Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in de badplaats Knokke-Heist.

Knokke-Heist is een bekende badplaats in België. Bij Knokke-Heist ligt een prachtig zandstrand en er zijn twee mooie natuurgebieden.

In Knokke is het in de winkelstraat Lippenstraat iedere zondag koopzondag.

Het centrum van Heist.

centrum Heist

Het centrum van Heist op een warme zondag. In Knokke zijn meer winkels.

De badplaats Knokke-Heist.

Knokke-Heist ligt niet ver van de grens met Nederland en is één van de meest bekende badplaatsen van België. In Knokke-Heist vindt u meer dan 12 km aan zandstrand.

Bij Knokke-Heist liggen twee prachtige natuurgebieden. Op de grens met Nederland ligt het natuurgebied Het Zwin en bij Zeebrugge ligt het mooie natuurgebied Baai van Heist.

In Knokke-Heist heeft u voor een weekend weg een ruime keus aan hotels, studio's en appartementen.

De hotels en appartementen in Knokke-Heist.

Overnachten in Knokke-Heist.

Overnachten

De boulevard van Heist.

Langs het strand van Heist loopt de boulevard op de zeedijk. Een gedeelte van de dijk is gereserveerd voor auto's, er is een gedeelte bedoeld voor fietsers en er is een voetgangersgedeelte. Het fietspad over de dijk is 9 km lang en kronkelt ook door natuurgebied het Zwin.

Langs de Zeedijk vindt u vooral moderne appartementencomplexen. Hier zijn de hotels en vakantieappartementen en enkele restaurants waar u buiten op het terras kunt zitten.

Als u langs de boulevard van Heist loopt komt u meerdere verhuurders tegen. U kunt er naast fietsen ook trapkarren huren. Reserveren is niet nodig.

De badplaatsen bij Brugge.

Belgische badplaatsen

Shoppen in Knokke-Heist.

In Knokke vindt u veel luxe boetiekjes op de Kustlaan. De bekende winkelketens hebben vestigingen op de Lippenstraat. Vanaf het station in Knokke loopt u vanuit de Lippenstraat rechtstreeks naar de Kustlaan aan de kust.

In de Lippenstraat zijn veel winkels ook op zondag open. Veel winkels in de Kustlaan zijn op dinsdag of woensdag gesloten. In Heist is er minder keus in winkels dan in Knokke.

brasserie

Het strand van Knokke-Heist.

Het strand van Knokke-Heist.

De meeste toeristen komen naar Knokke-Heist voor de witte zandstranden. Een gedeelte van het strand bij Heist is afgezet voor zonnebaders. Hier kunt u strandstoelen en zonneschermen huren. Het grootste deel van het 12 km lange strand is echter vrij.

Zowel Knokke als Heist hebben een groot strand.

appartementen in Heist

Langs de boulevard zijn veel appartementen.

Zeebrugge

De haven van Zeebrugge ligt vlakbij.

brasserie

Een hotel aan het strand van Heist.

Openbaar vervoer in Knokke-Heist.

Langs de hele kust van België rijdt een tram die alle Belgische badplaatsen en het pretpark Plopsaland de Panne aandoet. Iedere 15 minuten vertrekt er een tram. Een dagkaart voor de Kusttram kost ongeveer vijf euro.

Als u in Knokke-Heist overnacht bent u dankzij de kusttram dus niet gebonden aan één badplaats. Kaartjes voor de tram koopt u bij de winkel bij de halte. Ook supermarkten en krantenkiosken verkopen vervoerbewijzen.

In het centrum van Knokke ligt het treinstation. Ieder half uur vertrekt er een trein naar Brugge. Als u in het weekend wilt reizen kunt krijgt u 50% korting als u een weekendbiljet koopt bij het loket.