Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Vlissingen.

Vlissingen is een populaire badplaats op Walcheren in Zeeland. Iedere zomer trekken de terrasjes en restaurants langs de boulevard, het Nollestrand en het Badstrand veel toeristen.

In Vlissingen zijn een aantal uitstekende hotels waar u uit kunt kiezen. Ook rond Vlissingen zijn een aantal goede hotels en vakantiehuizen.

Het centrum van Vlissingen.

haven Vlissingen

De haven van Vlissingen.

Leuke dingen doen in Vlissingen.

In Vlissingen bent u altijd dichtbij de zee. Vanaf de boulevard en op het strand heeft u een prachtig uitzicht over de Westerschelde. Grote schepen uit Antwerpen varen voorbij. Bij het museum het Arsenaal in Vlissingen heeft u het beste uitzicht over de zee.

Het strand ligt in de binnenstad bij de boulevard. U kunt hier zonnebaden en zwemmen. De terrasjes aan de boulevard zijn in het weekend altijd druk bezet. Vooral als het een zonnige dag is kan het hier erg gezellig zijn.

Aan de boulevard van Vlissingen zijn restaurants en enkele hotels met uitzicht op zee.

Fossielen zoeken bij Vlissingen.

Overnachten in Vlissingen.

Overnachten

Overnachten op Vlissingen.

In Vlissingen zijn een aantal uitstekende hotels. Ook zijn er luxe appartementen aan het strand.

Een goed hotel is het Bonaventure Hotel. Dit driesterrenhotel ligt in het centrum van Vlissingen. Veel hotelkamers hebben uitzicht op zee. Het hotel biedt ook familiekamers aan.

Het Amadore Grand Hotel Arion is een luxe hotel aan de Boulevard van Vlissingen. Het hotel beschikt over een mooi terras aan zee, kamers met een prachtig uitzicht en wellness faciliteiten. In dit hotel zijn honden overal welkom.

Als u wilt overnachten in een appartement aan zee dan kunt u een appartement nemen in Strandappartementen De Gulden Stroom aan de Boulevard van Vlissingen.

Restaurant de Gevangentoren.

Overnachten Vlissingen

Tip: U kunt in deze toren in een luxe suite overnachten.

Zeeland
Arsenaal Vlissingen

Het Arsenaal met uitkijktoren bij de dijk.

De veerboot van Vlissingen naar Breskens.

Vanuit Vlissingen vaart een veerboot voor voetgangers en fietsers naar Breskens op Zeeuws-Vlaanderen. Voor veel toeristen is dit een goedkope boottrip over de Westerschelde. De aanlegsteiger van de veerboot ligt voor het treinstation van Vlissingen.

De vissersplaats Breskens staat bekend om haar vele visrestaurants.

De veerboot tussen Vlissingen en Breskens.

strand van Vlissingen

De binnenstad van Vlissingen.

In het centrum van Vlissingen staan veel historische panden. De stad heeft dan ook veel bezienswaardigheden.

In het centrum van Vlissingen kunt u ook goed winkelen. Als u wilt shoppen of een restaurant zoekt kunt u naar straten als de Walstraat, het Scheldeplein, Scheldestraat, Spuistraat, Lange Zelke en de St. Jacobspassage gaan.

Als u in het mosselseizoen een pannetje lekkere mosselen wilt eten kunt naar Hotel Restaurant Solskin aan de boulevard. Terwijl u eet ziet u de schepen voorbij varen.

Westerschelde Vlissingen

Op de dijk ziet u grote schepen door de Westerschelde varen.

Boulevard Vlissingen

Het Piratenpark het Arsenaal.

Het Arsenaal is een museum met als thema piraten. Niet alleen kinderen vinden dit museum leuk. In het museum is een uitkijktoren waar u over de Westerschelde en over Vlissingen kunt kijken, er zijn attracties rond het thema piraten, er zijn simulaties en er is een groot zeeaquarium met roggen en haaien.

Adres: Het Arsenaal - Arsenaalplein 7, 4381 BL Vlissingen - telefoon 0118415400 Het Arsenaal

Een stedentrip naar Middelburg.

De VOC stad Middelburg ligt maar 7 km van Vlissingen.

Fietsverhuur in en bij Vlissingen.

Als u van fietsen houdt kunt u over het fietspad langs de duinen naar Dishoek en Zoutelande fietsen. Zowel in Vlissingen als in de badplaats Dishoek kunt u een fiets huren.

De stad Middelburg ligt ongeveer 5 km van Vlissingen. U kunt ook met uw fiets de veerboot naar Breskens nemen en door Zeeuws-Vlaanderen fietsen.

Fietsverhuur: Rijwielhandel Kluijfhout, Kaapduinseweg 14a, Dishoek, telefoon 0118-552653

hotel in Vlissingen

Het Amadore Grand Hotel Arion aan de boulevard van Scheveningen.

Strandhotel Westduin in Koudekerke.

Tegen de duinen aan en ongeveer 5 km van Vlissingen ligt Strandhotel Westduin. Als u voor het hotel het duin over loopt bent u bij zee. Over de duinen loopt een pad naar Dishoek.

Het hotel biedt wellness faciliteiten, een binnenzwembad, een sauna en een solarium. Het is een kindvriendelijk hotel met veel speelruimte. U kunt in Strandhotel Westduin een fiets huren.

Bij het hotel kunt u gemakkelijk parkeren.