Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Brugge.

Het historische centrum van Brugge heeft bijzondere hotels, restaurants en cafés en er valt veel te zien.

De prijzen van hotels zijn in Brugge in de zomer vaak iets hoger dan in de rest van het jaar. In Brugge zijn ongeveer 120 hotels en B&B's.

De hotels en appartementen in Brugge.

De binnenstad van Brugge.

Brugge

Brugge moet u vanaf het water gezien hebben.

Overnachten in Brugge.

In het centrum van Brugge vindt u een aantal uitstekende B&B's. Deze B&B's doen vaak niet onder voor een goed hotel terwijl ze wel goedkoper zijn. De B&B's in Brugge zijn kleinschalig en u krijgt er dan ook een goede service.

Parkeren in Brugge is niet altijd gemakkelijk dus u kunt het beste een hotel kiezen met een parkeerplaats.

Enkele goede viersterrenhotels in het centrum van Brugge zijn Hotel Jan Brito in Brugge en het kloosterhotel NH Brugge. Als u heel luxe wilt overnachten in Brugge dan is het Kempinski Hotel Dukes Palace een goede keuze.

Overnachten in Brugge.

Overnachten

De attracties van Brugge.

In de middeleeuwen was Brugge één van de meest welvarende steden van Europa. Veel van het historische centrum van Brugge is bewaard gebleven.

Bussen zetten toeristen in het zuidwesten van de binnenstad af. Hier is het in het weekend dan ook erg druk. In de andere delen van het centrum van Brugge is het overdag iets rustiger. Op maandag zijn de musea en sommige restaurants gesloten maar in Brugge is het ook dan goed shoppen.

De badplaats Blankenberge ligt ongeveer 15 km van Brugge dus op zonnige dagen kunt u ook nog naar het strand.

De 10 mooiste attracties van Brugge.

De binnenstad van Brugge.

winkelstraten Brugge

De restaurants van Brugge

Brugge heeft een restaurant met drie Michelin sterren. Het betreft hier restaurant De Karmeliet. Restaurant De Karmeliet is één van de beste restaurants van België. Naast dit restaurant zijn er in Brugge nog een aantal andere goede restaurants.

In de zomer kan het druk zijn dus als u beslist in één bepaald restaurant wilt eten kunt u het beste reserveren.

restaurant Brugge

Shoppen in Brugge.

Winkelen kunt u goed rond de Markt in Brugge. In de Steenstraat en de Zeezandstraat treft u veel boetieks, kledingwinkels en schoenenwinkels aan. Op zondag zijn de meeste winkels in Brugge gesloten. Er is in Brugge geen koopzondag.

Als u toch wilt winkelen kunt u naar de Belgische badplaats Blankenberge, ongeveer 15 km van Brugge. Hier zijn de winkels op zondag wel open.

Vervoer naar Brugge.

Het centrum van Brugge is grotendeels autovrij en de straten waar u wel mag rijden zijn eenrichtingsverkeer. Er is in de stad een chronisch gebrek aan parkeerplaatsen.

U kunt het beste uw auto parkeren in de grote parkeergarage bij het station. Met uw parkeerkaartje kunnen u en uw passagiers gratis met de bus van het station naar het centrum en terug. Er stopt iedere paar minuten een bus bij het station.

U kunt ook vanuit Nederland met de trein naar Brugge maar u moet dan wel in Antwerpen en in Gent overstappen.

Naar Brugge: kiest u voor de auto, de bus of de trein?

De markten van Brugge.

Op zondag zijn de winkels gesloten maar u kunt nog wel naar de markt op de Veemarkt. Op woensdag en zaterdag is er in de ochtend een markt op de Markt.

Op de Vismarkt en langs de Dijver is er ieder weekend tussen maart en november een vlooienmarkt.

Er is jaarlijks in december ook een kleine kerstmarkt in Brugge.

winkelstraat Brugge

De winkelstraat Sint-Amandsstraat.

Twee goede hotels in Brugge.

Het Kempinski Hotel Dukes Palace is gevestigd in het gerenoveerde 15de-eeuwse hertogelijke paleis in het centrum van Brugge. Het luxueuze hotel beschikt over een uitstekend restaurant, een aanrader voor een culinair weekend in Brugge.

Het Crowne Plaza Hotel ligt ideaal in het historische centrum. En het hotel heeft zelfs een eigen parkeergarage!

De hotels in het centrum van Brugge.