Weekendplanner Kaartjes

Een stedentrip naar Brussel.

U kunt in Brussel overnachten in één van de centraal gelegen hotels rond de Grand Place, de Grote Markt. Deze hotels liggen gunstig als u van de monumentale binnenstad, van uitgaan en van shoppen houdt.

Hotel Floris Grand Place en Hotel Arlequin Grand Place liggen aan de Grand Place. Centraler kan het niet in Brussel.

De Grote Markt.

Grote Markt Brussel

Rond de Grote Markt vindt u restaurants en hotels.

De Grand Place in Brussel.

De Grand Place, de Grote Markt, is als sinds de elfde eeuw het centrum van Brussel. In 1695 werden bijna alle gebouwen aan het plein door de Fransen verwoest. Alleen de muren en de toren van het stadhuis en het Broodhuis stonden nog overeind.

In de jaren daarna werden alle gebouwen in dezelfde stijl gebouwd.

De hotels en appartementen rond de Grote Markt in Brussel liggen ideaal voor een weekend uitgaan, shoppen en cultuur.

De Grote Markt in Brussel.

Overnachten in Brussel.

Overnachten

Shoppen in Brussel.

Brussel is de stad van kleding, design en mode. In het centrum, en dan vooral in de straten rond de Grote Markt, zijn veel leuke winkels.

Ook zijn er overdekte winkelgalerijen zoals Galeries Royales de Saint Hubert, Galerie Louise, Galerie de la Toison d'Or en Galerie Agora. Deze winkelgalerijen, vol mode, restaurants en terrassen, zijn vooral elegant en chic.

In Brussel zijn de antiekmarkten en vlooienmarkten populair bij toeristen.

Shoppen in Brussel.

kaart Belgie

De 19de-eeuwse winkelgalerijen.

Niet ver van het Centraal Station is de winkelgalerij Galeries Royales de Saint Hubert. Dit stijlvolle overdekte winkelcentrum is sinds 1847 één van de mooiste winkelcentra van Europa.

In Galerie Louise bij Place Louise ligt een tweede groot overdekt winkelgebied met mode van internationaal bekende couturiers.

De winkels rond Avenue Louise zijn vooral elegant en chic.

winkelen Brussel

Winkelgalerij Galerie Saint-Hubert.

De markten van Brussel

In Brussel zijn de antiekmarkten en vlooienmarkten populair bij toeristen. De vlooienmarkt aan de Place Jeu de Balle en Vossenplein in de wijk Marollen Markt is dagelijks van 7 tot 14 uur geopend. Ook in de winkels in de straten rond de markt kunt u antiek, meubels en leuke cadeautjes vinden.

Op zaterdag en zondag vindt er in de buurt een duurdere antiekmarkt plaats op het chique plein De Zavel / Sablon. Rond de Zavel zijn ook gerenommeerde kunst- en antiekhandelaren.

Restaurants en uitgaan.

Als u uw inkopen naar het hotel gebracht heeft en wilt uitgaan dan biedt de St-Jacobswijk daarvoor de gelegenheid. Het is de wijk van Manneke Pis. Hier komen de mensen op de vele restaurants en cafés af.

Aan de Rue Antoine Dansaert vindt u een groot aantal trendy restaurants. Goede maar goedkope restaurants liggen o.a. in de wijk Ilot Sacre, ten noordoosten van de Grote Markt.

Als u van oesters en vis houdt moet u eens door de Beenhouwersstraat lopen.

De visrestaurants in de Beenhouwersstraat.

Leuke stedentrips in België.