Weekendplanner Kaartjes

Disneyland Parijs

Disneyland Paris is één van de grotere attracties van Parijs. Het resort ligt op ongeveer 35 minuten reizen van het centrum van Parijs met de RER.

U kunt hieronder meer informatie vinden over het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park en Disney Village. Ook vindt u hier hotels in de buurt van Disneyland.

Disneyland Resort bij Parijs

Disneyland

Het plaatsje Serris ligt dichtbij de A4 en bij Disneyland.

Overnachten bij Disneyland Resort in Parijs

Rondom Disneyland Parijs liggen een aantal grote hotels en bungalowparken. Iets verder weg maar toch vlakbij het park liggen een groot aantal hotels waar u met een shuttlebus in ongeveer 15 minuten naar Disneyland kunt reizen. Een overnachting is hier goedkoper dan in een Disneyhotel aan de rand van Disneyland.

Nog goedkoper overnacht u in omliggende plaatsen als Serris en Bussy-Saint-Georges. Met de auto, shuttlebus of de RER trein reist u dan vanuit uw hotel in ongeveer 10 minuten naar Disneyland.

Disneyland

Het Disneyland Hotel en het iets goedkopere Hotel New York liggen naast een ingang van Disneyland.

Vervoer naar Disneyland.

Iedere 15 minuten rijdt er vanuit het centrum van Parijs een RER trein naar Disneyland. Het station van Disneyland, Marne la Vallée, ligt maar een paar honderd meter van de ingang van Disneyland.

De parkeergarage ligt onder het station. Dit is overigens ook de parkeergarage die het dichtst bij de ingang ligt. Deze parkeergarage is goedkoper dan de parkeerterreinen van Disneyland die ook nog verder weg van de ingang liggen.

Vanuit de hotels rond Disneyland en die in o.a. Serris rijden gratis shuttlebussen naar het station Marne la Vallée, dus vlakbij de ingang van Disneyland.

Reizen met het openbaar vervoer in Parijs.

Een bezoek aan het Disneyland Park

Disneyland Park bestaat uit vijf fantasielanden: Mainstreet USA, Adventureland, Frontierland, Fantasyland en Discoveryland. Met uw ticket voor Disneyland Park heeft u toegang tot alle attracties, restaurants, parades en shows.

Als u een kaartje voor Disneyland koopt kunt u voor een paar euro meer ook het naastgelegen Walt Disney Studios Park bezoeken.

Online zijn kaartjes ongeveer vijf euro per persoon per dag goedkoper en u kunt met uw online kaartje de rij voor de kassa's overslaan.

tickets Tickets voor Disneyland Parijs.

Disney Village

Disney Village

U kunt uitgaan in Disney Village.

Neem Fastpass tickets

Bij de meest populaire attracties kunt u gratis een FASTPASS-ticket krijgen. U haalt deze tickets bij een automaat. Op een FASTPASS-ticket staat het tijdstip dat u zich kunt melden bij de attractie en u hoeft dan niet te wachten. Doe dat wel in de ochtend want vaak zijn ergens in de middag alle FASTPASS-tickets op.

Mensen met een handicap kunnen in de "City hall", een wit gebouw bij het station, een pas krijgen waarmee ze met begeleiders de rijen kunnen vermijden.

U kunt een VIP-Fastpass of een Disney Hotel FASTPASS krijgen als u overnacht in sommige kamers en suites van het Disneyland Hotel, het Disney's Hotel New York, Disney's Newport Bay Club of in het Disney's Sequoia Lodge.

Disneyland Parijs

Foto's van de parken van Disneyland Parijs.

Disneyland

Voordat de grote parade begint zoekt u een plaatsje in Mainstreet USA.

South Kensington

Het luxe Disneyland Hotel is de ingang van Disneyland Parijs.

Disneyland Village

U kunt uitgaan in Disney Village. Er zijn restaurants en shows.

Met de trein of de bus naar Disneyland.

U kunt rechtstreek vanuit Amsterdam in ongeveer vier uur met de Thalys naar Parijs reizen. Op station Gare du Nord moet u de metro (RER) naar station Marne-la-Vallée nemen.
Op vrijdag en in het weekend rijdt de hogenselheidstrein Thalys vanuit Amsterdam en Rotterdam rechtstreeks naar Disneyland Parijs. Zo is een dagtrip Disneyland mogelijk.

Nog goedkoper dan met de trein reist u met Flixbus van Nederland naar het centrum van Parijs en daar neemt u de metro naar Disneyland.

Reist u met de auto, trein of vliegtuig naar Disneyland?

Het Walt Disney Studios Park.

In Walt Disney Studios Park neemt u een kijkje achter de schermen op de filmset. Voor toegang heeft u een apart kaartje of een combi nodig. In het park ziet u stunts, speciale effecten en de geheimen achter het film maken.

Als u maar een dag naar Disneyland gaat heeft u eigenlijk te weinig tijd om beide parken te bekijken.

De Disney Village.

Disney Village is een gratis toegankelijk park waar u kunt uitgaan. Hier vindt u restaurants, bars, winkeltjes en bioscopen. Er is zelfs een IMAX theater. De Buffalo Bills Wild West Show is een aanrader.

In discotheek Hurricane vindt u het Amerikaanse nachtleven.

Disneyland

Mainstreet USA in Disneyland Park.

Frankrijk

Parijs