Weekendplanner Kaartjes

Een weekend naar Luik in België.

Luik (of Liège) ligt aan de voet van de Belgische Ardennen op ongeveer 25 km van Maastricht. Het leukste in Luik is toch wel de markt op zondag langs de Maas.

n het centrum van Luik kunt u tussen de Opéra Royal en de Saint-Paul kathedraal goed shoppen. In het centrum van Luik zijn enkele uitstekende hotels te vinden.

De hotels en appartementen in Luik.

Het plein La Place Saint-Lambert.

La Place Saint-Lambert

Het plein La Place Saint-Lambert met het paleis.

Shoppen in Luik.

De populairste attractie van Luik is de Luikse markt La Batte aan de oever van de Maas. De Luikse Markt vindt iedere zondagochtend plaats van 8.00 tot 14.00 uur. De markt levert een kleurrijk schouwspel op en er valt veel te proeven en te kopen.

De winkels in Luik zijn op zondag gesloten.

Het winkelgebied van Luik, Centre Carré, ligt tussen de pleinen Place de la Cathedrale, Place de la Rep Francaise en Place Saint- Lambert. Onder deze pleinen kunt u parkeren.

De winkelstraten en markten van Luik.

Overnachten in Luik.

Overnachten

Overnachten in Luik.

Één van de beste hotels van Luik is het Ramada Plaza Liège City. Dit viersterrenhotel is gevestigd in een gerenoveerd 17de-eeuws klooster aan de Maas, vlakbij het centrum van Luik. Het hotel is gemakkelijk te bereiken via de snelwegen langs Luik. Het hotel is dan ook zeer geschikt om te overnachten als u onderweg bent naar het zuiden.

Hotel Husa De La Couronne Liege ligt bij het het TGV-treinstation Liège-Guillemins.

Hotel Ibis Liege Centre Opéra ligt in het hart van het centrum naast de opera aan de Place de la République Francaise. U bent hier in het winkelgebied en tegenover winkelgalerij Galaries Saint Lambert.

De hotels en appartementen in het centrum van Luik.

kaartjes OV Londen

Het Museum voor Waalse kunst naast het paleis heeft een vrij toegankelijke binnenplaats.

cafés in Luik

Een café met terras bij Place de la Cathedrale

Les Galeries Saint-Lambert

Les Galeries Saint-Lambert

shoppen

Shoppen in Luik

De kathedraal van Luik

Luik is geen populaire bestemming voor een weekend weg maar het centrum van Luik heeft voor een weekendje weg toch wel veel te bieden. Luik werd tot eeuwenlang geregeerd door bisschoppen.

In de bewogen geschiedenis van de stad Luik leverde dat meerdere keren conflicten op met de bisschoppen waarbij Luik zwaar beschadigd raakte.

Bij het centrale plein Place Saint-Lambert vindt u het bisschoppelijk paleis.

Place Saint-Lambert

Het paleis aan de Place Saint-Lambert.

Het plein Place Saint-Lambert.

Place Saint-Lambert is een groot plein waar in 1795 nog een kathedraal stond. De kathedraal is tijdens schermutselingen met de bisschoppen gesloopt door burgers van Luik.

Van de kathedraal is tegenwoordig niets meer te zien dan een veel te groot plein.

Het historische centrum van Luik ligt bij het paleis van de bisschoppen. U loopt over de mooie Rue Hors Chateau naar het plein Place Saint Barthelemy met het Sint-Bartolomeüskerk en het historisch museum Grand Curtius.

museum Luik

Historisch museum Grand Curtius.

Het winkelgebied Centre Carré.

Het winkelgebied Centre Carré is volledig voetgangerszone. U vindt hier veel kledingwinkels, restaurants en cafés.

In de luxe Galeries Saint-Lambert aan het plein Place Saint- Lambert vindt u vestigingen van de winkelketens, restaurants en terrasjes. Er is o.a. een MediaMarkt, Oil & Vinegar, The Body Shop, ICI Paris XL en een supermarkt.

In het centrum zijn veel terrasjes en restaurants te vinden. Aanraders zijn de pleinen Place de la Cathedrale, winkelgalerij Galeries Saint-Lambert en Place de Marche naast het paleis op Place Saint-Lambert.

Shoppen in Luik.

Leuke attracties in de buurt.