Weekendplanner Kaartjes

De attracties en bezienswaardigheden in Luik, België.

Hoewel Luik niet de naam heeft van een toeristische stad heeft de stad een groot aantal bezienswaardigheden en attracties.

In het historische gedeelte van Luik kunt u in de Rue Hors Chateau dichtbij de belangrijkste attracties een goed hotel vinden. Alle attracties liggen op loopafstand van het centrale plein La Place Saint-Lambert.

Het plein La Place Saint-Lambert.

markt Saint Tropez

Het plein La Place Saint-Lambert met het paleis.

De Luikse Markt La Batte op zondag.

Iedere zondag van 8:00 tot 14:00 uur wordt er langs de Maas de bekende markt van Luik gehouden. Op de markt kunt u groente, vlees en fruit kopen maar ook levende kippen, poesjes, honden, kleding, speelgoed en wat u meer zou kunnen bedenken.

De zondagmarkt van Luik is meer dan twee kilometer lang en is niet te missen. De markt ligt aan de rivier ter hoogte van Qua de la Goffe en La Batte.

  • Parking Cité, Quai de la Goffe 13.
  • Parking Saint Georges, Quai de la Batte, Luik.
Place de la Cathedrale

Place de la Cathedrale

attracties Luik

Musee de la vie Wallonne

centrum Luik

Het centrale plein La Place Saint-Lambert.

La Place Saint-Lambert

Het Paleis van de Bisschoppen op de La Place Saint-Lambert.

Het plein La Place Saint-Lambert.

La Place Saint-Lambert is een reusachtig plein in het centrum van de stad. Hier stond eeuwenlang een kathedraal totdat die aan het eind van de 18de eeuw door woedende burgers gesloopt werd. Onder het plein ligt het museum Archeoforum Luik. In het museum kunt u de overblijfselen zien van de bouwwerken die hier sinds de prehistorie hebben gestaan.

Het paleis van de bisschoppen van Luik stond tot de 18de eeuw naast de kathedraal maar nu grenst het paleis aan het grote plein.

Als het regent kunt u shoppen in Galeries Saint-Lambert aan het plein. Op het aangrenzende pleintje Place du Marche zijn leuke restaurants en cafés.

Het historische centrum van Luik: Coeur Historique Liege.

Coeur Historique Liege is het historische gedeelte van Luik. In de tijd van de kathedraal was Place du Marche het marktplein van Luik. Hier ligt Coeur Historique. De mooiste straat is Rue Hors Chateau.

De zeven zijstraatjes van Rue Hors Chateau, die de helling naar de citadel oplopen, moet u zeker zien. En als u toch daar bent moet u ook de 375 treden beklimmen van de Montagne de Bueren. Boven aangekomen heeft u een prachtig uitzicht over Luik.

Musee de la vie Wallonne

De gratis toegankelijke binnenplaats van het Musee de la vie Wallonne

Musee de la vie Wallonne

Een andere bezienswaardigheid in Coeur Historique Liege is het voormalige klooster van de minderbroeders waar tegenwoordig het Musee de la vie Wallonne, het museum over het Waalse leven, in gevestigd is.

De binnenplaats van het voormalige klooster is gratis te bezoeken.

Ook het plein Place Saint Barthelemy met de twaalfde eeuwse Sint-Bartolomeüskerk en het Historisch museum Grand Curtius zijn een bezoek waard.

restaurants in Luik

In Luik zijn veel restaurants.

kathedraal Luik

De kathedraal van Luik.

La Place Saint-Lambert

Het plein La Place Saint-Lambert in Luik

Meer bezienswaardigheden in Luik.

  • De Sint-Pauluskathedraal - Adres: Place de la Cathedrale.
  • De Sint-Bartolomeüskerk (11de eeuw) - Place Saint Barthelemy
  • Het Historisch museum Grand Curtius - Place Saint Barthelemy
  • De trappen van Montagne de Bueren - Rue Hors-Château
  • Het moderne station Luik-Guillemins - Dit station ligt iets buiten het centrum.

De Place de la Cathedrale.

Toen de kathedraal op de La Place Saint-Lambert gesloopt was werd een 12de-eeuwse kerk elders in de stad de nieuwe kathedraal.

Op de Place de la Cathedrale cafés, restaurants en winkels. Het is in het belangrijkste winkelgebied van Luik, Centre Carré.

Place Saint Barthelemy

Place Saint Barthelemy.

De Ardennen.

Ardennen

Leuke attracties in de buurt.