Weekendplanner Kaartjes

Leuke dingen doen in Bergen op Zoom.

In Noord-Brabant ligt het historische stadje Bergen op Zoom. De meest populaire winkelstraten van Bergen op Zoom komen uit op de Grote Markt. Het plein ligt centraal in de binnenstad.

Hier vindt u naast veel monumenten ook de restaurants en terrasjes. Hotel de Draak, het oudste hotel van Nederland, staat aan de Grote Markt.

Een weekend naar Bergen op Zoom.

Bergen op Zoom heeft voor een weekendje weg veel te bieden. Het is een stad met een lange geschiedenis. Al in de dertiende eeuw had Bergen op Zoom stadsrechten.

Helaas verwoestte een brand in de veertiende eeuw de hele binnenstad. Alleen Hotel de Draak en het Poortgebouw aan de Grote Markt bleven bewaard. Hotel de Draak is na zes eeuwen nog steeds een hotel op de beste locatie van de stad.

Overnachten in Bergen op Zoom.

Overnachten

De attracties van Bergen op Zoom.

De binnenstad van Bergen op Zoom is niet groot en alle bezienswaardigheden en attracties zijn lopend te bereiken.

Het Beursplein is een plein met een hotel en veel terrasjes. Vanaf het plein heeft u een mooi uitzicht op het 15de-eeuwse stadspaleis het Markiezenhof, het belangrijkste monument van Bergen op Zoom.

Theater De Maagd is gevestigd in een voormalige kerk. De ingang van de schouwburg ligt aan de Grote Markt.

In Bergen op Zoom kunt u goed shoppen. Er zijn twee winkelgebieden In Bergen op Zoom, het Paradegebied en het Vierkantje. Tussen deze winkelgebieden ligt de Grote Markt.
Op donderdag is er tot 15.30 uur markt op De Kaai.

Noord-Brabant
attracties

De Grote Markt. Op de achtergrond het Poortgebouw en Hotel de Draak.

Bergen op Zoom

De poort van het Markiezenhof gezien vanaf het Beursplein.

Bergen op Zoom

Overal in de stad zijn pleintjes met leuke terrasjes.

De Grote Markt in Bergen op Zoom

De Grote Markt is net zoals de rest van de binnenstad voetgangerszone. U kunt echter op loopafstand van de binnenstad gemakkelijk parkeren in één van de parkeergarages.

Op een zonnige dag in het weekend kan het druk zijn op de terrasjes op de Grote Markt. Op de Grote Markt vinden ook de belangrijkste evenementen in Bergen op Zoom plaats. Het meer dan zes honderd jaar oude Hotel de Draak en het stadhuis zijn de oudste monumenten aan het plein.

Markeizenhof

Het Markiezenhof is het stadspaleis van de markiezen van Bergen op Zoom.

Enkele bezienswaardigheden.

  • De 14de-eeuwse Gevangenpoort (of Lievevrouwepoort) aan de Lievevrouwestraat.
  • De Grote Markt
  • Theater de Maagd
  • Het ravelijn Op den Zoom is een overblijfsel van de verdedigingswerken van Bergen op Zoom. Tegenwoordig is het een plantsoen.
    Adres: Korneel Slootmanslaan.
restaurant Bergen op Zoom
Grote Markt

De Grote Markt.

Markt Bergen op Zoom

Grand Cafe op de Grote Markt.

Bergen op Zoom

Overal in de stad zijn pleintjes met leuke terrasjes.

Bergen op Zoom

Het Markiezenhof.

Het voormalige paleis van de markiezen van Bergen op Zoom, het Markiezenhof, is tussen 1485 en 1514 gebouwd. Het Markiezenhof is tegenwoordig een museum (op maandag gesloten). Verder zijn er een museumcafé, een kleine winkel en een bibliotheek in gevestigd.

Adres: Markiezenhof, Korneel Slootmanslaan.
Dit is vlakbij de Grote Markt.

In het Markiezenhof is overigens het romantische restaurant Brasserie La Pucelle gevestigd. In de zomer is er een terras tussen de muren van het paleis. In de herfst en winter is de open haard in het restaurant aan.