Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Een stedentrip naar Brussel
   
Een stedentrip naar Brussel

U kunt in Brussel overnachten in één van de centraal gelegen hotels rond de Grand Place, de Grote Markt. Deze hotels liggen gunstig als u van de monumentale binnenstad, van uitgaan en van shoppen houdt.

Hotel Floris Grand Place en Hotel Arlequin Grand Place liggen aan de Grand Place. Centraler kan het niet in Brussel.

 
Eropuit > België > Brussel
Shoppen in Brussel Overnachten in Brussel De attracties van Brussel
Een weekend Brussel
 
 
kaart van België
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
kaart van België
 
Kaartjes voor attracties
 
koffers
 
zoeken
De Grand Place in Brussel
De Grand Place, de Grote Markt, is als sinds de elfde eeuw het centrum van Brussel. In 1695 werden tijdens een bombardement van de Fransen bijna alle gebouwen aan het plein verwoest. Alleen de muren en de toren van het stadhuis en het Broodhuis stonden nog overeind.

Omdat in de jaren daarna alle gebouwen tegelijkertijd werd gebouwd zijn de gebouwen rond de markt in dezelfde stijl opgetrokken.

Hoe ziet het eruit?
centrum van Brussel
Het centrum van Brussel

Rond de Grote Markt vindt u restaurants, terrassen en hotels. Hotels aan en rond de Grote Markt in Brussel liggen ideaal als u van uitgaan, shoppen en cultuur houdt.

Overnachten in Brussel

Hotels rond de Grote Markt in Brussel Uitgaan in het centrum van Brussel
Grote markt Brussel
Foto: De Grote Markt in Brussel

Shoppen in Brussel

Iedere wijk in Brussel heeft zijn eigen sfeer en stijl. Brussel is de stad van kleding, design en modeaccessoires. In het centrum, en dan vooral in de straten rond de Grote Markt, zijn veel leuke winkels.

Ook zijn er overdekte winkelgalerijen zoals Galeries Royales de Saint Hubert, Galerie Louise, Galerie de la Toison d'Or en Galerie Agora. Deze winkelgalerijen, vol mode, restaurants en terrassen, zijn vooral elegant en chic.

Galerie Saint - Hubert in Brussel
Foto: Galerie Saint - Hubert met gerenommeerde restaurants en elegante winkels.

Niet ver van het Centraal Station bevindt zich Galeries Royales de Saint Hubert. Dit stijlvolle overdekte winkelcentrum is sinds 1847 één van de mooiste winkelcentra van Europa.

In Galerie Louise bij Place Louise vindt u een tweede groot overdekt winkelgebied met mode van internationaal bekende couturiers. Elegant en chic zijn woorden die deze buurt rond Avenue Louise kenmerken.

Niet ver van het centrum ligt Rue Neuve. In dit voetgangersgebied zijn vooral modewinkels en boetieks.

In Brussel zijn de antiekmarkten en vlooienmarkten populair bij toeristen. De vlooienmarkt aan de Place Jeu de Balle en Vossenplein in de wijk Marollen Markt is dagelijks van 7 tot 14 uur geopend. Ook in de winkels in de straten rond de markt kunt u antiek, meubels en leuke cadeautjes vinden.

Op zaterdag en zondag vindt er in de buurt een duurdere antiekmarkt plaats op het chique plein De Zavel / Sablon. Rond de Zavel zijn ook gerenommeerde kunst- en antiekhandelaren.

Meer over shoppen in het centrum van Brussel

Restaurants en uitgaan

Als u uw inkopen naar het hotel gebracht heeft en wilt uitgaan dan biedt de St-Jacobswijk daarvoor de gelegenheid. Het is de wijk van Manneke Pis. Hier komen de mensen op de vele restaurants en cafés af.

Aan de Rue Antoine Dansaert vindt u een groot aantal trendy restaurants. Goede maar goedkope restaurants liggen o.a. in de wijk Ilot Sacre, ten noordoosten van de Grote Markt.

Als u van oesters en vis houdt moet u eens door de Beenhouwersstraat lopen.

Meer over uitgaan in het centrum van Brussel

uiteten in Brussel
Foto: In de Beenhouwersstraat en in de Korte Beenhouwersstraat zijn veel visrestaurants met terras. Bijna alle restaurants hebben een gezellig haardvuur binnen.

Informatie voor een leuk weekend weg in België

Overnachten in Brussel Uitgaan en uit eten in Brussel
Rue des Bouchers in Brussel Shoppen in het centrum van Brussel
De attracties van Brussel Overnachten in België
Met de bus naar Brussel Met de trein naar Brussel
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media