Weekendplanner Kaartjes

De hotels en bezienswaardigheden in Antwerpen.

Antwerpen is een leuke stad om een weekend of langer te bezoeken. U kunt er heerlijk uitgaan, shoppen of op zondag één van de vele musea of de beroemde Vogeltjesmarkt bezoeken. Antwerpen beschikt over veel goede hotels en goedkope hostels.

Gunstig gelegen hotels in het centrum van Antwerpen vindt u rond de pleinen Grote Markt en De Groenplaats.

De hotels in Antwerpen met een 8+ beoordeling.

Hilton in het centrum van Antwerpen.

Hilton Hotel

Het fraaie Hiltonhotel staat aan de Groenplaats.

De hotels en appartementen in Antwerpen.

De beste locatie voor een hotel in het centrum van Antwerpen is rond de pleinen Grote Markt en de Groenplaats. Als u van een mooie omgeving, terrasjes, uitgaan en shoppen houdt moet u hier zijn. Ook bij het Centraal Station vindt u een aantal uitstekende hotels. Hier bent u dichtbij de Diamantwijk en winkelstraat De Meir.

Enkele befaamde luxe hotels in het centrum van Antwerpen zijn: het Radisson BLU Park Lane Hotel, het Hyllit Hotel en het Golden Tulip Hotel Carlton.

Zoek een overnachting in Antwerpen.

Zoek een overnachting in Antwerpen.

Overnachten

Mooie plaatsen in het centrum van Antwerpen.

De mooiste plaatsen van Antwerpen liggen rond de Grote Markt, de Handschoenmarkt, de Groenplaats en via de winkelstraat Meir naar het station. Alles ligt op loopafstand van elkaar.

tickets voor toegang en attracties in Antwerpen.

De lange winkelstraat Meir.

De belangrijkste winkelstraat in Antwerpen is de Meir. De Meir is uitsluitend toegankelijk voor voetgangers. Vanaf het Centraal Station loopt u via de Keyserlei rechtstreeks naar de Meir.

In de lange winkelstraat de Meir zijn veel modewinkels, boutiques en restaurants. Als u van het station naar de Groenmarkt en de Grote Markt loopt u grotendeels door de Meir.

Shoppen op de Meir.

Antwerpen Grote Markt

Voor een terrasje of restaurant gaat u naar de Grote Markt.

De Vogeltjesmarkt op zondag.

Op zondag is er op het Theaterplein, het Arsenaalplein, de Graanmarkt en het Blauwtorenplein de beroemde Vogeltjesmarkt van Antwerpen. Eigenlijk wordt op de meeste pleinen in Antwerpen op zondag van alles en nog wat verkocht. Vogeltjes zijn er alleen nog maar op de markt op het plein de Graanmarkt.

Op de Steenhoudersvest wordt sinds 1549 iedere vrijdagochtend een rommelmarkt gehouden.

Tussen de Grote markt en Groenplaats.

Antwerpen Handschoenmarkt

De Handschoenmarkt en de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal.

De Groenplaats en de Modewijk

Tussen het plein Groenplaats en de winkelstraat Keyserlei liggen de vele winkels en boetieks waarvoor Nederlanders op zaterdag naar Antwerpen afreizen. Bij de Groenplaats is de Grand Bazar Shopping Center met o.a. kledingwinkels en boekenwinkels.

Andere grote winkelstraten in het centrum van Antwerpen zijn de Meir, de Schuttershofstraat, Korte Gasthuisstraat en de hip en trendy "Modewijk" met o.a. de Nationalestraat, de Lombardenvest en de Steenhoudersvest.

Het centrum van Antwerpen: de Groenplaats.

De Joodse wijk bij het station.

Bij het station ligt de door toeristen veel bezochte Joodse wijk. De Joodse Wijk van Antwerpen staat bekend om de vele juweliers die er gevestigd zijn. Hier worden vooral diamanten verkocht.

De omgeving van het station.

Uitgaan in Antwerpen.

Antwerpen is een leuke stad om in het weekend uit te gaan. De stad heeft zo'n 1800 cafés en terrassen. Rond de Grote Markt en op de Groenplaats vindt u leuke terrasjes en gezellige cafés en trendy restaurants. Vooral de visrestaurants zijn in Antwerpen populair.

Stedentrips in België.

België

De megabioscoop Metropolis.

Aan de ring van Antwerpen bevindt zich de megabioscoop Metropolis met 24 zalen. Iedere avond worden hier de nieuwste films getoond.

Adres: Filmcomplex Metropolis, Groenendaallaan 394, tel: +32 (0)3 544 36 13.