Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Westkapelle.

Westkapelle is een badplaats op het schiereiland Walcheren in Zeeland. In dit deel van Zeeland zijn lange brede stranden en de zon schijnt er meer dan elders in Nederland.

In Westkapelle zijn veel campings en vakantiehuizen. Er zijn ook enkele populaire hotels en er is een vakantiepark.

De hotels en vakantiehuizen in Westkapelle.

De attracties in Westkapelle.

 1. De twee stranden en de zeedijk
 2. Fietsen en wandelen bij de kreken en in het bos ten zuiden van Westkapelle
 3. Er liggen veel mooie fietspaden in de omgeving.
 4. Ten zuiden van Westkapelle liggen hoge duinen waar u kunt wandelen.
 5. U kunt vissen in zee
 6. Het museum Polderhuis gaat over de oorlog en de dijken.
 7. Het uitzicht op de grote zeeschepen die hier vlakbij de kust varen.
 8. Leuke dingen doen in Westkapelle.

Overnachten in Westkapelle.

Overnachten

Overnachten in Westkapelle.

In het centrum van Westkapelle kunt u overnachten in een hotel, B&B of vakantiehuis. U kunt ook kiezen voor een hotel aan het strand ten zuiden van Westkapelle.

 1. In het centrum van Westkapelle ligt het kleine hotel Boutique hotel Charley's. Het driesterrenhotel staat op de Markt, niet ver van het strand. Het hotel heeft schone kamers en suites.
 2. Hotel Kaap West is een viersterrenhotel ten zuiden van Westkapelle dat ongeveer 5 minuten lopen van het strand ligt. U kunt er overnachten in een hotelkamer of in een suite met een aparte slaapkamer en eethoek met keuken.
 3. Aan de rand van Westkapelle ligt het vakantiepark De Boomgaard waar u een chalet kunt huren.

De hotels en vakantiehuizen in Westkapelle.

De stranden van Westkapelle.

Als u van een lange strandwandeling houdt zit u in Westkapelle wel goed. Voor Westkapelle is een zeedijk maar ten zuiden en ten noorden van de badplaats liggen mooie stranden.

 • Het strand ten zuiden van Westkapelle loopt langs de badplaats Zoutelande tot aan Vlissingen. Het brede strand heeft een lengte van wel 12 km.
 • Ten noorden van Westkapelle ligt een strand dat doorloopt naar Domburg en Vrouwenpolder.

De strandpaviljoens op het strand.

Op de zuidelijke stranden van Westkapelle zijn in ieder geval vier strandpaviljoens waar u na een bezoek aan het strand nog wat kunt eten en drinken. Iedere kilometer is er bij een strandopgang een strandpaviljoen.

Tip: Haal na het uitwaaien op het strand een glas glühwein bij Strandpaviljoen Scheldezicht. Ook in de winter vaak open.

dagje strand

Met de hond wandelen op het strand.

U mag het hele jaar uw hond meenemen naar het strand maar tussen 10.00 uur en 18.00 moet de hond wel aangelijnd zijn. In de winter mogen honden loslopen.

Wandelen met de hond.

Parkeren bij het strand.

 1. De Gemeente Parking. Het strand is in een paar minuten te bereiken.
  Adres: De Bucksweg 4361, Westkapelle
 2. De parkeerplaats bij Strandpaviljoen Scheldezicht.
  Adres: Zuiderhoofdweg 1 Westkapelle
 3. Bij de zeedijk ten noorden van Westkapelle zijn veel parkeerplaatsen. Hier kunt u parkeren voor het strand en als u wilt surfen of vissen.

De kreken en het bos bij Westkapelle.

Ten zuiden van Westkapelle ligt net achter de duinen de Westkapelse Kreek en een aantal kleinere kreken. Hier is in de jaren vijftig een bos aangeplant met fietspaden en wandelpaden. In de bossen en bij het water zijn veel vogels.
Neem dus een goede verrekijker mee.

Badplaatsen in Zeeland

Vissen bij Westkapelle.

U kunt vissen in het brakke water van de Westkapelse Kreek. U moet daarvoor wel een vergunning kopen bij de winkels Hengelsport Zuiderduin of bij Melis Hengelsport. U kunt ook zeevissen op het strand of op de dijk. Hiervoor is geen vergunning nodig.
Tip: Aan de Zuiderhoofdweg ligt een vispier.
Vissen in Zeeland.

Vervoer naar Westkapelle.

Er rijden treinen naar Middelburg, ongeveer 15 km van Westkapelle. Vanaf het station van Middelburg kunt u dan met de bus naar Westkapelle reizen.

Met de auto is Westkapelle gemakkelijk te bereiken en parkeren is meestal geen probleem.

De campings van Westkapelle.

Vlakbij het strand aan de Joossesweg liggen vier campings naast elkaar. Hier aan de Joossesweg staat ook Hotel Kaap West en er zijn veel vakantiehuizen, appartementen en chalets die u ook voor een nacht kunt huren. De Zuiderduin Camping ligt net achter de duinen. U kunt op deze familiecamping kamperen in een tent of in een caravan.