Weekendplanner Kaartjes

Dierentuinen in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

De meest bekende dierentuin van Noord-Brabant is ongetwijfeld Safaripark de Beekse Bergen. Bij de Beekse Bergen is een camping en een bungalowpark in de stijl van de dierentuin.

Kaartjes voor dierentuinen en attracties.

Enkele attracties in Zuid-Nederland.

dierentuinen Brabant

BestZOO in Best (NB).

In het plaatsje Best, niet ver van Eindhoven, vindt u het dierenpark BestZOO. In BestZOO is een leuke speeltuin waar uw kinderen als apen kunnen klimmen en klauteren. Er is ook een kinderboerderij en een knuffelhoek.

BestZOO is het hele jaar iedere dag geopend behalve op eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag.
Adres: BestZOO, Broekdijk 15, Best (NB).

Zoek een overnachting in Zuid-Nederland.

Overnachten

Safaripark de Beekse Bergen in Noord-Brabant.

In Safaripark Beekse Bergen leven zo'n 1500 dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. U kunt door het safaripark wandelen. In delen van het park hebben de dieren het voor het zeggen en moet u met de safaribus of eigen auto door het park rijden. U kunt er ook door het dierenpark varen met de safariboot.

Tip: U kunt er in safaristijl overnachten op de camping, het resort of in het bungalowpark van het safaripark.

Dierenrijk bij Eindhoven (NB).

Dierenrijk in de buurt van Nuenen toonde in het begin vooral Europese dieren maar tegenwoordig zijn er ook dieren als gibbons, olifanten en kamelen.

Er zijn zeven thema's waarbinnen u dieren als everzwijnen, wilde katten, wasbeerhonden, beverratten, wolven, tijgers, ijsberen, zeehonden en berberapen kunt zien. In de dierentuin is een grote indoor speeltuin.
Adres: Dierenrijk, Baroniehei, Nuenen. (NB)

Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg (NB).

Dierenpark De Oliemeulen is een kleine dierentuin in Tilburg. In Dierenpark De Oliemeulen ziet u vooral veel reptielen en amfibieën. Er zijn echter ook bijzondere dieren als stinkdieren, apen, roofvogels en vliegende honden.

Openingstijden: Dierenpark De Oliemeulen is het hele jaar door iedere dag geopend. Alleen op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is het dierenpark gesloten.
Adres: Dierenpark De Oliemeulen, Reitse Hoevenstraat 30, 5042 EH Tilburg, NB.

De Beekse Bergen.

Beekse Bergen

Zoo Parc Overloon (NB).

Zoo Parc Overloon is een kleine dierentuin bij Boxmeer (NB). Er zijn een aantal doorloopgebieden waar u tussen de dieren doorloopt. Zo is er de Aziatische grasvlakte Maidan waar o.a. antilopen, herten, kraanvogels en pelikanen vrij rondlopen.

In de Outback van Australië loopt u tussen de kangoeroes en op het Lemureneiland kunt u de halfapen maki's en vari's ontmoeten. In de dierentuin is een grote speeltuin en een kinderboerderij.

Openingstijden: Het park is het hele jaar door iedere dag geopend.
Adres: Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, Overloon, Noord-Brabant. Tel.: 0478-640046.

Reptielenzoo Iguana in Zeeland.

Reptielenzoo Iguana ligt in het centrum van Vlissingen. Hier worden reptielen, amfibieën en spinnen opgevangen die in de havens en vliegvelden in beslag genomen worden. Ook particulieren die niet langer voor een reptielen kunnen zorgen kunnen ze in het opvanghuis inleveren.

Geprobeerd wordt om de dieren terug te brengen naar hun land van herkomst of aan dierentuinen te geven.
Openingstijden: Reptielenzoo Iguana is het hele jaar iedere dag geopend.
Adres: Bellamypark 31-35, Vlissingen, Zeeland.

Vlissingen

Reptielenzoo Iguana ligt in het centrum van Vlissingen.

GaiaZOO in Zuid-Limburg.

GaiaZOO is een nieuwe dierentuin in Kerkrade in Zuid-Limburg. In de dierentuin zijn de leefgebieden nagebootst van dieren in Limburg, de taiga, de savanne en het tropische regenwoud. De dierentuin ligt in de toeristische regio Parkstad Limburg.

Attracties als Snowworld en de tuinen van Wereldtuinen Mondo Verde liggen vlakbij. In de tuinen en kassen van Mondo Verde leven overigens ook veel dieren.
Adres: GaiaZOO, Dentgenbachweg 105, 6468 PG Kerkrade, tel. 045-5676070.