Een weekend of korte vakantie in Antwerpen. Uitgaan, shoppen, restaurants en hotels op een plattegrond.
Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Een weekend in Antwerpen
   
De hotels en B&B's in Antwerpen

Antwerpen is een leuke stad om een weekend of langer te bezoeken. U kunt er heerlijk uitgaan, shoppen of op zondag één van de vele musea of de beroemde Vogeltjesmarkt bezoeken. Antwerpen beschikt over veel goede hotels en goedkope hostels.

Gunstig gelegen hotels in het centrum van Antwerpen vindt u rond de pleinen Grote Markt en De Groenplaats.

     
Eropuit > België > Antwerpen
  De hotels rond de Grote Markt De Groenplaats in Antwerpen
Hotels en bezienswaardigheden in Antwerpen
 
 
kaart van België
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
kaart van België
 
 
koffers
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
De hotels in Antwerpen

De beste locatie voor een hotel in het centrum van Antwerpen is rond de pleinen Grote Markt en de Groenplaats. Als u van een mooie omgeving, terrasjes, uitgaan en shoppen houdt moet u hier zijn. Ook bij het Centraal Station vindt u een aantal uitstekende hotels. Hier bent u dichtbij de Diamantwijk en winkelstraat De Meir.

Enkele befaamde luxe hotels in het centrum van Antwerpen zijn: het Radisson BLU Park Lane Hotel, het Hyllit Hotel en het Golden Tulip Hotel Carlton.

De best beoordeelde hotels van Antwerpen

Luxe hotels in Antwerpen.

Antwerpen Antwerpen Antwerpen
De Groenplaats De "Modewijk" De Meir

Shoppen in Antwerpen

Iedere eerste zondag van de maand is het in het centrum van Antwerpen koopzondag. Op de andere zondagen zijn de winkels echter gesloten. Als u op andere zondagen toch iets wilt kopen zult u naar de de beroemde Vogeltjesmarkt van Antwerpen moeten.

De beste plaatsen om in het centrum van Antwerpen te winkelen zijn:

1. De Groenplaats en de Modewijk

Tussen het plein "de Groenplaats" en de winkelstraat Keyserlei bevinden zich de vele winkels en boetieks waarvoor Nederlanders op zaterdag naar Antwerpen afreizen. Bij de Groenplaats bevindt zich de bekende Grand Bazar Shopping Center met o.a. kledingwinkels en boekenwinkels.

Andere grote winkelstraten in het centrum van Antwerpen zijn de Meir, de Schuttershofstraat, Korte Gasthuisstraat en de hip en trendy "Modewijk" met o.a. de Nationalestraat, de Lombardenvest en de Steenhoudersvest.

Bij het station ligt de door toeristen veel bezochte Joodse wijk. De Joodse Wijk van Antwerpen staat bekend om de vele juweliers die hier gevestigd zijn. Hier worden vooral diamanten verkocht.

Grote Markt
Foto: Rond de Grote Markt in het centrum van Antwerpen vindt u overal terrasjes en leuke restaurants.

2. De Meir

De belangrijkste winkelstraat in Antwerpen is de Meir. De Meir is uitsluitend toegankelijk voor voetgangers. Vanaf het Centraal Station loopt u via de Keyserlei rechtstreeks naar de Meir.

In de lange winkelstraat de Meir zijn veel modewinkels, boutiques en restaurants. Als u van het station naar de Groenmarkt en de Grote Markt loopt u grotendeels door de Meir.

3. De Vogeltjesmarkt op zondag

Op zondag is er op het Theaterplein, het Arsenaalplein, de Graanmarkt en het Blauwtorenplein de beroemde Vogeltjesmarkt van Antwerpen.

Eigenlijk wordt op de meeste pleinen in Antwerpen op zondag van alles en nog wat verkocht.

Vogeltjes zijn er alleen nog maar op de markt op het plein de Graanmarkt. Op de Steenhoudersvest wordt sinds 1549 iedere vrijdagochtend een rommelmarkt gehouden.

Mooie plaatsen in Antwerpen

De mooiste plaatsen van Antwerpen liggen rond de Grote Markt, de Handschoenmarkt, de Groenplaats en via de winkelstraat Meir naar het station.

Zo ziet Antwerpen eruit.
Antwerpen
Antwerpen
terras in Antwerpen
Foto: Een gezellig terras in Antwerpen

Uitgaan in Antwerpen

Antwerpen is een leuke stad om in het weekend uit te gaan. De stad heeft zo'n 1800 cafés en terrassen. Rond de Grote Markt en op de Groenplaats vindt u leuke terrasjes en gezellige cafés en trendy restaurants. Vooral de visrestaurants zijn in Antwerpen populair.

Enkele restaurants met een Michelin ster in Antwerpen zijn Ancien ‘t Fornuis, Ancien Le Petit Zinc, Ancien Gin-Fish en Dôme. Ook kunt u naar de zwevende Champagnebar of de luxe bar La Salle in de Stadsfeestzaal Shopping (adres: De Meir).

Aan de ring van Antwerpen bevindt zich de megabioscoop Metropolis met 24 zalen. Iedere avond worden hier de nieuwste films getoond. Adres: Filmcomplex Metropolis, Groenendaallaan 394, tel: +32 (0)3 544 36 13.

Antwerpen Antwerpen Antwerpen
De Grote Markt De Schelde In de omgeving van het station
Informatie voor een weekend weg in Antwerpen
De hotels rond de Grote Markt De Groenplaats in Antwerpen
Shoppen in de Modewijk De omgeving van het Centraal Station
Shoppen op de Meir Stadsfeestzaal Shopping
Antwerpen bij de Schelde Hotelaanbiedingen in Antwerpen
Met de bus naar Antwerpen Met de trein naar Antwerpen
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media