Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Een weekend in Zeeland
Een korte vakantie of een weekend weg naar Zeeland

Zeeland is de zonnigste provincie van Nederland, het grenst aan de Noordzee. Geen wonder dat deze provincie zo populair is voor een dagje eropuit of een weekend weg.

Populaire badplaatsen in Zeeland zijn Cadzand, Vlissingen, Zoutelande, Domburg en Renesse.

     
Eropuit > Nederland > Zeeland
Vlissingen De attracties van Zeeland Vakantieparken in Zeeland
Een korte vakantie of een weekend weg naar Zeeland
 
 
 
 
Zeeland
 
 
Walcheren
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Zeeland
 
 
Walcheren
 
 
zoeken
De badplaatsen in Zeeland

Zeeland is een populaire bestemming voor liefhebbers van strand, zee, natuur en rust. U kunt heerlijk uitwaaien aan zee in de buurt van Vlissingen of Terneuzen. Aan de kust van Schouwen-Duiveland, Zeeuws-Vlaanderen en aan de Noordelijke kust van Walcheren ligt een breed duingebied.

In het zuiden van Walcheren zijn minder brede duinen en er is een aantrekkelijk strand waar u grote schepen voorbij ziet komen. Als u met kinderen gaat dan is Pretpark Deltapark Neeltje Jans bij de Deltawerken een aanrader.

Als u uitgaan en strand wilt combineren is Vlissingen op Walcheren een aanrader. Vlissingen is een badplaats met een mooie boulevard met terrasjes, restaurants en een aantal uitstekende hotels. Rondom Vlissingen liggen badplaatsen als Koudekerke, Dishoek en Zoutelande met mooie stranden en hoge duinen.

Behalve Vlissingen en Zoutelande zijn ook Renesse, Cadzand en Breskens populaire badplaatsen in Zeeland.

Een weekend in Vlissingen Een weekend in Zoutelande
De badplaats Dishoek Overnachten in Vlissingen
Fietsen en wandelen op Walcheren De vakantieparken in Zeeland
Een dagje uit in Zeeland met de kinderen De veerboot tussen Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen
Een weekend naar Domburg  
dishoek hotel
Foto: Het Strandhotel Westduin in Koudekerke ligt vlakbij de badplaatsen Dishoek en Vlissingen. Het hotel heeft een ideale ligging achter de duinen. Het is een kindvriendelijk hotel met veel speelruimte.
Zeeuws-Vlaanderen

Tegenover Walcheren ligt Zeeuws-Vlaanderen. Cadzand en Breskens zijn hier de meest populaire badplaatsen. Cadzand ligt vlakbij de grens met België en Belgische badplaatsen als Knokke en Oostende liggen vlakbij.

Op het strand van Cadzand zijn na een storm vaak fossielen op het strand te vinden. Kinderen vinden het leuk om in Cadzand naar fossiele haaientanden te zoeken.

In Cadzand kun u eten in het culinaire restaurant Pure C. Het beroemde driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis is helaas gesloten.

De badplaats Breskens is vooral bekend om haar vele visrestaurants. Het voormalige vissersdorp Philippine dat vlakbij Breskens ligt staat bekend om haar vele restaurants waar u onbeperkt mosselen kunt eten.

Hotels op Zeeuws Vlaanderen

Cadzand-Bad Overnachten in Breskens
Foto: Niet ver van Vlissingen ligt het bij watersporters populaire stadje Veere. De jachthaven en het nabijgelegen Veerse Meer trekken veel bezoekers.

De vakantieparken en campings van Zeeland

In Zeeland vindt u veel vakantieparken van Roompot Vakanties. Op Walcheren vindt u bijvoorbeeld veel vakantieparken en campings van Roompot. Zo kunt u overnachten in een bungalow, caravan of tent op Camping De Zandput in Vrouwenpolder, op Camping Dishoek in Dishoek en op vakantiepark Hof Domburg of op bungalowpark Bos & Duin bij het strand van Oostkapelle .

Roompot heeft diverse ook vakantieparken aan zee op Zeeuws-Vlaanderen bij o.a. Cadzand, Breskens en Renesse op Zeeuws-Vlaanderen. U kunt op een vakantiepark of een camping een bungalow of stacaravan huren voor een weekend, midweek of week.

De vakantieparken en campings in Zeeland van Roompot Vakanties

Leuke steden in Zeeland

Ook steden als Veere aan het Veerse Meer en Middelburg op Walcheren en Zierikzee op Schouwen-Duivenland zijn populaire vakantiebestemmingen.

Zoutelande op Walcheren
Foto: Het strand bij de badplaats Zoutelande.

Het pretpark in Zeeland: Deltapark Neeltje Jans

Tussen Middelburg en Renesse vindt u Deltapark Neeltje Jans. Deltapark Neeltje Jans is een leuke bestemming als u met kinderen in Zeeland bent. In dit pretpark draait alles om water en het beheersen ervan. Kinderen spelen met water in de waterspeelplaats en er is een waterglijbaan, een zeehondenshow en een walviswereld.

Van 1 april tot 30 oktober kunt u hier met een rondvaartboot de Deltawerken vanaf de Oosterschelde bekijken.

Adres: Deltapark Neeltje Jans, Eiland Neeltje Jans, Faelweg 5, 4354 RB Vrouwenpolder, tel. (0)111-655655

Paardrijden in Zeeland

In Zeeland kunt u paardrijden langs het strand en door de duinen. Er zijn verschillende maneges die bosritten en strandritten organiseren. Ook ruiterweekenden en ruitervakanties zijn in Zeeland mogelijk. Bij de badplaats Zoutelande kunt u bijvoorbeeld een tocht langs het strand maken op een IJslandpaard.

Ruitervakanties in Zeeland

Evenementen in Zeeland

© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid  
media