Weekendplanner Kaartjes

Even weg tussen Kerst en Oud en Nieuw
(2022/2023).

De kerstvakantie 2022/2023 zal wat Corona betreft al wat meer lijken op die in de jaren voor Corona.

Tip: Kies echter nog wel voor een hotel met een eigen restaurant of voor een vakantiehuis of appartement in een mooie omgeving. En kies voor de zekerheid voor een reis of een verlijf waar u gratis kunt annuleren als het nodig is.

Tip: Overnachten bij de Hoge Veluwe.

Veluwe

Leuke plaatsen voor kerst in Nederland.

Zoek een overnachting rond de kerst.

Overnachten

Tussen Kerst en oudjaar in Londen.

In Londen is het weer in de winter meestal zacht. Vlak voor kerst zijn er in Londen kerstinkopen te doen. Straten en winkels zijn mooi versierd en er is altijd wel wat te doen in de warenhuizen. Op tweede kerstdag (Boxing Day) gaan de winkels open en is het in Londen uitverkoop.

Andere aanraders in Londen voor de kerstvakantie is een bezoek aan de mooie musea van Londen of een bezoek aan een theater. Met oudjaar kunt u meetellen met de slagen van Big Ben en naar het beroemde vuurwerk boven Londen kijken.

Kerstmis en oudejaarsnacht in Londen.

Tussen kerst en nieuwjaar in Parijs.

Parijs is een populaire bestemming rond de kerst. Lekker eten in een bistro of restaurant, naar een show in Montmartre of misschien kerst of oudjaar in Disneyland?

Tip: Vanaf de eerste week van november tot en met de eerste week van januari is het kerst in Disneyland Parijs. Meestal worden er in dit seizoen kortingen gegeven tot wel 25% op tickets en verblijf.

Winkelen in Londen.

metro

Kerst in Londen, winkelen in Oxford Street.

Tussen Kerst en Oudjaar in Duitsland.

Duitsland staat bekend om de vele kerstmarkten die daar in december gehouden worden. De Duitse steden en de dorpen in de bergen hebben een echte kerstsfeer en zijn dan ook populair rond de kerst.

Steden met mooie kerstmarkten zijn de winkelsteden Düsseldorf, Keulen, Berlijn en het historische Münster. Ook de kerstmarkten van Aken en Hamburg trekken veel bezoekers.
Vlakbij de grens bij Venlo is een bijzondere kerstmarkt in het bedevaartsoord Kevelaer.

Kerst in Duitsland.

Kerstmarkt Keulen

De kerstmarkten van Duitsland.

Rond de kerstdagen in de bergen van Duitsland.

In de dorpen in de Duitse bergen als de Eifel, Het Zwarte Woud en de Harz kunt u in de winter wijn drinken, wandelen en heerlijk eten in sfeervolle gasthuizen en hotels.

Ook het landschap met de vele kastelen bij de Romantische Rijn zijn in de winter een bezoek waard.

Wintersport in Oostenrijk.

Alpen

Oud & Nieuw in de Alpen.

Kerst en Oudjaar in Brussel.

Brussel heeft een prachtige kerstmarkt op de pleinen en in de straten van het historische centrum. Met haar 240 kraampjes is de kerstmarkt van Brussel de grootste kerstmarkt van België. Op de markt vindt u naast kerst artikelen ook heerlijke hapjes en glühwein.

In de restaurants en de verwarmde terrasjes op de Rue des Bouchers in Brussel kunt u eten bij een sfeervol haardvuur. In december zijn de gevels in de historische binnenstad van Brussel prachtig verlicht met lichtjes.

De romantische verlichting van de binnenstad tijdens de kerst is echter maar één van de vele attracties van Brussel.

Overnachten in december in Brussel.

Op reis in de kerstvakantie van 2022?

Gezellig met de kerstdagen naar een kerstmarkt in Duitsland of met oudjaar naar een leuke stad als Parijs, Londen of Berlijn? Als het land waar u verblijft van code kleur verandert heeft u kans dat met vliegtuig of trein terugreizen lastig wordt.

Als in de kerstvakantie van 2022 of in de voorjaarsvakantie van 2023 willen reizen dan kunt u zich op uw reis voorbereiden met de volgende tips.

Tips voor het plannen van een reis in coronatijd..

De kerstman in Londen.

kerstman