Weekendplanner Kaartjes

Kaartjes voor attracties in Nederland en België.

Als u uw toegangsbewijs op de site van de attractie koopt bent u vaak een paar euro per kaartje goedkoper uit dan wanneer u hetzelfde kaartje bij de kassa zou kopen.

Sla de rij over bij de kassa door het kaartje online te kopen. Als u een kaartje online koopt kunt u die meestal direct uitprinten. Soms kunt u uw kaartje ook op uw mobiel laten zien.

Dierentuinen

Dierentuinen in Nederland

Concerten en theater

Het Dolfinarium in Harderwijk

In het Dolfinarium in het centrum van Harderwijk ziet u o.a. dolfijnen, walrussen, zeehonden, zeeleeuwen en bruinvissen van dichtbij.

Er worden shows gegeven en kinderen kunnen roggen aaien. Het Dolfinarium is ook een attractiepark waar kinderen kunnen spelen.

tickets Koop alvast uw kaartjes online
(met korting).

Het attractiepark en vakantiepark Slagharen

In attractiepark Slagharen staat de wereld van cowboys en indianen centraal. Er zijn spectaculaire attracties en shows rond het thema Wild West.

Het attractiepark is leuk voor een dagje uit maar u kunt er ook overnachten in het vakantiepark of op de camping.

Vlakbij attractiepark Slagharen ligt overigens ook het vakantiepark Ponycity. In zowel Vakantiepark Ponycity als vakantiepark Slagharen heeft u gratis toegang tot het attractiepark.

tickets Koop alvast uw kaartjes online
(met korting).

De attractieparken in Nederland.

pretparken

De attracties in Arnhem

  1. Het Openluchtmuseum Arnhem

    In het Openluchtmuseum van Arnhem ziet u dorpen en boerderijen uit het verleden. U mag de huizen inlopen en vaak zelfs in de kasten kijken.
    Het Openluchtmuseum
  2. Burgers Zoo

    Dit is één van de mooiste dierentuinen in Nederland. Hier leven de meeste dieren in een zoveel mogelijk natuurlijke omgeving.
    Meer over Burgers Zoo.

Kaartjes voor Apenheul in Apeldoorn.

In Apenheul in Apeldoorn loopt u door een park met eilanden waar apen leven. Hier en daar loopt u zelfs tussen de apen.

Ga naar de site van Apenheul om kaartjes kopen.

Familiepretpark Julianatoren in Apeldoorn.

Pretpark Julianatoren is gericht op gezinnen met kinderen tot zo'n 12 jaar. Het is een leuk pretpark met zo'n zestig attracties en twee shows.

tickets Koop alvast uw kaartjes online
(met korting).

Het attractiepark Walibi tussen Lelystad en Harderwijk

Walibi Holland is een groot attractiepark in Biddinghuizen in Flevoland. Het is een echt familiepark met razende attracties als snelle achtbanen, vrije-val-attracties en zweefmolens maar ook het Walibi Play Land voor kleine kinderen en er is een leuke show.

De meest bekende attractie van Walibi Holland is de reusachtige achtbaan Goliath in het themagebied Speed Zone.

Bij Walibi Holland is ook een eigen vakantiepark met bungalows en een Walibi camping.

Het attractiepark Walibi.

Het attractiepark Duinrell bij Scheveningen

Het attractiepark Duinrell is een attractiepark voor het hele gezin bij de duinen van Wassenaar, niet ver van Den Haag en Scheveningen. Zo vindt u er o.a. achtbanen, waterglijbanen, een 19de eeuw carrousel, zweefmolens, een schommelschip en veel meer soortgelijke attracties. Op Duinrell is ook een subtropisch zwembad, Tikibad.

Bij Duinrell is een vakantiepark met Duingalows, een camping en hostel.

Tickets voor Duinrell.

De attracties rond Den Haag

Zuid-Holland

Den Haag en Scheveningen.

Het pretpark Wunderpark Kalkar.

Net over de grens bij Nijmegen ligt het pretpark Wunderland Kalkar. Ooit waren de gebouwen van het pretpark bedoelt als kerncentrale maar dat is door de vele protesten nooit van de grond gekomen.

In en rond het reusachtige gebouw zijn veel attracties te vinden. Ook is er een hotel waar u met uw kinderen kunt overnachten.

Wunderpark Kalkar bij Nijmegen.

De Plopsa Parken in België en Nederland.

De Plopsa Parken zijn de themaparken rond de twee kabouters Plop en Samson. U kunt deze kabouters waarschijnlijk van het Belgische televisieprogramma. Er zijn inmiddels vier themaparken van Plopsa: drie in België en één in Nederland. In de Belgische badplaats De Panne ligt Plopsaland De Panne.

Andere Belgische Plopsa Parken zijn Plopsa Hasselt in de plaats Hasselt en Plopsa Coo bij de waterval bij Coo in de Ardennen).

In Nederland vindt u een Indoor Plopsa in het plaatsje Coevorden in Drenthe.

De website van Plopsa voor kaartjes.

Treinmuseum

In het Spoorwegmuseum in Utrecht valt veel te zien en te beleven.

De rondvaartboten van Amsterdam.

De populairste attracties van Amsterdam zijn de rondvaartboten in de grachten. Bij rederij Canal Company kunt u met korting kaartjes kopen voor rondvaarten, dagkaarten voor de waterbussen en Hop On Hop Off boten, rondvaarten in open sloepen en voor romantische diner cruises.

De kaartjes van Canal Company zijn tot ongeveer 10% goedkoper als u ze online koopt. Behalve rondvaartboten en waterbussen kunt u op de site van Canal Company in het seizoen ook waterfietsen in de grachten van Amsterdam reserveren.

Tip: Een rondvaart in een open bootje door Amsterdam is niet veel duurder dan een rondvaart in een grote rondvaartboot maar wel veel leuker.

Meevaren

Meevaren op een zeilschip

skipistes

Sneeuwbanen in Nederland

Noord-Brabant

De Efteling en safaripark

natuurgebiedenton

Natuurgebieden