. 0521-591326.

Bij het Van der Valk Hotel Spier kunt u als hotelgast bij de receptie een gewone of een elektrische fiets huren.

Drenthe Norg