Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Gent: de hotels en haar vele attracties
   
De hotels en de vele attracties van Gent

Gent is een stad met een prachtig middeleeuws centrum en met de levendigheid van een universiteitsstad. De stad is een ideale bestemming voor een weekend weg.

Gent heeft één van de grootste voetgangerszones van Europa. Hier kunt u goed shoppen en er zijn veel terrasjes te vinden.

     
Eropuit > België > Gent
Lekker eten in Gent Overnachten in Gent De top 10 attracties van Gent
Overnachten en de bezienswaardigheden in Gent
 
 
kaart van België
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
kaart van België
 
Kaartjes voor attracties
 
koffers
 
zoeken
Overnachten in Gent

In de binnenstad van Gent zijn zowel luxe viersterrenhotels te vinden als goedkope familiehotels, B&B's en budgethotels. Enkele populaire hotels in het historische centrum van Gent zijn het NH Gent Belfort, het Best Western Cour St Georges Hotel, Novotel Gent Centrum en het Hotel Ibis Gent St. Baafs Kathedraal.

Als u een bijzonder hotel zoekt zult u die in de binnenstad van Gent wel vinden want veel hotels zijn in historische panden gevestigd.

Er zijn in de binnenstad van Gent een aantal hotels met een eigen parkeerplaats. Bijvoorbeeld het Sofitel Gent Belfort hotel (vier sterren) naast het stadhuis en het het Novotel Gent Centrum.

De best beoordeelde hotels van Gent

Gent
Het luxe Hotel Ibis ligt centraal in het centrum van Gent.

Shoppen in Gent

Gent heeft het langste autovrije winkelwandelgebied van Vlaanderen. In deze winkelstraten zijn de bekende vestigingen van de grote winkelketens maar er zijn ook veel leuke boetiekjes, speciale kledingwinkels, restaurants en gezellige terrasjes.

De belangrijkste winkelstraten van Gent zijn de Veldstraat, de Lange Munt, de Magelijnstraat en de Koestraat.

Op de Korenmarkt vindt u Post Plaza, een monumentaal gebouw met veel trendy kledingwinkels.

Gent
Foto: Op het plein Vrijdagsmarkt vindt u ook op zaterdag een markt.

De markten in Gent

In Gent worden veel markten gehouden. Iedere dag is er wel een markt in Gent en op zondag zijn er zelfs meer dan vijf markten, soms zelfs tien.

U kunt op zondagochtend via een parcours van 3 km van markt naar markt lopen. U begint dan in de Kouter (de bloemenmarkt), de Ajuinlei (met tweedehands boeken), het Sint-Michielsplein (een markt met groente en fruit), de Groentenmarkt (een ambachtenmarkt ), de Vrijdagmarkt (een vogelmarkt), Sint-Jacobs Markt (een rommelmarkt) en via de Oude Beestenmarkt (een markt met dieren en tweedehands fietsen) loopt u weer naar de bloemenmarkt op de Kouter. Bezoek de markten wel op tijd want na 13.00 uur stoppen veel markten.

In december wordt op het Sint-Baafsplein een sfeervolle kerstmarkt gehouden.

De bezienswaardigheden en attracties van Gent

In de historische binnenstad van Gent vindt u veel bezienswaardigheden. Zo zijn er de beroemde torens van Gent, de gildehuizen langs de mooie Graslei en de Korenlei en zelfs een compleet 12de-eeuws kasteel, het Gravensteen. Door de stad stroomt een netwerk van riviertjes en kanalen.

Op de Graslei en Korenlei kunt u kaartjes kopen voor een rondvaart in een open bootje door de historische binnenstad.

De bezienswaardigheden van Gent

Gent
Foto: Op de kades van de Graslei en de Korenlei is het altijd gezellig druk. Op de achtergrond het kasteel Gravensteen.

Evenementen in Gent

In Gent vinden veel evenementen plaats. De beroemde Gentse Feesten zijn na de bierfeesten van München de grootste feesten van Europa. De Gentse Feesten beginnen ieder jaar op 21 juli en duren 10 dagen. Het feest is zowel een straatfestival, muziekfestival en cultureel festival.

In de Flanders Expo vinden veel evenementen plaats. Bekend is de jaarlijkse Jaarbeurs Accenta in september. In de bioscopen van Gent vindt in oktober het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent plaats.

Als u in de buurt van deze evenementen wilt overnachten kunt u kiezen voor o.a. het NH Gent Belfort, het Best Western Cour St Georges Hotel, Novotel Gent Centrum of het Hotel Ibis Gent St. Baafs Kathedraal. Deze hotels liggen dichtbij de pleinen waar de evenementen plaatsvinden.

Leuke dingen doen in en rond Gent
De attracties van Gent Lekker eten in Gent
Overnachten in Gent Badplaats Blankenberge
Badplaats Knokke-Heist Brugge
Antwerpen Overnachten in België
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media