Weekendplanner Kaartjes

De golfbanen in o.a. Nederland, België, Duitsland, Engeland, Spanje en de Franse Alpen..

Als u in Nederland of België lid bent van een golfclub en beschikt over een golfvaardigheidsbewijs (GVB) kunt u op bijna iedere golfbaan in Europa golfen.

Voor een golfweekend kunt u hier bij iedere golfbaan de nabijgelegen hotels vinden. Echte golfhotels staan zelfs op de golfbaan.

De golfhotels in Nederland.

In Nederland zijn niet zoveel echte golfhotels te vinden maar ze zijn er wel. Het meeste bekende golfhotel in Nederland ligt in Purmerend. Op de Veluwe en in de Betuwe zijn ook een aantal goede golfhotels te vinden.

Echt mooie golfhotels zijn Hotel Kasteel Engelenburg en Hotel Golf-Residentie Brunssummerheide.

Ook sporthotel Papendal in de bossen bij Arnhem heeft een golfer veel te bieden.

Overnachten bij een golfbaan.

Overnachten

De golfbanen in Noord-Holland.

In Noord-Holland vindt u een groot aantal uitdagende golfbanen. Alleen al in en rond Amsterdam heeft u de keus uit zo'n tien golfbanen. Als u in Amsterdam wilt blijven zult u waarschijnlijk in het centrum willen overnachten. Vlakbij Amsterdam ligt in Purmerend een golfbaan met hotel.

Een golfweekend is goed te combineren met een culinair weekend weg. Vandaar dat u in het overzicht van golfbanen in Noord-Holland met hotels ook enkele culinaire hotels vindt. Als u naar een golfbaan in Velzen, Zandvoort of Julianadorp gaat kunt u na het golfen uitwaaien op het strand.

Golfbanen en hotels in Noord-Holland.

De golfbanen in België.

De Belgische Ardennen is een populaire golfbestemming in Europa. Jaarlijks bezoeken tienduizenden toeristen als gastspeler één van de mooie banen in het heuvelachtige landschap.

Er zijn golfbanen bij o.a. Spa, Dinant, Namen, St. Vith, Durbuy en bij Luik.

Golfbanen in de Belgische Ardennen.

Golfen in Luxemburg.

De golfbanen van Luxemburg liggen in een prachtig glooiend landschap. Vaak heeft u vanaf de green hele mooie vergezichten. Bij de golfbanen liggen vaak luxe golfhotels direct aan de golfbaan. Ideaal voor een golfweekend.

Er zijn golfbanen in de omgeving van Luxemburg-Stad, Clervaux, Echternach, Mondorf en in het Mullerthal.

De golfbanen van Luxemburg.

Leuke golfbanen bij Parijs.

Als u voor een golfweekend naar Frankrijk wilt gaan zijn er in Parijs veel goede golfhotels te vinden. Vanuit uw hotel in Parijs kunt u een dagje golfen reserveren.

Wij verbleven zelf in hotel Renaissance Paris Hippodrome de Saint-Cloud. Bij het hotel zijn twee golfbanen. Het hotel ligt vlakbij Bois de Boulogne waar nog twee mooie golfbanen liggen.

Een andere bekende golfbaan in Parijs zijn Le Golf National Paris, waar het Franse Open gespeeld wordt.

In de buurt van Disneyland zijn meerdere golfbanen waar u ook in de buurt kunt overnachten.

De golfbanen in de buurt van Parijs.