Weekendplanner Kaartjes

Onze favoriete pretparken en speelparken in Nederland.

Als u houdt van hoge achtbanen met loopings, razende karretjes, waterbanen met botsende boten en opspattend water en blije kinderen dan is niets leuker dan een dagje naar een pretpark.

Gelukkig zijn er veel kleine en grote pretparken in Nederland. Zelfs in de winter zijn er nog een aantal open. Sommige speelparken hebben ook een indoor speeltuin.

Een heel weekend in een pretpark.

Bij veel pretparken zijn ook mogelijkheden om te overnachten in de stijl van het pretpark. Zo zijn er sprookjesachtige vakantieparken en hotels bij de Efteling. Andere bekende pretparken met een eigen vakantiepark of camping zijn o.a. Duinrell en Attractiepark Slagharen.

Net over de grens in Duitsland ligt pretpark Wunderland Kalkar met een eigen hotel.

Pretparken en speeltuinen.

pretparken Nederland

Zoek een overnachting bij een pretpark.

Overnachten

1. De Efteling in Kaatsheuvel.

Eén van de mooiste themaparken in Europa is de Efteling in Kaatsheuvel, niet ver van Den Bosch en Tilburg. Volgens ons zelfs mooier dan Disneyland Paris.

In de zomer is de Efteling druk bezocht. Vaak is de Efteling dan ook tot in de avond open. In de winter is er de sfeervolle Winterefteling.
Tip: Ga rond de kerst naar de Efteling.

U kunt dus het hele jaar door naar de Efteling. Bij de Efteling horen enkele vakantparken en hotels waar u in een sprookjesachtige sfeer kunt overnachten.

Een bezoek aan de Efteling.

Overnachten bij de Efteling.

2. Attractie- & Vakantiepark Slagharen.

Het attractiepark Slagharen heeft als thema het Wilde Westen. Er zijn meer dan 30 attracties. Zo is er de achtbaan Gold Rush, de monorail Pioneer Express 63 en de waterattractie Ripsaw Falls.

In Slagharen overnachten jullie in de sfeer van het Wild Westen in het vakantiepark of op de camping. U kunt zelfs is een wigwam overnachten.

Er is verder een klimpark en een zwemparadijs met waterspeeltuinen en 10 glijbanen.

Een bezoek aan attractiepark Slagharen.

Pretpark Walibi.

Walibi

3. Walibi Holland in Biddinghuizen.

In Walibi zijn de hoogste en snelste achtbanen van Nederland en ook de waterattracties zijn de moeite waard. Als u van snelheid en spanning houdt moet u naar Walibi. Er zijn echter ook voldoende attracties voor jongere kinderen.
In de winter is pretpark Walibi in de regel gesloten.

Als u een weekend naar Walibi wilt kunt u overnachten in vakantiepark Walibi Village. Een dag toegang tot het pretpark is bij verblijf inbegrepen.

Een bezoek aan Walibi in Biddinghuizen.

Naar de website van Walibi.

Walibi

De snelste achtbanen van Nederland
zijn in Walibi.

4. Julianatoren in Apeldoorn.

Kinderpretpark Julianatoren heeft meer dan 60 attracties voor kinderen tot zo'n 12 jaar. Ook is er dagelijks een show en een Prinsessenbal.
Familiepark Julianatoren is geopend tussen half april en half oktober.

Een bezoek aan Julianatoren in Apeldoorn.

5. Familiepark Nienoord in Leek.

In de bossen van Landgoed Nienoord in Leek, Groningen, ligt Park Nienoord. Hier zijn meer dan 50 attracties en speeltoestellen. Eigenlijk is het een mooie grote speeltuin met veel attracties voor jongere kinderen. Er is ook een binnenspeelplaats en een stoomtrein.

Een bezoek aan Familiepark Nienoord.

6. Het attractiepark Duinrell in Wassenaar.

Vlakbij Den Haag en Scheveningen ligt attractiepark Duinrell en waterpark Tikibad. Het park heeft zo'n 40 attracties die niet al te ver van elkaar in de bossen staan. Bij Duinrell is ook een vakantiepark, een camping en een hostel.

Duinrell is geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Dus voor de allerkleinsten, de pubers en hun ouders en grootouders.
Waterpark Tikibad is het hele jaar door geopend. Duinrell is in de winter op de meeste maandagen gesloten.

Bezoek Duinrell in Wassenaar.

Pretparken en speeltuinen.

pretparken Nederland

7. Speelpark Oud-Valkeveen in Naarden.

Oud-Valkeveen is een mooi speelpark met een speeltuin met speeltoestellen, trampolines en kermisattracties, een snackbar en een restaurant.
Adres: Oud Huizerweg 2, 1411 GZ Naarden
Tussen begin november en eind maart gesloten.

8. Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder.

In Themapark Deltapark Neeltje Jans is een speeltuin, een waterpark en een aquarium met veel Noordzeevissen. Behalve spelen kun je er ook veel leren over de zee en de Deltawerken.
Deltapark Neeltje Jans is dagelijks geopend tussen 1 april en begin november

Bezoek Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder.

9. Het attractiepark Toverland in Sevenum.

Niet ver van Venlo ligt het pretpark Toverland. In het pretpark zijn zo'n 32 attracties voor het hele gezin. Er zijn zes themagebieden waarvan een deel overdekt is. U kunt er dus ook in de winter of bij regen naartoe met de kinderen.
Het hele pretpark is geopend tussen eind maart tot en met begin november. De overdekte gebieden zijn het hele jaar open.

Bezoek Toverland bij Sevenum.

10. Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha.

In het Friese Appelscha ligt het Verkeers & Attractiepark Duinen Zathe. Er zijn grote attracties, een waterglijbaan, normale glijbanen, botsboten en botsauto's. Deze attractie is all-in. Snacks en drinken zijn dus inbegrepen in de prijs.

Er is ook een verkeerspark met een snelweg en rondondes waar kinderen in trapauto's rijden. Het attractiespark is dus leuk, maar voor kinderen ook leerzaam.

Het attractiepark in Appelscha.

Recreatiepark BillyBird Park Hemelrijk.

Billybird Volkel

Recreatiepark Park Hemelrijk in Volkel.

Bron: Recreatiepark BillyBird

11. DippieDoe en Aquabest in Best.

In recreatiegebied Aquabest in Best, aan de rand van=n Eindhoven, liggen een strandje met goed zwemwater, een uitdagend klimpark, Beachclub Sunrise en het attractiepark DippieDoe.

Dippiedoe heeft binnen- en buitenattracties dus er is het hele jaar iets te doen, ook als regent. Het attractiepark richt zich op families met kinderen tot 12 jaar.
Adres: Ekkersweijer 1, Best.

Dippiedoe attractiepark.

12. Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen.

Het pretpark Drouwenerzand ligt niet ver van Assen. Het is een pretpark met attracties voor kinderen tussen de drie tot 14 jaar. Een toegangskaartje is niet duur en is inclusief eten en drinken. Naast het pretpark liggen een vakantiepark, een hotel en een camping.

Open van 1 april tot 31 oktober.

De attracties van Drouwen in Drenthe.

13. Avonturenpark Hellendoorn.

Avonturenpark Hellendoorn is een mooi attractiespark in Twente. Het pretpark richt zich op alle leeftijden. Voor jonge kinderen zijn er de speeltuinen, een oldtimerbaan en een draaimolen in het water. Voor oudere kinderen zijn er de adrealineattracties en de langste wildwaterbaan van Europa.
Het park is in de winter van november tot en met maart gesloten.

Avonturenpark Hellendoorn.

waterbaan