Weekendplanner Kaartjes

Plan in enkele stappen uw weekendje weg.

Samen een weekend weg plannen kan ook leuk zijn. Hier zijn enkele stappen om u te helpen met het plannen van een weekend weg.

Tip: Let er op dat zelfs een lang weekend niet zo lang is. Als u uw reistijd beperkt weet te houden heeft u meer tijd over om leuke dingen te doen.

Londen

1. Kies een bestemming.

Het kiezen van een bestemming voor de reis is een leuk onderdeel van de voorbereiding. Overweeg uw gezamenlijke interesses, het seizoen en het klimaat, en de aanbevelingen van vrienden of familie.

Doe wat onderzoek naar mogelijke bestemmingen om een idee te krijgen van wat er te doen is. Een goed beginpunt is onze website Weekendplanner.nl.

Kies een bestemming voor een weekend weg.

Een vliegreis annuleren kan duur zijn.

Vliegreizen

2. Ga na of u een reisverzekering nodig heeft.

Op reis kan er iets onverwachts gebeuren met hoge kosten tot gevolg. Uw zorgverzekering dekt in het buitenland alleen spoedeisende medische hulp tot een maximum van de Nederlandse vergoeding. Als de kosten hoger uitvallen moet u zelf betalen.

Vervoer terug naar Nederland bij ziekte en overlijden kan ook flink in de papieren lopen. Dit wordt alleen vergoed als u een reisverzekering heeft.

Dit vergoed uw basisverzekering in het buitenland.

Tip: Neem uw Europese zorgverzekeringskaart (EHIC) mee op reis. Vaak staat de EHIC al op de achterkant van uw zorgpas. Met dit internationale zorgpasje hoeft u geen medische kosten voor te schieten. Er staat een telefoonnummer op van de alarmcentrale voor Nederlandstalig medisch advies en hulp.

Kies een hotel dat u kunt annuleren.

Hotel in Bologna

Aanvullende dekkingen op uw reisverzekering.

Bij een kortlopende en een doorlopende reisverzekering kunt u meer verzekeren dan alleen zorgkosten.
Bijvoorbeeld:

  • Schade en diefstal van uw bagage
  • Het moeten annuleren van uw reis of accomodatie
  • Persoonlijke aansprakelijkheid voor het geval u een ander schade toebrengt.
  • Een aanvullende dekking voor risicovolle sporten als wintersport, duiken, ballonvaren of bergbeklimmen.
  • .......

Een reisverzekering heeft een alarmcentrale die u kunt bellen als er iets gebeurt waardoor u hulp nodig heeft. Dat kan zowel medische en niet medische hulp zijn.

In Venetië: Hotel Cavaletto heeft een gondel.

Hotel in Venetië

Tip: Kies een accommodatie die u gratis kunt annuleren. Dat is handig als de weersvoorspellingen voor het weekend tegenvallen.

3. Kies een accommodatie.

Nu moet u bepalen waar u gaat verblijven. Hier zijn enkele tips:

  • Kies voor een hotel, een vakantiehuis, een B&B of een camping. Bij een romantisch weekendje weg zult u misschien voor een ander hotel kiezen dan wanneer u met de kinderen gaat.
  • Bij een weekend weg wilt u ter plekke geen tijd verliezen in het openbaar vervoer. Kies dus een accommodatie in de buurt van de activiteiten die u wilt ondernemen.
  • Om een goed beeld te krijgen van de accommodatie die u wilt boeken moet u de recensies goed doornemen. Let op punten als hygiëne, locatie en de behulpzaamheid van de staf. Tip: De recensies van Booking.com zijn niet gefilterd.

In Gent is zoveel te doen dat u moet kiezen.

Attracties van Gent

4. Plan een aantal leuke activiteiten.

Bedenk wat u wilt doen tijdens uw weekendje weg. Dit kan het bezoeken van toeristische attracties, het proberen van nieuwe gerechten, wandelen in de natuur, of gewoon ontspannen en niets doen zijn.

Ter plekke kunt u natuurlijk kiezen wat u wilt gaan doen maar dan moet u ter plekke in de rij gaan staan voor kaartjes. U bespaart tijd om leuke dingen te gaan doen als u thuis al kaartjes koopt of reserveert.

En, ook belangrijk, als u al weet wat u wilt gaan doen kunt u een accommodatie in de buurt kiezen.

Tip: Kies niet zoveel activiteiten dat u in tijdnood komt. Een weekend is maar kort. Het moet wel leuk blijven.

5. Kies uw vervoer naar uw bestemming.

Reizen met het vliegtuig lijkt snel maar u moet eerst naar de luchthaven reizen, u moet meer dan twee uur voor vertrek op het vliegveld zijn en de luchthaven op bestemming ligt meestal ver weg van de plek waar u wilt zijn.

Als u met de trein reist vertrekt u uit uw woonplaats en arriveert u in de binnenstad van de stad waar u wilt zijn.

Reizen met de auto geeft vrijheid en u kunt veel bagage meenemen. U moet ter plekke echter wel kunnen parkeren. Kies dus voor een accommodatie met parkeergelegenheid.

Dit heeft u nodig bij een lange autorit.

Een reis met een vliegtuig is niet altijd sneller.

reizen vliegveld

Als een bestemming met de auto minder dan vier uur rijden is kunt u beter de auto nemen dan het vliegtuig.

6. Pak uw koffers.

Zorg ervoor dat u alles inpakt wat u nodig heeft. Kijk naar de weervoorspellingen en zorg ervoor dat u kleding voor het juiste weer heeft. Vergeet ook niet eventuele medicijnen, opladers, toiletartikelen, en iets om te lezen of te doen tijdens de reis.

Een handige inpaklijst voor uw reis.

7. Laat uw huis veilig achter.

Als u een weekend niet thuis bent laat u uw huis natuurlijk zo veilig mogelijk achter. Sluit alle deuren en ramen en vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
De checklist om uw woning veilig achter te laten.