Weekendplanner Kaartjes

De dierentuinen in Groningen, Friesland en Drenthe.

In Noord-Nederland ligt één van de grootste dierentuinen van Nederland, Wildlands Adventure Zoo Emmen. De dieren in deze dierentuin hebben veel ruimte. In Havelte (Drenthe) is het overdekte Vlinderparadijs Papiliorama.

In Groningen ligt Zeehondencentrum Pieterburen vlakbij de Waddenzee. In Friesland kunt u in Aqua Zoo Friesland dieren zien die in en rond het water leven.

dierentuin

Vlinderparadijs Papiliorama in Drenthe.

In Vlinderparadijs Papiliorama loopt u door een grote overdekte tuin met bloemen en vlinders. Het is één van de grootste overdekte tropische vlindertuinen van Europa.

Openingstijden: Het Vlinderparadijs is het hele jaar door iedere dag geopend behalve op eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag.

Adres: Vlinderparadijs Papiliorama, Van Helomaweg 14, 7971 PX Havelte, tel: 0521 34 21 55.
Tip: Het Vlinderparadijs ligt vlakbij het natuurgebied "De Havelterberg" in Havelte. Er liggen twee hunebedden bij Havelte, D53 en D54.

Zeehondentochten op de Waddenzee.

zeehondentochten

Een zeehondentocht op Terschelling.

Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Dierenpark Emmen is verplaatst en heet het Wildlands Adventure Zoo Emmen. Dieren hebben in deze dierentuin nog steeds veel ruimte en in tegenstelling tot veel andere dierentuinen kunt u in dit avonturenpark werkelijk kuddes zien lopen.

U kunt in Wildlands de jungle, de savanne en de Noordpool verkennen. Er zijn in Wildlands meer attracties dan in andere dierentuinen.

Wildlands Zoo ligt aan het Raadhuisplein in de binnenstad van Emmen. Het is vanaf het station van Emmen ongeveer 15 minuten lopen naar de dierentuin. U kunt bij Wildlands Zoo ook parkeren.

Website: Wildlands Adventure Zoo Emmen.

DoeZoo Insectenwereld in Groningen.

DoeZoo Insectenwereld ligt in Leens, ongeveer een half uur rijden van de stad Groningen. Behalve insecten lieven in deze dierentuin ook apen, spinnen, neusberen, hagedissen, kikkers, uilen, eekhoorns, egels en een slang.

Er zijn veel activiteiten. Tijdens de vele rondleidingen mag u aaien, vasthouden, voelen en soms voederen.

Adres: DoeZoo Insectenwereld, Wierde 17, 9965 TA Leens, Groningen, tel. 0595-572659

De grote dierentuinen.

dierentuinen

Zeehondencentrum Pieterburen.

Zeehondencentrum Pieterburen is een opvang voor zieke en gewonde zeehonden in Noord-Groningen. Het zeehondencentrum is iedere dag het hele jaar tot 17:00 uur geopend.
Adres: Zeehondencentrum Pieterburen, Hoofdstraat 94a,9968 AG Pieterburen. Tel. 0595-526526

Friesland natuur

Aqua Zoo Friesland in Friesland.

Aqua Zoo Friesland is een dierentuin over dieren die in en om het water leven.

Aqua Zoo is het hele jaar iedere dag geopend.

Adres: De Groene Ster 2, 8926 XE Leeuwarden, Friesland, tel.: 0511-431214