Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen naar Coo in de Ardennen.

Het dorpje Coo ligt ongeveer 75 km van Maastricht in de heuvelachtige gemeente Stavelot, het hart van de Belgische Ardennen.

Er zijn twee watervallen en u kunt er kajakken op het riviertje Amblève of wandelen of fietsen in de omliggende bossen. Er is een attractiepark, een wildpark en er is een kabelbaan over de Amblève.

De hotels en vakantiehuizen van Coo.
(gemeente Stavelot)

De waterval van Coo.

markt Saint Tropez

Vanaf het attractiepark Plopsa Coo is de waterval het beste te zien.

Overnachten in Coo.

Aan het riviertje de Amblève in Coo liggen een aantal hotels en enkele vakantiehuizen op een paar minuten lopen van de watervallen en pretpark Plopsa Coo. Een mooi driesterrenhotel bij de watervallen is Hotel Val De La Cascade.

Hotel Val De La Cascade is een hotel met ongeveer 18 kamers waaronder enkele familiekamers. Het hotel staat bij het riviertje de Amblève aan een plein met terrasjes. U kunt bij het hotel gratis parkeren. Vanuit het hotel loopt u in een paar minuten naar de watervallen.

Achter het hotel liggen enkele vakantiehuizen en iets verder weg een camping aan de rivier.

Overnachten in Coo.

Overnachten

De attracties van Coo.

De meest bekende attractie van Coo is de waterval. Eigenlijk zijn het twee watervallen, een grote en een kleine. Over de rivier loopt een brug. Vanaf deze brug heb je een mooi uitzicht op de waterval en de rivier. Tussen de watervallen is een trap zodat u kunt afdalen om de watervallen van dichtbij te zien.

De watervallen zijn overigens ontstaan toen in de 18de eeuw een meander in de rivier werd rechtgetrokken.

De watervallen van Coo zijn de meest bekende attracties van de gemeente Stavelot. Er is echter meer te doen. Bij de waterval ligt het pretpark Plopsa Coo.

Behalve het attractiepark is er bij de waterval ook een ingang naar het wildpark waar dieren uit de Ardennen te zien zijn.

verhuurder van kajaks en fietsen

Een verhuurder van kajaks en fietsen.
Adres: Petit Coo 4, vlakbij de watervallen.

Coo pretpark

Uitzicht op Coo vanuit het pretpark.

Kajakken bij Coo

In Coo kunt u een kajak huren om daarmee de rivier de Amblève af te varen.

Stroomafwaarts wordt u dan weer opgepikt met een busje en teruggebracht naar Coo.

Verhuur van kajaks en fietsen in Coo.

Ardennen

Vervoer naar Coo en Stavelot.

Coo heeft een treinstation. Hier stopt iedere twee uur een trein die de route tussen Luik (station Luik-Guillemins) en Luxemburg (stad) rijdt.

Outdoor Coo

In Coo kunt u een kajak huren om daarmee de Amblève af te varen.

Outdoor in Coo.

Rond Coo, maar eigenlijk in de gehele gemeente Stavelot, ligt een prachtige heuvelachtige natuur met bossen, beekjes en natuurlijk het riviertje de Amblève.

U kunt op eigen houtje gaan fietsen of hiken. In Coo kunt u echter ook een kajak, mountainbike of quad huren bij het bedrijf Coo Outdoor.

U kunt beneden bij de waterval in een kajak stappen en de stroom afvaren.

Coo Outdoor organiseert veel verschillende activiteiten in de Ardennen. Zo kunt u o.a. ook gaan raften, klimmen, abseilen, paardrijden en grotten verkennen.

De Outdoor Activities van Coo.

Ardennen
attracties Coo

In Coo kunt u bij dit kantoor Outdoor Activities boeken.

Een paar dagen in de Ardennen.